VillePaavolainen Piikikkäänsanakas

Maan muuttopolitiikka - tervetuloa rasismi ja segregaatio?

"Suomalaisista 10% ajattelee rasismin olevan hyvästä (R). 63%:n mielestä Islam ei ole sovitettavissa suomalaiseen yhteiskuntaan (R). 75%:a haluaa vähentää maahanmuuttoa, 50%:a heistä haluaa vähentää sitä paljon (I). Maahanmuutto on suurin yhteiskunnallinen ongelma (I). Suomalaisista 65%:n mielestä maahanmuutto on karannut käsistä (R). Suomalaisista 70%:n mielestä suomalainen kulttuuri on tuhoutumassa ja 61%:a ei koe Suomea enää omaksi maakseen (R). Suomalaisista 50% pitää kaikkien maahanmuutajien integroitumista epäonnistuneena ja suurin osa osittain epäonnistuneena (R). Suomalaisista 13%:a on syntynyt ulkomailla ja puolet heistä, n. 380 000, on muuttanut viimeisen 10 vuoden aikana (I)."

 

Aivan! Luvut eivät voi pitää paikkaansa, eiväthän? 

 

Oikein, luvut eivät ole Suomesta. Suomalaisten suhtautuminen ulkomaalaisiin ja -taustaisiin on huomattavasti positiivisempaa. Suomen lukuihin mennään ehkä myöhemmissä kirjoituksissani tarkemmin. Nämä luvut ovat poimintoja 2011 - 13 Ranskasta ja -  yllättävää kyllä, avoimen talouden, yhteiskunnan ja maailmankansalaisten - Britannian lukuja.

 

Alun lukujen perässä olevat (I/R)  kuvaavat joko Ranskassa tai Iso-Britanniassa viime vuosina tehtyjä tutkimuksia, tai oikeammin niiden tuloksia. 

 

Mitä ihmeen tekemistä Ranskalla ja Isolla-Britannialla on Suomen kanssa maahanmuuton kyseen ollessa? Kaikkihan tietävät, että maissa on kohtuullisen paljon eri kulttuureja ja ihan eri mittakaavassa. Ainakin Iso-Britannian ja erityisesti Englannin monikulttuurisuus on itsestään selvä. Ja hehän ovat juuri menestyneet siksi, koska ovat olleet niin avoimia maahanmuuton suhteen. Englantilaiset, intialaiset, pakistanilaiset, bangladeshilaiset, irlantilaiset, kenialaiset, eteläafrikkalaiset, kiinalaiset, saksalaiset, ugandalaiset... Kaikki menestymässä onnellisesti yhdessä?

 

Silti kevään parlamenttivaalien suuri kysymys oli saadaanko maahanmuutto lopetettua. Maahanmuutto on ollut jo vuosia suurin tai suurimpia poliittisia kysymyksiä Britanniassa tällä vuosikymmenellä ja jo aiemmin. Paikallinen Perussuomalaiset eli UKIP (Itsenäisyyspuolue), joka on asteen enemmän oikealle, sai keväällä parlamenttivaaleissa 12,9% äänistä. Äänivyöry olisi todennäköisesti ollut isompi ellei konservatiivien David Cameron olisi luvannut kansanäänestystä EU-erosta, jos he voittavat vaalit. Tällä lupauksella Cameron lunasti konservatiivien historiallisen vaalivoiton äänillä, joista iso osa olisi muutoin mennyt UKIPille.

 

Ja mitä ihmettä konservatiiveillä ja EU:sta eroamisella on maahanmuuttopolitiikan kanssa? Britit eivät (toki monet joka tapauksessa) erityisesti halua eroon EU:sta, mutta he haluavat niin pahasti eroon maahanmuuttajista, että ovat valmiit eroamaan (tai kansanäänestys näyttää sitten kuinka moni) EU:sta saadakseen rajat kiinni. Britit ovat hiljalleen saaneet tarpeekseen monikulttuurisuudesta. 

 

Euroopan suuri kansojen sulatusuuni on mennyt tukkoon, kuten muutkin vastaavat yhteiskunnalliset kokeilut. Haitat ovat hyötyjä suuremmat ja "maahanmuuttojunaa" ei saada pysähtymään sen kerran päästyä vauhtiin. Seuraukset ovat vakavia ja aika näyttää ovatko ne tuhoisia - siis kuinka tuhoisia ne ovat.

