VillePaavolainen Piikikkäänsanakas

Keskustelu kielletty - Deal with it

  • Keskustelu kielletty - Deal with it

Tein mielensäpahoittajat eilen illalla. Ei edes uni tahtonut tulla. Hetken huuman jälkeen tajusin, ettei minulla eikä  monella muullakaan ole mitään sanottavaa tällä keskustelufoorumilla.

 

Syy oli Hannu Oskalan Eurooppaan muutetaan - Deal With It- kirjoitus.  

 

Mikä siinä kirjoituksessa sitten niin pahasti mättää? Asiat ovat asioita ja mielipiteet keskustelun alku - silloin kun kaikki menee hyvin. Lopputuloksena on (usein) (johto)päätöksiä. Kirjoituksen mielipiteet eivät haitanneet (paljoa), vaikka omaan pitkälti täysin vastakkaiset mielipiteet. Mutta se voisi olla keskustelun  alku...

 

Perheessäni on neljä lasta. Välillä he koettavat tavailla noita englanninkielisiä meemejä, usein heikolla menestyksellä. "Onneksi" heille on kotimaisiakin. "Ei todellakaan" tai "nii varmaan" tulevat ensimmäisenä mieleen. Kun lapset tulevat jonain päivänä koulusta kotiin mukanaan lausahdus "deal with it", laitan heti välittömästi saunaan kymmeneksi minuutiksi katselemaan paneleita ja miettimään oliko vastaus tai keskustelun avaus / argumentti sopiva.

 

Kun aikuinen ihminen tyytyy toteamaan järjestelmällisesti "deal with it", tiedän että keskustelu on  päättynyt tältä osin. Edelleen Uuden Suomen keskustelu/blogi foorumin nostaessa tällaisen kirjoituksen "poimintoihinsa", jotka ovat toimituksen tarkoitus ohjata keskustelua, tuntuu, että Uuden Suomen periaatteet "...koska uskomme fiksuun keskusteluun yhteiskunnasta, politiikasta..." ja

 tarkoituksena tarjota "...areenan julkiselle keskustelulle ja mielipiteiden vaihdolle..."   alkavat murentua pahemman kerran.

 

"Deal with it!" "Sä vaan hyväksyt sen!"  Miksi? "Koska.. Miksi? Siksi! Miksi siksi? Koska minä sanon niin, piste! 

 

On Urban dictionary, someone says “'deal with it' is the most annoying phrase ever invented by middle school kids," and gives examples:you can use it in any situation. Its perfectly annoying to every one. including teachers   (vapaasti: ärsyttävin lausahdus mitä ikinä keksitty yläkoululaisen suuhun. Voi käyttää missä tahansa tilanteessa ja ärsyttää varmasti, myös opettajia)

 


"A phrase often used when someone asks what/why someone else is doing when confused, or moral is in question. The phrase is then used as a response to further confuse/annoy the person asking."

(Lausahdus jota käytetään, kun joku esittää mitä/miksi kysymyksen ihmetyksen tai moraalin ollessa kyseessä. Lausetta (Deal with it) käytetään silloin edelleen saattamaan hämmennykseen tai vain ärsyttämään kysyjää (moraalin/ihmetyksen kyseessä ollessa).

 

Deal with it-lausahduksella on toinen (ja muitakin) merkitys. Tiukka minä olen oikeassa / asiat vain ovat näin, joten hyväksy ne. Tätä kirjoittaja ehkä tarkoitti, mutta siltä se ei kuulostanut.

 

 Joka tapauksessa, minkälaista keskustelukulttuuria Uusi Suomi haluaa tukiessaan tällaista "minun ajatus on oikea - sinä voit suoksia tiehesi?" mentaliteettia?

 

Entäs?

Uusnatsit kasvattavat suosiotaan - Deal with it!

Lapsia kuolee nälkään ympäri maailmaa - Deal with it!

ISIS raiskaa naisia ja lapsia systemaattisesti - Deal with it!

Homoja heitellään katoilta lähi-idässä - Deal with it!

Mafia porskuttaa ympäri maailman - Deal with it!

 

Mielestäni "nii varmaan" on huonoa keskustelua, "ei todellaakaan" huono vasta-argumentti ja "deal with it" ei ole minkään luokan ratkaisu vaan silmien sulkemista ongelmilta

 

Kirjoittajan kanssa olen melko lailla täysin eri mieltä, mutta allekirjoitan täysin lauseen: On aivan selvää, miten historia on meidät tästä tuomitseva.

 

Ps. Mielenkiinnolla odotan milloin "poimintoihin" nousee maahanmuuttokriittinen kirjoitus. Niitä on päivittäin useita, parhaimmillan kymmenkunta. Ihan vaan

 

Omia kirjoituksia aiheesta ja näkemyksiä tilanteesta

http://villepaavolainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/201014-ilman-otsikkoa

http://villepaavolainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/200924-presidentti-puhu...

 

 

Image preview

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Aikalailla naulan kantaan Ville! Deal with it ;)

Käyttäjän VillePaavolainen kuva
Ville Paavolainen

Tack, täytyy sanoa, että oikeasti meni yöunet. Kokonaisuutena poiminnat mukaan lukien tuo kirjoitus tuntui syövän sananvapauden ja vielä niin asiallisuuteen ja humaanisuuteen verhottuna. Ja lopulta, esittikö kirjoittaja tosiaan, että mitään ratkaisuja tai vaihtoehtoja ei ole?? Oikeasti! Ja vielä politiikassa mukana, huh!

