VillePaavolainen Piikikkäänsanakas

Pakolaismatematiikkaa ja mielenilmauksia muuten vaan - Tuhon tiellä

Heidänkö puolesta mieltä osoitettiin: IS 800 pakolaista saapuu tänäänTornioon. Kun Sipilä sanoo "tilanne haltuun", mitä ihmettä se tarkoittaa. Sipilähän oli itse (minimaalisesti tosin) kutsumassa tulijoita lupaamalla kodin. En tiedä kuinka iso koti herra pääministerillä on, mutta epäilen, että tämän YHDEN AINOAN päivän saalis ei sinne mahdu - sehän vapautuukin vasta vuoden vaihteessa.

Pakolaistulvan on povattu jatkuvan ja kiihtyvän. Hyvä, että olemme valmistautuneet aiheeseen liittyen koko kesän

 

Oion nyt muutaman mutkan vain suhteellistaakseni lisää asioita.

Yksi pöljä kirjoittaa seinälleen jotain höpsöä - 15 000 lähtee konserttiin ja someen mylvimään kaikille, jotka eivät ole samaa mieltä heidän kansssaan, vaikka tuskin tietävät vielä itsekään oikeasti mitä mieltä ovat ja miten maailma ihan oikeasti makaa.

 

Maailmassa on pakolaisina noin 60 000 000 ihmistä, kroonisesti aliravittuja noin 800 000 000 ja 1 500 suomalaista lähtee picnicille. Suomen lahjoitukset YK:lle vuodessa 18 000 000 eli 3,22€/lärvi. Picnic-skumpat olisi voinut käyttää toki paremminkin. Sillä olisi voinut ostaa yhdelle Syyrian pakolaisella kuukauden tai kahdenkin ruuat hieman skumpan  laadusta riippuen, mutta Libanonin Bekaan laaksossa ihan varmana arvostavat suuresti teidän kaikkien 1 500 picnic-mielenosoittajan humaaniutta - ovathan hekin vähän niin kuin piknicillä, heitä on hieman enemmän: 390 727

 

Nyt olisi Torniossa jokaiselle picnichumanistille viikonlopun jälkeen oma pakolainen - käykää ihmeessä hakemassa ja elättäkää, niin ei valtion tarvitse. Vajaassa kahdessa päivässä tosin picnic-väki on jo saanut omansa. Vuodessa on vielä 363 päivää ja vuosia vuosien perään.

 

Tänään 30 000 mielenosoittajaa on taas saatu enemmän tai vähemmän suosiolla osoittamaan kuinka heillä on oikea mieli - piittaamatta siitä, että työt ja tulot jäävät tekemättä ja saamatta. Jos Raamattu vielä tarvitsisi viisaita miehiä ja profeettoja olen vakuuttunut, että yksi  paikka olisi aivan varmana varattuna Antti Rinteelle;  tuolle hitsareiden, liukuhihnatyöntekijöiden, ojankaivajien, rekka- ja veturimiesten kaveriin, joka itse on luonut uraa lakimiehenä, joka ei osaa erottaa mitä tarkoittaa matkalaskun kaksinkertainen velottaminen suhteessa oikeudenmukaisuuteen tai mitä tarkoittaa nolla luvun perässä (lähde Wikipedia) 

 

Rinne vakuutti  tänään: "Te olette palkkanne ja lomanne ansainneet"

 

Lisään vai yhden asian: Heti kun maksatte velkanne: 17 898, 81€ / suomalainen. Muistakaa laskunne hakiessa ottaa myös alaikäisten lastenne velka ja jokaisen ylimääräisen pakolaisen, jonka haluatte maahan. (nopeimmille lasku on pienempi, sillä velkakello käy)

 

Joku arvioi laskuksi päivän tempaukselle 100 000 000 euroa, sillä voidaan nyt ottaa lisää velkaa. Olisi sillä voinut maksaakin, jos olisi tehty töitä. Sillä olisi voinut myös maksanut 6 849 pakolaisen vastaanottokeskuspaikan vuodeksi (ilo ei kyllä suuri niihin muihin jatkuviin kuluihin). Toisaalta  sillä olisi taannut ruuan vuodeksi 27 397 pakolaiselle lähi-idän leireillä, jotta he eivät olisi lähteneet Eurooppaan, samalla 14 henkeä olisi välttynyt hukkumiskuolemalta.

 

Muuten Suomea hieman aavistuksen väkirikkäämmässä (7,5milj) Kataloniassa 1 500 000 osoitti mieltään juuri hiljattain, ihan pienenä suuhteellistajana palkansaajien ongelmiin.

 

Tuntuu kuin ihmisillä olisi vaikeuksia yksinkertaisessa matematiikassa. Jos Tornioon tulee 500 pakolaista per päivä ja sota ei ole lähelläkään loppuaan, mutta ihmisvirta - kiitos Merkelin ja muiden tollojen tai omahyväisten - vasta ALKAA kiihtymään, 500*365  = 182 500/vuosi.

Hyväksytään 40%. 182 500*0,4 = 73 000. Perheenyhdistämisten myötä luku kasvaa ainakin kolmella per hakija (tämä on varmasti alakanttiin) 73 000*3 = 219 000.

