VillePaavolainen Piikikkäänsanakas

Poliittinen itsemurha! SVL vs. mamut

 

 • Jyväskylä 1.8 päivä
 • Turku la-su 15.-16.8 välinen yö
 • Etnisesti yhtenäinen joukko marssi mielenosoituksessa
 • Etnisesti yhtenäinen (mahdollisesti, media ei kerro tai välitä) joukko lampsi yössä
 • Joukko karkaa pieksemään sivullista
 • Joukko hyökkää sivullisen kimppuun
 • Poliisit ryntää apuun
 • Sivullinen ryntää apuun
 • Poliisi pidättää väärintekijät
 • Joukko pieksee auttavan sivullisen
 • Ensimmäiset lööpit ovat (varmaankin) jo valmiina
 • Poliisin tultua joukko juoksee ja pääsee karkuun
 • Lööppien myötä syypäänä on Immonen
 • Hiljaisuudessa laaditaan lyhyt uutinen seuraavana iltana
 • Myöhemmin syypääksi paljastuu myös Perussuomalaiset puolue
 • Tekijöitä etsitään tuntomerkeillä: yksi on lyhytnaamainen, toinen kaksi metriä pitkä
 • Harva edes huomaa uutisen
 • Jyväskylässä osoittaa mieltään tuhat ihmistä
 • Kukaan ei nosta kättään edes verrytelläkseen Turun tapahtumien johdosta
 • Supo alkaa seurata tarkemmin kahakan aiheuttanut rasistisfasistista järjestöä, koska ääriainekset (joiden kannattajamäärä saattaa olla jopa kolminumeroinen) muodostaa kansallisen uhan
 • Tummiksi kuvattujen potkijoiden taustalla ei ole mitään tekemistä minkään kanssa, koska se saattaisi olla rasismia
 • Tekijöitä ei saada koskaan kiinni, mutta se tuskin harmittaa ketään
 • Sosiaalisessa mediassa jatkuu sota, jonka pyrkimyksenä on syyllistää kaikki, jotka eivät avosylin ota vastaan niin montaa ulkomaalaista kuin ikinä pystymme haalimaan
 • Hiljaista on
 • Antti Rinne (sd) vaatii kaikkia puolueita  kirjoittamaan rasismin vastaisen julistuksen (aivan kuin sillä saataisiin muuta kuin ne kymmenen tyhmintä irtopistettä, jotka jo ennestään äänestivät heitä)
 • Papereita ja kyniä ei edes kysellä. Ehkä poliisi todistajan lausuntoon

 

Pari juttua vielä

 • Pääuhri kiidätettiin ambulanssilla sairaalaan. Auttamaan mennyt kuvaa tilanteen potentiaalista hengenvaaraa ellei ihmisiä olisi tullut väliin. Kaksi muuta uhria saivat ruhjeita. Auttamaan tullut on pilliruokinnassa ja käsi paketissa. Pääuhria potkittiin tämä maatessa.
 • Pääuhri sai pieniä ruhjeita kylkeen ja päähän. Uhria potkittiin tämä maatessa.
 • Uhrit olivat hakkaajille täysin tuntemattomat
 • Uhri oli ennestään tuttu vihollisaatteen edustaja
 • Monikulttuurisuutta edustavat hakkaajat kävivät rasistisesti erilaista etnisyyttä vastaan (ainakaan uutisointi ei anna muuta olettaa)
 • Rasistisen SVL:n jäsenet kävivät samaa etnistä ryhmää olevan uhrin kimppuun (ainakaan uutisointi ei anna muuta olettaa)

Ps. Turku ja Turussa perussuomalaisia vastaan vihreiden puheenjohtaja Niinistön voimin osoitettiin mieltä rasismia (ja persuja) vastaan, mutta veikkaan sen tapahtuneen vahvasti ei-kantasuomalaisia puolustaen, suojellen ja jotenkin kummasti jalustalle nostaen.

Varmuuden vuoksi, jos meni ohi: Turussa joukko ”tummia” hakkasi ja potki maassakin makaavia kaksin kappalein sairaalakuntoon ilman mitään syytä tai ennakkovaroitusta.

