VillePaavolainen Piikikkäänsanakas

Populismipolitiikan vaarat - peruspellet äänestäjät pöljiä?

Oliko yllätys, että perussuomalaisten kannatus heikkenee hallitustyöskentelyn  myötä? Ei tietenkään. Romahdus sen sijaan paljastaa ne pahimmat pelot ja puoluetta vastaan käytettyjen argumenttien todenpohjaisuutta.

 

Persut on 20-vuotisjuhlistaan huolimatta esiteini-ikäinen puolue, jos edes sitäkään. Puoluetta on haukuttu populistiseksi ja puoleen johdossa Timo Soini on ollut kiistaton yksinvaltias ja sitä myötä myös taakka puolueelle. 

 

Silti perussuomalaiset on onnistunut viime aikoina tuottamaan toisen yllättävän hyvän vaalituloksen ja pysymään kuosissa repivistä persoonistaan huolimatta (osittain heidän voimalla) aina hallitukseen saakka vahvalla mandaatilla suomalaisen puoluekentän ollessa varsin sekaisin. Perinteet eivät ole painaneet liikaa viime vaaleissa.

 

Perussuomalaiset jäi viimeksi hallituksesta, mikä oli kohtuuttoman typerä teko. Jos kansa äänestää kyllä, se Suomen politiikassa pääsääntöisesti, näin neuvostovaikutusten poistuttua, tarkoittaa kyllä. Ehkä perussuomalaiset toimi sittenkin oikein olivat syyt ja taustat mitä hyvänsä - perussuomalaiset ei ollut valmis kantamaan vastuutaan. Ehkä oli tarkoitus vielä kypsytellä niitä tulevia ministereitä, jotka pysyisivät tehtäviensä vaatimustason vauhdissa. On tärkeää muistaa, että kaupunginhallituksessa on jotain, mutta kansanedustaja on jo tärkeässä roolissa valtakunnan politiikassa. Ministeri sen sijaan on todellinen johtaja, sellaiseksi tarvitaan paljon kokemusta ja näkemystä.

 

Suurin osa perussuomalaisista vasta aloitti varsinaisesti politiikassa isossa roolissa 2011 vaalien jälkeen, joten lopulta päätös saattoi olla perusteltu. Toisaalta kansan antamasta valtuutuksesta kieltäytyminen on aina iso juttu.

 

 

 

 

 

Perussuomalaiset eivät voineet jäädä pois, vaikka hetken tuntui siltä kuin he olisivat pienen lapsen lailla etsineet keinoa vaipua takavasemmalle kuin neljäsluokkalainen jännityksen iskiessä kesken kevätjuhlanäytöksen. 

 

 

Politiikassa sellainen ei kuitenkaan käy.

 

Onneksi Perussuomalaiset lähtivät hallitukseen ja Suomi sai mahdollisuutensa. Valtiovarainministeriönkään seinästä ei tule rahaa aina vaan nappia painamalla, kuten nykylapset luulevat Ottomaatti-seinällä vanhempiansa katsellessa. Kaiken piti olla hyvin. Kaiken piti olla vihdoin mahdollista neljän vuoden haahuilun takia.

 

Sitten iski sdp:n suurin äänenkannattaja - ammattiliitot. Alkuun näytti, että ay-liikkeen muuvit oli nähty ja liike joutui jopa painostamaan jäseniään lakkoon ja mielenosoitukseen. Ay-liike tuskin itsekään hurrasi menestykselleen. Niukasti voittivat multikultuurisuus ilmauksen. Siis minkä? Multi-jotain is lähes yhtä suuri kuin "Suomenpysäyttävä" laiton lakko.

 

Kaiken aikaa taustalla on vellonut Suomen kannalta allati paheneva pakolaiskriisi. Parhaana päivä 800 "pakolaissurffaria" saapui maahan, vaikka perussuomalaiset tuskin halusivat sellaista määrää koko vuonna. Näitä kahta ei voi erottaa toisistaan.