Eläminen 40 euroa/pv (alakanttiin, kun paikka saatu). 40*365*219 000 = 3 197 000 000. Numerot kun ovat vaikeita, niin se on 3,2 miljardia lisää kustannuksia muutamassa vuodessa noin vuoden pakolaisvirralla. Ja kustannus on pysyvä.

Siinä taisikin mennä oikeastaan ne hallituskauden säästöt, mutta onneksi matematiikka on helppoa - leikataan siis kaksinkertainen määrä. Nämä suurmielenosoitusleikkaukset näyttävät olevan vain muto-osa. Ehkä vielä pääsemme Katalonian Barcelonan lukuihin neljässä vuodessa.

Sitten on tietenkin ne seuraavan vuoden tulijat ja sitä seuraavan ja seuraavan ja niin kauan kuin haluamme jatkaa harvojen hyväosaisten pakolaisten ja mukana tulevien surffareiden ja liftareiden ottamista. Tulijoita riittää, niistä ei ole pulaa; miljardi, kaksi, kolme....ei tuota tuskaa. Joka vuosi syntyy 80-90 miljoonaa uutta potentiaalista tulijaa.

 

Kun Sipilä IS:lle totesi, että tilanne otetaan haltuun, toivon todellakin, että tilanne otetaan haltuun sekä paikallisesti, että EU:ssa. Jos joskus, niin nyt Suomen paikka on sukulaiskansamme rinnalla. Sinne muutkin haluavat, mutta eivät uskalla. Maailma on täynnä kauheuksia ja hirvityksiä, mutta suurin ja petollisin on "valkoisen miehen taakka", sille ei mikään vedä vertaa.

 

Ps. Pahoittelut lipsahti puolikas versio aiemmin päivällä samasta kirjoituksesta, otsikonkin muutin lopulta

Todellinen hätä

http://villepaavolainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/201336-todellinen-pakol....

Pakolaiskriisistä, radikaali ehdotus

http://villepaavolainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/202296-vastuutonta-vast...

Saksa tekee kriisin, ei ratkaise

http://villepaavolainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/202104-saksa-pahentaa-k...

http://villepaavolainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/202027-merkel-ja-saksa-...

Merkelillä henkilökohtaiset syyt politiikkaansa

http://villepaavolainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/201918-pakolaiskatastro...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Kun jatkuvasti jankutetaan kuinka maahamme tarvitaan tulevina vuosina - 15-20 vuoden kuluttua? - paljon lisätyövoimaa, uhkaa ihan työvoimapula, niin eikö työvoimaa löydy tuolloin ilman että maksetaan työllistymistä odottavalle maahanmuuttajien suurelle joukolle satoja euroja kuussa sosiaalietuja, ja vuosien ajan? Samaan aikaan on satoja tuhansia kantaväestöstä työttömänä. Jos maailman väkiluku lisääntyy 20 vuodessa miljardilla(?), niin eiköhän sitä työvoimaa Suomeenkin löydy tuolloin siitä joukosta tarvittaessa ihan tarpeeksi, ellei oma väki riitä? Siivoukseen ja yksinkertaisempaan hoivatyöhön ei tarvita pitkää koulutusta.

Luin juuri 3D-tulostuksen lukuisista mahdollisuuksista, jotka mahdollistavat suurienkin ja monimutkaisten esineiden valmistuksen olemattomalla työvoimalla. Paljon vähemmällä kuin nykyisellä valmistustavalla. Myös jatkuva automatisointi ja robotiikka vähentävät jatkuvasti työvoiman tarvetta.

Käyttäjän VillePaavolainen kuva
Ville Paavolainen

Toivottavasti tulijoihin panostetaan ja he saavat työtä, mutta tällaisilla määrille ei taida olla mahdollisuuksia muuhun kuin harmiin

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Palaan vielä mainitsemaani 3D-tulostukseen. Olen lukenut siitä aiemminkin, mutta aivan äskettäin lukemani artikkeli vasta avasi silmäni näkemään kuinka hurjasta teknisestä edistysaskeleesta on kyse!?

Paitsi, että esineen tai koneenosan valmistukseen tarvitaan vähän työvoimaa, esine valmistuu moninkertaisesti nopeammin. Se on myös tarkempi, tasalaatuisempi ja kestävämpi kuin perinteisin menetelmin tehty. Huoltoa ja korjausta tarvitaan vähempi. 3D-tekniikalla voidaan valmistaa monimutkaisempia esineitä. Ja laitteiden käyttöön oppivat varmasti helposti koko ikänsä tietokoneiden kanssa touhunneet nuoret.

Miksi tämä kommenttini? Siksi, että mukamas tulevasta työvoimapulasta vouhkaavat ottaisivat tämän(kin) teknisen kehityksen mukanaan tuoman työvoimatarpeen vähenemisen huomioon. Muitakin kehitysaskelia on näkyvissä.

Jos (yksinkertainen) hoivatyö vastaavasti lisääntyy, siihen löytyy ulkomaista työvoimaa varmasti myöhemminkin, sitten jos oma väki loppuu.

***

Hyvä blogi Ville!

Toimituksen poiminnat