Tämä on tietenkin yksittäistapaus – kuten tuo toinenkin. Enkä sitten hyväksy yhtään mitään rasistifasisti heittoja. Tarkoitus on vain osoittaa miten asiat makaavat kun niitä aletaan potkimaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (31 kommenttia)

Jaakko Häkkinen

Hyvin havainnollistettu. Räikeä, tekopyhä kaksoisstandardi havaittu. Toivottavasti joitakuita edes vähän hävettää vaahtosuinen kiihkoilunsa näistä tapahtumista lievemmässä.

Käyttäjän VillePaavolainen kuva
Ville Paavolainen

Hieman pelottaa edes ottaa esiin asiaa, mutta ei kai se niin vaarallista ole meikäläisen asemassa. Korkeintaan menee maine usarissa, jota ei tässä viikon aikana varmaan paljoa ehtinyt kertyä :)

Minna Eerolainen

Sekava kirjoitus, mihin pyrit tällä. Kumma kun ei niitä viittä mustaa pahoinpitelijää ole jo saatu kiinni, tuollainen joukko herättää takuulla huomiota Turun kokoisessakin kaupungissa.

Jaakko Häkkinen

Minnalle vinkki: joka toinen rivi kuuluu aina yhteen tapaukseen ja loput joka toinen toiseen. Lihavointi helpottaa tapahtumien erottamista.

Käyttäjän VillePaavolainen kuva
Ville Paavolainen

Kiitos, Jaakko! Olisi ehkä pitänyt tarkemmin miettiä ja selkeyttää muillakin tehokeinoilla lukemista

Jaakko Häkkinen

Eiköhän naapurit ole jo vasikoineet, poliisi vain ei tiedota reaaliaikaisesti miten juttu edistyy. Tuntomerkit ovat melkein naurettavankin helpot: kaksimetrinen musta ja lyhytkasvuinen musta. :D Jokainen tietää keitä he ovat, joka on kerrankin kaverukset nähnyt yhdessä.

Käyttäjän VillePaavolainen kuva
Ville Paavolainen

Pyrin herättämään ihmisiä ajattelemaan. Kaksi lähes identtistä tapahtumaa, joista toisesta nousee vuoden suurin kohu ja kohkaus, kun taas toinen hädin tuskin nousee yli uutiskynnyksen. Toista käytetään todella röyhkeästi poliittisena keppihevosena ja toinen halutaan mieluusti haudata. Kirjoitin saman tyyppisen jutun aiemmin toisesta aiheesta:
http://villepaavolainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2...

Käyttäjän VillePaavolainen kuva
Ville Paavolainen

Minna, pahoittelut sekavuudesta

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Puolalainen S. J. Lec kirjasi mainiota aforismeja ajastaan (1950-60 -luvut) ja siitä täydelliseksi luonnehditusta maailmasta, jossa hän joutui elämään:
"Jotkut ovat vailla totuuden näkemisen lahjaa, mutta millaista vilpittömyyttä heidän valheensa henkiikään."

Käyttäjän VillePaavolainen kuva
Ville Paavolainen
Käyttäjän VillePaavolainen kuva
Ville Paavolainen

Toisaalta epäselväksi jää mitä viisaat sanat tarkoittavat tässä yhteysdessä... mutta olkoot ne sitten vaikka ajatuksen herättelijöitä kuten kirjoitukseni tarkoitus on olla

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Jos premissisi on, että uutisoinnin erilaisuus johtuu tekijöiden etnisyydestä niin se on mielestäni väärä. Tämä mielenosoituksessa marssinut ryhmä on syyllistynyt lukuisiin poliittisesti motivoituneisiin pahoinpitelyihin viime vuosina ja heillä on myös nettisivustot, joilla he julistavat kansallissosialismia maahamme:

"Tämä Suomen Vastarintaliikkeen muodostama hallitus palauttaa perinteisen ja autoritaarisemman yhteiskuntajärjestyksen, jonka ideologiset perusteet ovat nationalismissa ja sosialismissa."