 

Totta on se, että perussuomalaiset ovat menettäneet äänestäjiä sdp:lle - vihreiden kannatuksen huima nousu johtuu muista syistä. Tosin syy on silti perussuomalaisten jättämä tyhjiö oppositiossa. Vihreistä on selkeästi tullut oppision asiasta ja etenkin vierestä räksyttävä populistinen rakkikoira. Muun muassa pakolaiskriisillä vihreät on multikulturellillä unelmallaan saanut ratsastaa todennäköisesti kokoomuksen ja keskustan ja sdp:nkin äänestäjillä, joista, eritoten sdp, ovat hyötyneet perussuomalaisten syöksykierteestä

 

Tynkkynen vesilasissa saattaa saada yllättävää voimaa uudesta gallupista, johon se ei ole kuitenkaan vaikuttanut: gallup tehtiin 7.9.-6.10.2015, joten nähtäväksi jää mihin tynkkys-gate perussuomalaisia vie. Yksi asia on selvää; puolue on pahassa kriisissä. Pahemmassa kuin olisi voinut olettaa. Tämän vuoksi onkin erityisen mielenkiintoista esittää kysymys: miksi?

 

Onko perussuomalaiset todella joutunut antamaan periksi linjastaa niin paljon? Onko takkeja käänelty ja vaihdeltu miten sattuu? En edes lähde tässä selittelemään mielipidettäni vaan pitäydyn sen esittämisessä. Ei, ei, ei ja ei. Mielestäni perussuomalaiset ovat tehneet aika lailla juuri niin kuin kaikki hallituspuoleet aiemmin. He ovat tehneet kompromisseja.

 

Toisaalta puolue on joutunut niin sanotusti paskimpaan mahdolliseen saumaan: on ollut Immosta, pakkolakia, leikkauksia ylipäänsä ja pakolaiskriisi. Ja pakolaiskriisi. Vaikka äänestäjiä on valunut vasemmalle ja voisi olla helppo olettaa kysymyksessä olevan säästöt ja pakkolaki. Silti, pakolaiskriisi on asia, joka varmana on useimpien kannattajien tärkeimpiä aiheita. Virta tuntuu loputtomalta ja saattaa tuntua, ettei hallitus tee riittävästi. 

 

Riittämättömyydestä kertoo myös Tynkkys-show, valitettavasti Sebastian Tynkkynen pääsee esimerkiksi siitä mikä todella on vikana. Tynkkynen on nuori ja innokas, kuten nuorien kuuluukin olla. Ongelmallista ei ole Soinin kommentit vaan se, että perussuomalaiset lähtee täydellisen amatöörin kelkkaan osittain mukaan. Tynkkynen ei ole edes kunnanvaltuutettu!!

 

Valitettavasti tynkkynen vesilasissa uhkaa pian läikkyä elleivät perussuomalaiset pääse nousemaan äänestäjistönsä yläpuolella. Puolueen jäsenillä pitäisi olla  hieman enemmän malttia ja järkeä kuin äänestäjillä. Vaikka ollaan "lähellä" äänestäjiä, pitäisi silti osata "edustaa" heitä eli nousta heidän yläpuolelle ja nähdä laajemmin.

 

Tynkkynen reagoi, kuten äänestäjät. Samankaltaisuus on vahva: 1) ei nähdä kokonaisuutta, 2) sännätään tunteiden vallassa ja 3) uhotaan kovasti.

 

Valitettavasti perussuomalaiset kannattajat näyttävät osoittavan ihan itse ilman, että muiden tarvitsee todistella, että he ovat 1) populisteja, 2) poliittisella kartalla täysin pihalla, 3) tietämättömiä politiikasta ja 4) sen tekemisen perusasioista sekä 5) aivan pihalla siitä mitä tarkoittaa poliittinen päätöksenteko ja vastuunkanto

 

Perussuomalaisten potentiaali tarvitsee seuraavat faktat:

  • Oppositiossa on kiva räyhätä, mutta se tehdään vain siksi, että ensi kerralla päästäisiin mukaan päätöksentekoon - ei huvin vuoksi, se on kansanedustajan palkan väärinkäyttöä
  • Hallitus päättää asiat - ellei oppositio sitä kaada (milloin viimeksi Suomessa)
  • Hallitus tekee vain kompromisseja eikä niitä leluja ole tarpeen viedä kotio, jos ei joka kerta voita
  • Diktatuurissa saadaan sanella - siihen tarvittaisiin vähintään reilut 50% äänistä (ps sai 17,7%, se ei riitä lähellekään, mutta hallituksessa se on jo noin 30%, joka on jo lähempänä....mutta ei silti siellä päinkään)
  • Hallitus tekee päätöksiä - joka asiaan ei voi sanoa ei
  • Huono taloustilanne on lähes jokaisessa Euroopan maassa
  • Pakolaiskriisin vaikutukset tuntuvat joka maassa Euroopassa
  • Hallitus on istunut 10% ajasta ja osa haluaa lopettaa - kuka lopettaa jalkapallopelin 9 minuutin jälkeen tai kiekon 6 minuutin?
  • Pakolaiskriisi alkoi Suomen osalta kuukausi sitten - kuukausi!!! Se on 2% hallituksen toimikaudesta. Ja tilanteelle on jo tehty paljon. Ja ei, emme voi käännyttää takaisin sodanjaloista tulevia ihmisiä. Emme, jos aiomme olla missään tekemisissä länsimaisten sivilisaatioiden kanssa. Tai ylipäätään haluamme kutsua itseämme ihmisiksi.