 

Ranska ja Englanti on nostettu tässä esiin siksi, että vastaava tulevaisuus odottaa meitä, jos 1) emme estä junan pääsyä vauhtiin ja/tai 2) pysty kontrolloimaan mihin "juna" on menossa. Junalle täytyy rakentaa raiteet etukäteen. Jälkikäteen voi vain paikkailla tuhoja ja esittää surunvalitteluja - itselleen.

 

Suomessa "maahanmuuttojuna"  on lähtenyt vasta viime vuosina käyntiin ja nyt kysymys juuri tällä hetkellä - pakolais/siirtolaismassojen ollessa valtavia mittasuhteiltaan ja paineen vielä suurempi - aikooko Suomi kiihdyttää, hillitä vai jarruttaa tahtia. Ranska ja Englanti ovat meille varoittavia esimerkkejä.

 

 

 

*****************

Tämä toimikoon alustuksena pyrkimykselle kirjoittaa sarja kirjoituksia siitä, mitä Suomen pitäisi oppia, varoa ja osata välttää koskien maahanmuuttopolitiikkaa. Se että muut ovat korostaneet libeeraalista "edistyksellisyyttään" ja meistä tuntuu, että olemme jääneet jälkeen, ei tarkoita meidän pakkoa tehdä samoja (jopa typeriä) virheitä uudestaan.

 

 

http://www.gatestoneinstitute.org/3549/britain-immigration

 

http://www.theguardian.com/world/datablog/2015/jan/08/french-public-opin...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (23 kommenttia)

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Suomi ei voi yksin, edes omalta osaltaan, ratkaista hallitsemattomaksi revennyt pakolaisongelma. Siihen tarvitaan globaalia yhteistyötä.
Pitäisi edes sodat kieltää.
Mitä varten islaminusko ei voisi sopeutua Suomeen? Sopeutuihan kristinuskokin. Evankelislutherilaisella kirkolla on jopa naispappeja.

Käyttäjän VillePaavolainen kuva
Ville Paavolainen

Oikeassa olet, ei Suomi voi ratkaista maailmanpolitiikan ongelmia yksin. Toisaalta me voimme yrittää vaikuttaa suuntaan johon olemme menossa. Ja toisaalta voimme yrittää vaokuttaa muihin; olemmehan olleet isoissa rauhanprojekteissa Afrikassa esim. mukana isoissa rooleissa (Ahtisaari,Haavisto), vaikka olemme pieni maa. Pidämme myös yllä maanpuolustusta vaikka olemme pieni maa. Aina voi ja pitää yrittää. Suomen ei ole pakko ottaa yhtään enempää pakolaisia kuin haluamme. Ja kokonaan toinen homma on mitä teemme niille jotka otamme - se on tärkein kysymys sen rinnalla kuinka paljon ja missä ajassa

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Totta kai pitää yrittää vaikuttaa ja nimenomaan rauhantyöhön voisi satsata entistä enemmän.
Turvapaikanhakemukset on otetteva kansanvälisten sopimusten mukaan vastaan.
Kansainvälistä yhteistyötä tarvitaan myös nitistämään ihmissalakuljetusta harjoittavat rikollisjärjestöt.

Käyttäjän VillePaavolainen kuva
Ville Paavolainen Vastaus kommenttiin #4

Mielestäni ei ole välttämättä pakko ottaa kaikkia tulijoita, vaikkei mentäisi sääntöjen mukaan. Eikä pitäisi muidenkaan. Jotain olisi tehtävä muualla, kansainvälisessä politiikassakin. Pakolaisten massamuutto ei ole ratkaisu vaan seurausten huonoa hoitoa.

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #4

Margareta, meidän tulisikin ottaa turvapaikanhakijat kansainvälisten sopimusten mukaan ja palauttaa turvallisista maista tulleet turvapaikanhakijat takaisin jos Dublin menettelyssä ei muutoin pysytä.

Ruotsi on turvallinen maa ja EU-maa, joten Ruotsin tehtävä on käsitellä mahdolliset turvapaikkahakemukset ellei nämä hakijat tule Ruotsiin jostain EU-maasta tai Geneven pakolaissopimuksen mukaisesta maasta tai ovat kieltäytyneet suojelusta ohittamalla tai jättämällä pakolaisleirit matkallaan elintasorajaa kohti.

Ihmiskauppa ja salakuljetus loppuu Välimerellä jos suojelusta kieltäytyneet turvapaikanhakijat palautetaan takaisin pakolaisleireille. Pakolaislerit ovat jo olemassa, joten Margareta voi aloittaa ihmishenkien ja kohtaloiden säästämisen kohdallaan jo vaikka heti seuraavasta kommentista lähtien jos ihmishenkien säästämien on perimmäinen tarkoituksesi. Milloin aloitat?

