VillePaavolainen Piikikkäänsanakas

FasistiRasistiSuvakkiPolakki! Taisteluhuuto! MONIKULTTUURISUUS! alkoholi

Wali Hashi nosti kesken Immos-kohun kissan pöydälle (tai oikeammin Wali Hashin teksti nostettiin esille). Hashin mielestä suomalaisten alkoholikulttuuri on suurin uhkamme eikä suinkaan ulkomaalaiset  tai immoset. Ettäs kehtaa! Mokoma somali((a)lainen) tai mikä lie. Hänen kissansa sutaistiin nopeasti pöydältä, kuten kansallisiin tapoihimme kuuluu. Sen sijasta suvakki, rasisti, multi-fasisti keskusteluista niin toimittajat, puolue aktiivit kuin tavan tallaajat ovat vääntäneet peistä sosiaalisessa mediassa, lehdissä ja niiden keskustelupalstoilla enemmän kiihkolla kuin järjellä ja järkiperusteilla. Keskustelu on laineillut Immosesta, Breijvikiin,  natseihin, goebbelseihin ja hitlereihin, Jyväskylän mielenosoitukseen, joka kääntyi väkivaltaisuuksiin.

 Mieltä osoitettiin monikulttuurisuuden puolesta ilman, että kukaan olisi kuunnellutkaan puhetta multikulturalismi- tai maahanmuuttopoliittisesta keskustelusta.  Jyväskylässä osoitettiin mieltä rasismia ja fasismia vastaan. Itse jään ”innolla” odottamaan seuraava syytä kokoontua siideri ja oluttölkkejä täynnä olevat reput selässä konserttiin olemaan niin mieltä jostakin. Vaikkapa äärivasemmistoa vastaan ja omaisuuden puolesta - tai vastaan.

Totuus on se, että ihmiset haluavat olla oikeassa ja sopuleina joukossa ja poliitikot keräävät kermasta ylimääräisiä pinnoja puolepoliittiseen äänikirstuun tuskin kenenkään uskaltamatta ottaa mielipiteiden sijasta asioita esille.

Mielipuolikissa naukuu pöydällä sähisten ja raapien kaikkea lähelle pyrkivää samalla, kun mieltäosoittavat ja poliitikot somen tahdissa tallovat keskustelevaa kissaa pöydän alla. Kaikessa on aina suhteellisuutensa. Suomessa on hävyttömän vähän eri etnisiä ryhmiä verrattuna naapuriimme Ruotsiin. Toisaalta esimerkiksi Tunisiaan verrattuna meidän etnisten ryhmien paljous saattaisi aiheuttaa kaaoksen.

Hiljattain uusnatsit pieksivät aatteelliseen vihollisryhmittymäänsä kuuluvan anarkistin mielenosoituksessaan. Mukana oli myös ruotsalaisia (en tiedä nostaako se uutisarvoa, mutta paljon sitä esille nostettiin) Nousi valtava haloo! Kaikkien oli irtisanouduttava väkivallasta - vaikka väkivalloin - ja hallituksen on erottava (Ainakin oman kylän Touko Aallon mielestä, jolle Immosen lisäksi kirjoitin avoimen kirjeen (jonka tosin sisällöltään tulisi puhutella kaikkia edustajia, ja miksei koko kansaa)).

Jyväskylän tapahtumat jäivät historian kirjoihin lauantaina päivällä. Saman päivän puolella aiemmin yöllä myös taksitolpalla oli käyty keskustelua kiivaaseen tyyliin. Väliin tuli hämeenlinnalaismies (aivan kuin emme  osaisi oman kylän poikien kesken asioista ”keskustella”). Käsittääkseni tämä väkivaltainen keskustelu ei ylittänyt uutiskynnystä.

Sunnuntaina mielenosoituksen puiminen sai lisää vettä myllyyn ja lisäksi puitiin uhrin vahinkoja: Jyväskyläläismies ei loukkaantunut vakavasti välikohtauksessa. Kyljet ovat vielä kipeät, hän sanoo."Ehkä siellä on joitain hiusmurtumia, kun potkivat ja hakkasivat kylkiä. Myös päälakeen tuli osumia." Asiasta kirjoitettiin todennäköisesti parin kirjan paksuudelta kaikkea mitä kukin omasta puolue- tai aatepoterostaan keksi ulossuoltaa. Vapaus on uhattuna! Rasistit, fasistit ja persut on pysäytettävä!  Tuhat ihmistä osoitti eilen mieltä tämän puolesta Jyväskylässä (määrä on kohtuullisen merkittävä tällaisessa pikku jyväkylässä).

Sunnuntaina lauantain väkivaltaisen mielenosoituksen jälkipuinnin lomassa parin kymmenen rivin pikku-uutisessa lakonisesti todettiin: ”Luultavasti tämä on sellainen perinteinen nakkikioskitapaus, jolla oli nyt ikävät seuraukset, hän lisää. Tutkinnanjohtajan mukaan alkoholilla oli osuutta asiaan.”

Kaikki poterot oli ammuttu kuolleiksi - kukaan ei kirjoittanut mitään.

Suhteellisuudentajua, kiitos!

Ei mulla muuta.

 

EDIT: korjattu alkuun, että Wali Hashi ei itse nostanut kirjoitustaan, vaan juttu nostettiin julkisuuteen muiden toimesta

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

SInussa on kirjailijan ainesta! Loistava teksti jälleen.

Käyttäjän VillePaavolainen kuva
Ville Paavolainen

Kovasti kiitoksia! Kustantajat ovat tähän mennessä olleet eri mieltä :D

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Nosti tarkalleen 20.7.2013 kissan pöydälle.

Käyttäjän VillePaavolainen kuva
Ville Paavolainen

Aivan! Pahoittelut, unohdin korjata. Tämähän nostettiin Hashin puolesta kesken Immos-kohun.

Käyttäjän VillePaavolainen kuva
Ville Paavolainen

Kiitokset huomiosta! Mielestäni se ei turmele kirjoitusta tai sen ajatussisältöä kuitenkaan

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

jokainen on suvaitsevainen kunnes kuningas alkoholia vastaan hyökätään.

Käyttäjän VillePaavolainen kuva
Ville Paavolainen

Niin, kuningas alkoholi, tosiaan. Meidän kulttuurinen itsevaltiaamme

Toimituksen poiminnat