Perussuomalaisen äänestäjäkunnan ja melkein ehdokkaiden (okei varapuhemies, kyllä) sekä toimijoiden ja kansanedustajien olisi nyt vietettävä hetki siellä kuuluisan peilin edessä. Järki vai holtittomat hormoonit?

 

Totuus on, että kansa tarvitsee kuin tarvitseekin teitä teidän järjettömästä käytöksestänne huolimatta. Järjettömyys tässä tilassa on ainoa järkevä ratkaisu. Mikäli perussuomalaiset alkaa todella voida pahoin, tulemme taas näkemään kyvyttömän monipuoluehallituksen, joka ei tule saamaan aikaan mitään. Tämä on pakolaiskriisi huomioiden äärimmäisen järkyttämä asia. Ja demarit ei missään nimessä tunnu järkevältä hallituskumppanilta tässä taloudellisessa tilanteessa ellei demarit taas ole valmiit "huijaamaan" todellista äänestäjäkuntaansa säästötalkoissa. Kaiken kaikkiaan Rinteen otteet muutoinkaan eivät ole vakuuttaneet, tuskin ketään. Nyt gallup kannatus tulee lähinnä perussuomalaisten oman mutruilunsa takia.

 

Jos perussuomalaiset jää hallituksesta pois, niin aivan turha sitten kritisoida uusia kreikka yms. paketteja ja niitä 400 000 mamua, jotka Suomi ottaa seuraavien vuosien aikana - ainakin jos hallituksessa on KD, RKP tai SDP puhumattakaan VIHREISTÄ.

 

Lisäksi lama jatkunee seuraavat 5 vuotta lisää ehkä 15.

 

Päätös olla pöljä voi joskus maksaa koko elämän.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

Aatteelliset puolueet ovat siinä heikossa asemassa että jäsenistö ei anna niin helposti anteeksi aatteen vastaista takinkääntöä.

Tykkäsit tai et niin tynkkynen voi olla persujen ainoa pelastus.

Käyttäjän VillePaavolainen kuva
Ville Paavolainen

Onhan sellainenkin mahdollisuus, mutta pidän sitä epäuskottavana. Toisaalta huolestuttavampaa on, että äänestäjät eivät ymmärrä politiikasta mitään ja ovat täysin kärsimättömiä kuin pikkulapset. Toivon, että persut kokoavat itsensä. Toisaalta toivon Soinin ymmärtävän, että jonkun - mieluummin joidenkin - on otettava hänen paikkansa joskus. Mieluiten, hänen on se luovutettava. Mutta ensin pitää hoitaa täyshallitusvastuu

Käyttäjän JariMartikainen kuva
Jari Martikainen

Analyysisi persujen äänestäjien kärsimättömyydestä ja siitä, että persut olisivat tehneet ihan ok hallituspolitiikkaa ei ole mielestäni oikea.

Kaikki perussuomalaisten kannattajille isot asiat ovat tulleet vastaan jo hallitustyöskentelyn aluksi. Persut eivät ole vain taipuneet kompromisseihin, vaan käytännössä kaikki isot asiat on päätetty persujen tavoitteiden ja ohjelmien vastaisesti. Osittain jopa hallitusohjelman kirjausten ja hengen vastaisesti.
Persut on tietenkin hallituksessa vain yksi kolmesta, mutta kyllä siellä jotain päätavoitteista on saatava lävitse. Muuten hallituksessa on ihan turha olla muiden määräämää politiikkaa tekemässä.

Ei kukaan äänestä puoluetta, joka edes toiseksi suurimpana hallituspuolueena ei saa lävitse mitään keskeisistä tavoitteistaan:

- Talouspolitiikassa täyskäännös sisäisen devalvaation arvostelijoista sen toteuttajiksi.