Esa Niemi

Margareta, ei voi eikä pakolaisuutta hoideta maailman kalleimpien kustannustason maissa. Pakolaiset voidaan hoitaa pakolaisleireillä.

Islam rikkoo ihmisten perusoikeuksia ja ihmisoikeuksia eikä vastaa länsimaisia arvoja kuten demokratiaa, yleismaailmallisia ihmisoikeuksia tai oikeuskäsitystä.

Kristinusko syntyi valtion ulkopuolelle ja sekulaarisuus onnistuu päinvastoin kuin islamissa, joka on valtio valtion sisällä, kokonaisvaltainen ideologia, joka ei kykene sulautumaan osaksi muita yhteiskuntajärjestelmiä, vaan muodostaa rinnakkaisyhteiskunnan ja kasvaessaan haastaa paikallisen yhteiskuntajärjestyksen.

Islamin sopeutumisen ongelmista kertoo, vaikka eurooppalaisten muslimien ongelmasta tunnustaa paikallisia lakeja jumalan sanaa vahvemmaksi. Konfliktimaista tuleva massamaahanmuutto muuttaa Eurooppaa epävakaammaksi ja esim. juutalaiset pakenevat Euroopasta toistamiseen 100 vuoden aikana. Konfliktimaista tuleva muslimmien massamaahanmuutto tulee niistä maissa, jossa islamin ongelmat ovat suurimpia ja ongelmia ratkotaan väkivaltaisesti. Euroopan ajamisessa epävakauden partaalle ei ole mitään järkeä ja historia tulee tuomitsemaan nykyisen "seurauksista välittämätä" politiikan.

Figure 1 shows that religious fundamentalism is not a marginal phenomenon within West European Muslim communities

Almost 60 per cent agree that Muslims should return to the roots of Islam,

75 per cent think there is only one interpretation of the Koran possible to
which every Muslim should stick and

65 per cent say that religious rules are more important to them than the laws of the country in which they live."

"These findings clearly contradict the often-heard claim that Islamic religious fundamentalism is a marginal phenomenon in Western Europe"

https://www.wzb.eu/sites/default/files/u6/koopmans...

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Pitäisi päästä siihen, että kotimaastaan ei tarvitsisi paeta.

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #46

Islam on suuri onnettomuus kaikille niille yhteisöille, jotka ovat joutuneet sen vaikutuspiirin alaisuuteen. Islam on ongelma kaikille Allahin luomille ihmisille ja he vaistomaisesti toimivat islamin vastaisesti ja siksi islam on täynnä yksityiskohtaisia määräyksiä, joita tulee jopa kuoleman uhallakin noudattaa.

Ajattele inhimillistä kehitystä ilman islamia kun muslimimaissa ihmiset olisivat vapaita harjoittamaan tiedettä, yleismaailmallisia ihmisoikeuksia sekä oikeuskäsitystä. Se olisi voitto ihmiskunnalle ja kaikille parempi vaihtoehto. Valitettavasti islam on olemassa ja se käyttää paljon energiaa leviämiseen ja koossapysymiseen kun ihmiset vaistomaisesti toimivat islamin oppien vastaisesti.

Et muuten vastannut esittämääni, enkä voi olla huomaamatta ettei uskosi islamin paremmuuteen ole kovin vahva. Jos et sinäkään usko asiaasi, niin miten minäkään uskoisin?

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #49

Päinvastoin kuin sinä minä en usko, että joku Allah olis luonut ihmisiä. En usko minkään uskonnon paremmuuteen.
En viitsi sinun juttuihisi vastata, ne ovat niin sekopäisiä ja ristiriitaisia. En ollenkaan käsitä mitä mahdat esim tarkoittaa sillä, että ihmiset toimivat vaistomaisesti islamin oppien vastaisesti.

Käyttäjän Juha-mattiTrl kuva
Juha-matti Törölä

Olen joskus ehdottanut,, että uudet rajat, Suomen kansalaissodan jako: Tampereelta Viipurin suuntaan.. Sossdemin ja vihreitten porukka etelään sinne ja maahanmuuttajat(?) Pohjoseen suomalaiset jotka haluaa olla suomalaisia. Se on kestämätön tilanne jo nyt. Rajat kiinni ja sota jo nyt! P.S En mikään peräkammarinpoika; 1 vuosi sodassa ja 30 vuotta merelä (sota tarkoittaa YK-joukkoja) P.P.S Olis ehkä kannattanut käydä kouluja eikä elää yhteiskunnassa... Who knows?