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

"deal with it" ei ole minkään luokan ratkaisu vaan silmien sulkemista ongelmilta

Samaa mieltä. Ja tuohon voisi vielä lisätä, että taitaa olla vaikeaa löytää tokaisua, joka selvemmin ilmaisisi esittäjän ylimielisen asenteen.

Käyttäjän VillePaavolainen kuva
Ville Paavolainen

Kyllä, ylimielisyys. Enpä huomannut mainita. Toisaalta vihreillä on hieman tapana...

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Hannu Oskala on monessa suhteessa hyvä vihreä ja kelpo ehdokas (kannatti Natoa!), mutta ei hänellä ole mitään edellytyksiä estää eurooppalaista keskustelua maahanmuutosta. Tämän vuoden tulijamäärä on pysyväksi asiantilaksi liian suuri. Kärsimään joutuvat myös asialliset laittomat maahanmuuttajat, kuten pienimuotoista yrttikauppaa harjoittavat rastamiehet, katupunkkarit (ml. venäläiset), hipit hippileirillä ym. Suomalaisena vihreänä Oskala ei varmaan sympatisoi ketään mainituista.

Käyttäjän VillePaavolainen kuva
Ville Paavolainen

Tällä menolla kaikki tulevat kärsimään enemmän kuin on tarpeen eikä kukaan tee mitään syille. Oskala ei tuki yksin suomalaistenkaan suita, mutta kun mukana on tuhat muuta huutamassa ja mukana mediat niin tuntuu siltä, että ääni ei kuulu. Euroopalla on sitten omat Oskalansa...ja historiansa. Totuus lienee se, että suurin osa eurooppalaisista vastustaa nykyistä menoa, mutta kukaan ei kuuntele. Tästä historia meidät muistaa, kuten Saksa muistetaan historiastaan aina

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Vihreiden mielestä tulevaisuus on muuttamaton, se on kirjoitettu tähtiin. Näin ei kuitenkaan ole, Euroopan tai Suomen asiat voi muuttaa poliittisin päätöksin. Minusta vihreiden asenne osoittaa täysin vastuutonta laissez-faire -politiikkaa. Asoita ei pidä ohjailla, antaa mennä vaan...Historia todellakin tuomitsee

Käyttäjän ToniTervo kuva
Toni Tervo

Usarin asenteellisuus on näkynyt jo pitkään ja se muuttuu todennäköisesti aikaisintaan päätoimittajan vaihtuessa.

"Deal with it" on todellakin argumentti, joka ei oikein sovi mihinkään tilanteeseen, mutta poikkeuksen muodostaa ne tosiasiat, joita ei voi enää jälkeenpäin muuttaa. Pysyvän menetyksen, esimerkiksi kuoleman tai palaneen talon, tilanteessa voi sanoa "deal with it" vaikka se ei korrektia olisikaan. Tähän kontekstiin istutettaessa voisi sanoa, että nykyistä maahanmuuttopolitiikkaa jatkamalla suomalainen hyvinvointiyhteiskunta (as we know it) lakkaa pysyvästi olemasta - deal with it. Tämä perustuu pysyvään monikulttuuri-shiftiin lieveilmiöineen ja siihen, että sosiaalijärjestelmämme on liian avokätinen toimiakseen ympäristössä, jossa huoltosuhde menee toivottomaksi. Kun toisen kulttuurin edustajia on riittävästi, there's no turning back.

Mikään kohta, jossa Oskala käyttää kyseistä fraasia, ei ole sillä tavalla pysyvä, peruuttamaton tai vaihtoehdoton, että fraasin käyttö olisi perusteltua. Kyse on siis samasta tavoitteesta tappaa keskustelu kuin rasisti/fasisti/natsi -leimojen käytöllä. Julistetaan totuudeksi asia, joka on vain ontuva väite. Ontuvien väitteiden nostaminen Usarin pomintoihin paljastaa Usarin tavoitteet edistää omaa ideologiaa. Ei mitään uutta auringon alla.

Käyttäjän VillePaavolainen kuva
Ville Paavolainen

Vilkaisin pikaisesti ettei 50ssä viineisimmässä ollut yhtään kriittistä. Sen sijaan myönteisiä taisi olla 4-5 ja joku neutraalimpi. Ihmettelen vain kun tämän pitäisi olla keskustelufoorumi. Fiksu vetäjä nostaisi vaikka kommenttini poimintoihin, siinäpä olisivat asiat rinnakkain, keskustelua

Hannu Töyri

Olisi kai kohtuulista saada tietää kuinka paljon tuo kaikki tulee maksaman meille suomalaisille. Yhtälailla olisi kohtuullista, että me tietäisimme kuinka paljon meidän elintasomme tulee laskemaan, vaikka ymmärrän, että deal with it - tulette sen sitten näkemään - eikä kysymykseemme vastata

Käyttäjän VillePaavolainen kuva
Ville Paavolainen

Itse heittelin pilipalimatikalla lukuja toisten perään ja sain yhdelle 10 000 vuosikerralle jonkun 12 miljardia kymmenessä vuodessa. Laskin työttömyyden kaikille. Toisaalta se on ihan sama saavatko töitä, kun se on sitten pois kantasuomalaiselta, joka jää elätettäväksi. Ei tuollaisia määriä voi ottaa ellei yhteiskuntaa muuteta elintason osalta merkittävästi

Toimituksen poiminnat