- Duunarin ja pienituloisten puolustajasta etujen leikkaajaksi

- Kreikkapaketti täysin päin peetä

- Tuulituista ei sitten lopulta leikattukaan

- Sakkoja ei sitten istuta jatkossakaan ja oikeusministerinä on vieläpä persu, muutkin kiristykset näyttävät jäävän tekemättä kustannussyistä

- Täysin kädettömiä turviskaaoksen keskellä, esitykset jopa suoraan "Thorsin kynästä"

- EU:lle vähemmän valtaa puolueesta "niitä maita, jotka eivät hyväksy EU:n määräämiä turviskiintiöitä on rangaistava" -puolueeksi. Tämä on aivan radikaali täyskäännös ja sotii myös hallitusohjelmaa vastaan.

- Soinin täysin käsittämättömät valinnat salkkujaossa

Eli EU- ja Eurokriittisestä puolueesta tulikin hallituksessa EU:lle lisää valtaa haluava puolue, joka suostui käytännössä ilman vastiketta Kreikkapakettiin. Maahanmuuttokriittisestä puolueesta Thorsilaista kotoutuspolitiikkaa ajavaksi puolueeksi, joka jättää turvapaikanhakijoiden määriin vaikuttamisen EU:n huoleksi. Pienituloisten ja duunarien puolustaja leikkaa nyt hallituksessa kovalla kädellä, ja samaan aikaan mamukustannusten piikki on auki taivaaseen saakka. Ei näin.

Käyttäjän VillePaavolainen kuva
Ville Paavolainen Vastaus kommenttiin #7

Niin, ehkä tässä juuri on yksi ns populismin vaaroista, joka tosin jäi aukikirjoittamatta itsellä. Tuntuu että persut ovat luvanneet liikaa niitä yksityiskohtaisia "lupaan ja vannon" julistuksia jotka nyt kostautuvat tyytymättömyytenä, mutta kaikki tiesivät, että jostain on leikattava ja aina ne osuvat kipeimmin vähätuloisiin koska heillä ei ole paljoa mistä antaa ja toisaalta he saavat eniten ja he ovat volyymisäästökohde. Turha rikkailta ottaa kun heitä Suomessa niin vähän ettei sieltä mitään säästöjä tule.

Silti uskallan väittää, että äänestäjät ovat turhan hätäisiä ja osoittavat sillä juuri populistisen politiikan sudenkuoppia. Persujen liikkeelle panemat äänestäjät eivät ymmärrä taloudesta ja yhteiskunnasta mitään, ei ole taikanappia tai taikaseinää.

Edelleen väitän persujen kyllä vaikuttaneen ja saavan aikaan mm pakolaiskriisin suhteen tai sitten petyn jo itsekin pahasti. Homma on jo suhteellisen kuosissa ja talven syksyn aikana varmana saadaan aikaan palaut te amiset somaliaan ja irakiin ja todennäköisesti 75-80% käännytetään. Lisäksi perheitä ei yhdistetä kuin marginaalitapauksissa. Näin uskallan veikata. Siinä näkyy myös persujen kädenjälki, kuten kehitysavussa, joka tosin uudessa tilanteessa vaikuttaa todella väärältä päätökseltä, mutta sitähän äänestäjät eivät ymmärrä. Kehitysapu tulisi kaksinkertaistaa väliaikaisesti ellei sitten laskutus mene Eun kautta. Jokainen euro syyriankriisiin säästää kymmenen kotimaassa

Käyttäjän JariMartikainen kuva
Jari Martikainen Vastaus kommenttiin #10

"Talven ja syksyn aikana alkavat palauttamiset Irakiin ja Somaliaan" - älä unta näe.
Käytännössä jokainen käännytyspäätöksen saanut valittaa päätöksestään. Siitä pitävät kyllä pakolaisavun ja muiden lakitoimistojen työntekijät huolen. Näistä valituksistahan ne leipänsä tienaavat.
Turvapaikkapäätökset valituksineen näillä määrillä kestävät 2-4 vuotta, jonka jälkeen osalla on jo perhesiteitä jne. - ja eihän nyt ihmisiä, jotka ovat täällä asuneet jo 3 vuotta, voi enää karkottaa..
Voi olla muutenkin mielenkiintoiset ajat edessä, silloin kun täällä palloilevat kymmenet tuhannet irakilaismiehet kielteinen turvapaikkapäätös taskussaan pistävät hulinaksi.

"Persujen liikkeelle panemat äänestäjät eivät ymmärrä taloudesta ja yhteiskunnasta mitään, ei ole taikanappia tai taikaseinää."