Käyttäjän VillePaavolainen kuva
Ville Paavolainen

Ehkä lähtisin siitä, että koetetaan tulla toimeen, vaikka tuntuu tekevän tiukkaa jo nyt ihan suomalaistenkin kesken. Mielestäni tänne mahtuu, kyse on vain toteutuksesta

Käyttäjän VillePaavolainen kuva
Ville Paavolainen

Olivat keinot mitkä hyvänsä, niin mielestäni Suomen pitäisi ehdottomasti tehdä vähintään kolme tärkeää asiaa: 1) ottaa oppia naapureiden virheistä, 2) laatia aito ja toimiva keinoja kaihtamaton kotouttamisohjelma (osa varmaan alkaisi jo siitä ketä maahan otetaan) ja laskea mikä on se kantokyky mitä maa kestää vieraita kulttuureja ottaa milläkin aikataululla. Viimeinen on mielestäni oleellisin. Jos nyt tehdään virhe ja alamme ottamaan maahan kaksin tai kolmin tai viisinkertaisia määriä pakolaisia, niin olemme Ruotsin tiellä. Ja Ruotsi tulee vielä pian ankarasti katumaan harjoittamaansa politiikkaa

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Millä maalla on kantokykyä ottaa maahan Eurooppaan tulevat pakolaiset. Kreikallako?

Käyttäjän VillePaavolainen kuva
Ville Paavolainen

Kantokykyä tuskin on kenelläkään. Pakolaiset tulisi ehkä pitää lähellä kriisialuetta, jotta he oikeasti sinne myös palaisivat. Ongelmia siinä tiedän, mutta...

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #42

Sitähän parhaillaan yritetään useilla rajoilla.

Käyttäjän VillePaavolainen kuva
Ville Paavolainen Vastaus kommenttiin #43

On. Siellähän ne suurimmat massat taitavat olla. Siellä pitäisi myös kaikkien mahdollisuuksien mukaan olla meidän Eurooppalaisren apu. Sinne rahaa lisää

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #44

Pelkällä rahallako kaikki ratkeaa?

Käyttäjän VillePaavolainen kuva
Ville Paavolainen Vastaus kommenttiin #45

Ei tietenkään, mutta ratkaisuihin minulla (tuskin kellään) on avaimia, paitsi niillä yhteisöillä ja ihmisryhmillä, jotka ongelmia aiheuttavat. Toki auttamalla ja opastamalla paikan päällä voidaan kehitysavun muodossa pyrkiä estämään konfliktion syntyä. Tosin kehitysapu pitäisi laittaa uusiin puihin, siitäkin olen oman yksinkertaisen mielipiteeni lausunut blogissa. Sitä en tiedä mitä pitäisi tehdä niille ongelmille, jotka eivät johdu köyhyydestä

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #47

Ainakin voisi edes sodat kieltää.
Köyhyyskin on ongelma jota pitäisi globaalisti ratkaista. Sitäkään ei poisteta rahalla.
Rahan lopettaminen voisi ratkaista aika paljon.

Jaakko Häkkinen

Villen esimerkki on hyvä ja valaiseva: meidän kannattaisi oppia muiden virheistä. On päivänselvää, että meilläkin asenteet nuivistuvat entisestään, jos kantaväestö kokee oman kulttuurinsa tai omat verorahansa uhatuksi "liiallisen" maahanmuuttajiston vuoksi.

Käyttäjän VillePaavolainen kuva
Ville Paavolainen

Ja nimenomaan tarkoitus olisi tässä itsekin oppia ja lisätä tietoa sekä pyrkiä siten oma vähäinen panos tuottamaan, jotta tieto lisääntyisi ja voisimme oppia muiden virheistä kieltämättä niiden olemassa oloa tai vain sivuuttaen niiden olemassaolo. Tarkoitus ei sinänsä ole maalailla kauhukuvia ja pistää rajoja kiinni pyrkien mihinkään ihme impivaaralaisuuteen (ajatus tuntuu naurettavalta nykymaailmassa ja ei-kannatettavalta muutoinkin)

Käyttäjän VillePaavolainen kuva
Ville Paavolainen

Loistavan neutraali - kiihkoton - kirjoitus pakolaisuuden nykytilsta, joka näkökulmana itsellä tulevaisuus pohdinnoissa tässä koetetaan oppia muilta sarjassa. Asiallista ja fiksua keskusteluakin, enkä tarkoita omia kommentteja :)

Toimituksen poiminnat