Niin ikävää kuin se onkin niin sellaisista pahoinpitelyistä, joiden tekijöistä ei voida sanoa kuin tuntomerkit ei pitkään ja hartaasti uutisoida. Jos tuolla ei-kantasuomalaisella joukolla olisi samanlainen tausta väkivaltaa ja nettipropagandaa niin se viihtyisi varmasti lehtien otsikoissa ympäri Suomen.

Kantasuomalaisen kaverini hakkasi sairaalaan kadulla vastaankävellyt entuudestaan tuntematon kantasuomalainen mies ja siitä ei kirjoittanut yksikään lehti ja poliisiakin kiinnosti vain hetkisen ennen kuin ilmoittivat, että tutkimus lopetetaan.

Käyttäjän SariKarlstrm kuva
Sari Karlström

"Lukuisiin"?

Edelleenkin kyseessä kaksi ääriryhmää ja keskinäiset taistelut. Älä viitsi nillittää suoranaista paskaa!

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Kokoomusko on ääriryhmää? Sama porukka tuli eräiden vaalien alla luotiliivit päällä riehumaan heidän vaalikojulleen.
http://www.kaleva.fi/uutiset/oulu/vaalitilaisuutee...

Pahoinpitelytuomioita porukalle on kertynyt riittävästi, että pitäisi huolestua ja ei liene poliittinen manifesti sinunkaan mieleen.

Käyttäjän VillePaavolainen kuva
Ville Paavolainen

Niin, käsittääkseni lähes kaikki SVL:n toiminta on ollut äärivasemmistoa kohtaan eikä aina ole ollut selvää kumpi on aloittanut.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #22

Toimintahan heillä perustuu koko yhteiskunnan muuttamiseen mutta väkivalta on kohdistunut äärivasemmistoa kohtaan. Tämä johtunee siitä, että vasemmistonuoret kirjoittivat heistä kirjan ja vastustavat äänekkäimmin heidän ideologiaansa sekä teoriassa että käytännössä. Paljon siitä väkivallasta on varmasti samojen tyyppien nokittelua mutta en sanoisi, että vasemmisto on kovin väärässä vastustaessaan noita tyyppejä. Ja jos luet raportit kummastakin vakavasta pahoinpitelystä niin ei ainakaan poliisille tunnu olevan epäselvää kuka ne on aloittanut.

Keihin viittaat äärivasemmistolla? SVL:n toiminnan kohdalla voidaan kyllä puhua äärilaidasta kun tavoitteena on totalitäärinen kansallissosialistivaltio, eli perinpohjainen yhteiskuntamurros.

Käyttäjän VillePaavolainen kuva
Ville Paavolainen

Etninen erilaisuus on premissi. Kummatkin ovat tuomittavia, mutta media on kiinnostunut vain toisesta. Ja samaan aikaan poliitikot käyttävät toista tapausta hyökätäkseen toisia (yhtä puoluetta) vastaan röyhkeimmillä tavoilla aikoihin. Toisaalta etnisyys on premissi sille, ettei tässä valtakunnassa uskalleta puhua maahanmuutosta fiksulla tavalla vaan niin kutsuttu suvaitsevaisto naiiviuttaa silmät sulkien haluaa lakaista asiaoita pois silmistä kätyrinään media. Reaalimaailmassa maahanmuutto on ongelma, etenkin jos politiikka ei ole aktiivista ja keskustelevaa, maahanmuuton jatkuvasti lisääntyessä. Mediasta ja aiheesta lisää toisessA puheenvuorossa, omassa myös: http://villepaavolainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2...

En halua Suomen ajautuvan Ranskan ja Ruotsi j Britannian ja ja ja ja tielle

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Mutta media on syystäkin kiinnostunut enemmän sellaisista uutisista, jotka ovat yhteiskunnallisesti merkittäviä. Nämä tapaukset olisivat verrannollisia jos kyseessä olisi esim. luotiliivit päällä kaupungilla kulkeva muslimiryhmä, joka on vuosia julistanut haluavansa meille shariaa ja pahoinpidellyt poliittisia vastustajiaan useampaan otteeseen. Uutisointi ja kohu olisi varmasti samaa luokkaa.

Tässä valtakunnassa puhutaan aivan valtavasti maahanmuutosta. Sinä siis haluat puhua siitä fiksulla tavalla ja heti perään toteat, että "niin kutsuttu suvaitsevaisto naiiviuttaa silmät sulkien haluaa lakaista asiaoita pois silmistä kätyrinään media". Jos haluat puhua jatkossa fiksusti maahanmuutosta niin käy ihmeessä haastattelemassa fiksusti niitä ihmisiä, jotka tekevät joka päivä töitä maahanmuuton parissa. Ongelma on se, että meillä on valtava määrä blogin pitäjiä, jotka vain ulisevat vääryyttä mutta, joilla ei juurikaan ole mitään konkreettista tietoa ongelmaan liittyen.

Käyttäjän VillePaavolainen kuva
Ville Paavolainen

Jussi, siitä SVL:stä vielä. Ovat lähinnä naurettava yritys fasistisideologistamasturbaatiota. Heistä ei todellakaan ole mitään uhkaa Suomen valtiovallalle tai yhteiskuntarauhalle - heillä ei vain ole mitään kannatusta sellaiseen. Natsismi on liikaa peikko historiansa takia, nämä ovat enemmänkin Mauri Kunnaksen kaappikellon kummituksia. Liioittelu ja järjen käytön unohtaminen ovat suhteellisuudentajun menetyksen kanssa paljon suurempi uhka, kuten n. 300 000 ulkomaalaistaustaisen kotouttaminen samalla kun ovet on ilmeisesti enempiä miettimättä avattu sepposen selälleen

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Jos kotouttaminen menee pieleen niin se on uhka. Jos se onnistuu niin se on mahdollisuus. Minkälainen keskustelu edistää minkäkin tavoitteen toteutumista on taas sitten hankalampi kysymys. Jos haluamme hoitaa kotoutumisen hyvin niin varmaan ensisijaisesti sille pitää osoittaa sopiva resurssi.

Toisaalta jos meillä olisi poliittista tahtoa niin voisimme sulkea ovet mutta se ei olisi missään nimessä ongelmatonta. Suomen viennissä on paljon sellaista joka perustuu myös hyvään kansainväliseen maineeseen. Emme voi odottaa, että kääntämällä selän pakolaiskriisille ratkaisemme juurikaan maamme ongelmia kokonaisvaltaisesti.

Minä pelkään sitä, että jos tämä keskustelee menee täysin väärille raiteille niin SVL saa kannatusta. Ja vaikkei todennäköisesti SVL niin joku taho, joka on valmis julistamaan populistisesti, että kyseessä on meidän vanhusten ja mamujen välinen kamppailu.

Käyttäjän VillePaavolainen kuva
Ville Paavolainen Vastaus kommenttiin #21

Jussi, minä pelkään, että keskustelu menee väärille raiteille silloin, kun vaunut ajetaan tunneliin piiloon ja jäädään odottelemaan mitä tapahtuu. Samoin kun nostatetaan hirveä poliittinen ajojahti ja pisteiden kalastelu (hassua, koska vaalit oli ja tuleviin on kovasti aikaa - ettei loppuisi paukut kesken) ja ihmisiä aletaan leimaamaan rasisteiksi höyhenen kevyin perustein. Siitä kumpuaa tulistumista oikeudenmukaisuuden perään ja vihaa siellä missä pientä suuttumusta. Varmin tapa tehdä jostakin rasisti on hyökätä häntä vastaan rasistisyytöksin. Suhteeni persuihin on tietyssä mielessä tehnyt täyskäännöksen, koska en voi hyväksyä tällaista määrää epäoikeudenmukaisuutta ilman mitään rationaalisia perusteluita. Persua minusta tuskin saa, mutta vuosi sitten en olisi kuvitellut ikinä heitä puolustavani. Yhtä vähän minulla on silti yhteisiä nimittäjiä heidän politiikkansa kanssa.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #23

Olen samaa mieltä, että poliittisiin tarkoitusperiin on valjastettu paljon hysteriaa maahanmuuttokriitikkoja vastaan mutta ei suvakeista ja mediakätyreistä puhuminen mitään keskustelua edistä. Sinä olet järkevä ihminen niin älä lähde kumpaankaan hysteriaan mukaan vaan ota selvää mitä oikeasti tapahtuu ja sitten mieti ratkaisuja.

Koetko, että tämä blogisi on olennainen osa yhteiskunnallisen ratkaisun mahdollisuutta vai hysteerisen keskustelukulttuurin ongelmaa?

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Ja kun sanot, että Jyväskylässä pahoinpidelty oli vihollisaatteen edustaja(onko tarkoitus esittää lieventävä tekijä?) niin eikö esim. Olli Immonenkin ole tällainen? Hän lienee tällä hetkellä selkeimmin ja voimakkaimmin SVL:n toiminnasta irtisanoutunut suomalainen poliitikko. En usko, että sinäkään kannatat yhteispohjoismaista autoritääristä kansallissosialistista valtiota, jota johtaisivat nuo SVL:n tyypit.

Käyttäjän VillePaavolainen kuva
Ville Paavolainen

Mikään ei oikeuta väkivaltaa, mutta pitäisin täysin tuntemattomiin kohdistuvaa sellaista raskauttavana asianhaarana. Minulle on ihan sama mitä he kannattavat silloin, kun heillä ei ole minkäänlaista kannatusta. Kysymys oli myös siitä rasismi nimittely oli hieman koomista, koska pieksivat samaan etniseen ryhmään kuuluvat. Toisessa tapauksista kyseessä oli puhdas rasismi - ja mistä tiedämme, kun ei ketään kiinnosta, puhdas rotuviha

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Et siis pidä SVL:ää rasistisena järjestönä? Vai kirjoittiko joku, että itse pahointely olisi ollut rasistinen. En törmännyt ainakaan uutisoinnissa sellaiseen.

Käyttäjän VillePaavolainen kuva
Ville Paavolainen Vastaus kommenttiin #20

Siinäpä se, asiat halutaan sekoittaa

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Totuus on siitä ihmeellinen asia, kun siitä jätetään osa kertomatta, niin siitä tuleekin totaalinen valhe.

Käyttäjän VillePaavolainen kuva
Ville Paavolainen

Nykyään tuntuu paljon jätettävän kertomatta ottaen huomioon kuinka vaaapaassa yhteiskunnassa elämme. Sananvapauskin tuntuu olevan jo uhattuna suvaisevaisuuden nimissä

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Ja taas on jonkun sananvapaus uhattuna. Voisiko joku kertoa millä tavoin? Kenen sananvapautta on loukattu? Täällä mesoaa muiden tarjoamassa ilmaisessa ja laajalle jaetussa palvelussa ties minkälaista sakkia kirjoittamassa päivät pääksytysten, että heidän sananvapauttaan uhataan. Tuntuu ihmeelliseltä.

Toisaalla huudetaan, että media vaikenee mutta silti kaikesta kirjoitetaan. Suhteellisuudentaju on kadonnut lopullisesti. Toissapäivänä somessa jaettiin laajalti kouhkausta, että media vaikenee siitä miksi Kirkkonummelle saapui vain nuoria miehiä vaikka samaan aikaan yhden Suomen suosituimman verkkomedian ykkösuutisena vastattiin selkeästi siihen.

Käyttäjän VillePaavolainen kuva
Ville Paavolainen Vastaus kommenttiin #29

Maahanmuuttoasioissa nyt alkuunsa. Aika helposti löydään rasistileimaa ja sen on aikalailla lähellä rajoittamista. Tarkoitan lähinnä painostamista. Eikä kaikesta todellakaan kirjoiteta tai kirjoitukset ovat hyvin yksipuolisia. Yksi on tämä homoasia, leimaa tulee, jos kehtaa puuttua. Yksi on uskonvapaus. Kysymys on siitä, että toisilla on niitä naiiveja unelmia eikä niitä saa kyseenalaistaa tai arvostella

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #30

Mutta eihän muiden kirjoittajien kritiikki liity mitenkään sananvapauteen. Eihän sillä ole mitään tekemistä uskon- tai sananvapauden kanssa. Olet käsittänyt väärin. Voitko ilmaista konkreettisesti miten joku on yrittänyt rajoittaa uskon- tai sananvapauttasi? Se, että moni ihminen on kanssasi avoimesti eri mieltä ei ole vielä sitä.

Toimituksen poiminnat