Tästä olen vahvasti eri mieltä. Taikaseinä-äänestäjät ovat kyllä enemmän siellä Vasemmistoliiton, SDP:n ja Vihreiden puolella. Persujen äänestäjäkunta on kuitenkin pitkälle yksityissektorin duunarimiehiä, jotka ovat hommassa maksajan asemassa. Haluavat vain verorahoilleen vastinetta.
Hallituksen talouspolitiikka on yksinkertaisesti huonoa. Suomelle ollaan nyt keittämässä Kreikan kuuria kevytversiona. Ei toimi.

Lisäksi kaikesta järkevästä ollaan luovuttu: Piti karsia julkisen sektorin rönsyt, kuntien tehtäviä piti vähentää radikaalisti, tuulituista piti leikata,sääntelyä piti purkaa, rangaistuksia koventaa, maahanmuutto piti pitää hanskassa ja päätösvaltaa siirtää EU:lta takaisin jäsenvaltioillle. jne.

Ei tässä mistään populismista tai harhautetuista/harhautuneista äänestäjistä ole kysymys. On kysymys hallituksen erittäin huonosta politiikasta.

Käyttäjän JariMartikainen kuva
Jari Martikainen Vastaus kommenttiin #10

"kehitysavussa, joka tosin uudessa tilanteessa vaikuttaa todella väärältä päätökseltä, mutta sitähän äänestäjät eivät ymmärrä. Kehitysapu tulisi kaksinkertaistaa väliaikaisesti ellei sitten laskutus mene Eun kautta. Jokainen euro syyriankriisiin säästää kymmenen kotimaassa"

Huoh...
Ei pakolaisleirien rahoituksen kasvattaminen vaadi kehitysavun kasvattamista. Se vaatii sen uudelleen kohdistamista. Pakolaisleirien ylläpitoon kehitysavusta menee ihan roposia.
Muistista: viime vuoden kehitysapubudjetista 12 milliä meni Syyrian pakolaisleirien olojen kohentamiseen. Koko potti oli pitkälti yli miljardi...loppu menikin sitten kaikkeen tähdellisempään...

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Valitettavasti perussuomalaiset kannattajat näyttävät osoittavan ihan itse ilman, että muiden tarvitsee todistella, että he ovat 1) populisteja, 2) poliittisella kartalla täysin pihalla, 3) tietämättömiä politiikasta ja 4) sen tekemisen perusasioista sekä 5) aivan pihalla siitä mitä tarkoittaa poliittinen päätöksenteko ja vastuunkanto."

Valitettavasti nämä äänestäjät joita tässä kuvaat eivät ole perussuomalaisten kannattajia vaan suomalaisia äänestäjiä jotka aina vievät äänensä sinne missä luvataan jotain mahdotonta vakuuttavin äänenpainoin.
------------

Perussuomalaiset ovat saaneet nämä mistään mitään ymmärtämättömät äänestäjät vakuuttuneiksi viime vaalikausina. Persut ovat onnistuneet saamaan jopa hallitukseen oikeuttavia äänimääriä populistisella retoriikalla kahtena viime vaalikautena.

Myt hallituksessa persut on ottanut vastuunkantajan roolin ja näyttää siltä että puolueen johto ainakin on hyvin perillä niistä realiteeteista ja faktoista joilla maata pitäisi hallita, mikäli sitä hallitaan oikein.

Maatamme ei ole viime vuosina hallittu oikein, asioiden on annettu liukua käsistä joko populismin takia tai sen pelosta, kun on pelätty äänestäjien reaktioita, niiden äänestäjien jotka eivät mistään mitään ymmärrä.

Nyt nämä mistään mitään ymmärtämättömät ihmiset ovat siis ottaneet kannatuksensa pois persuilta ja antaneet sen oppositiolle, joka nyt on ottanut populismin keinovalikoiman käyttöönsä.

Minun pitäisi olla onnellinen, koska yleensä pidän sosialidemokraattien ja työväen ja työmiehen puolta. Toki pidän edelleenkin työmiehen puolta, mutta tällaiset kannatussiirtymät saavat minut silti surulliseksi, koska se osoittaa vain etteivät ihmiset tosiaan ymmärrä mistään mitään.

Ehkä on kuitenkin niin että vain osa ihmisistä ei ymmärrä mistään mitään ja sen takia vaihtaa kantaa sen mukaan missä kulloinkin ollaan populistisempia. Voi olla että suurin osa äänestäjistä ajattelee syvällisemmin asioista ja ymmärtääkin jotain, mutta tuo irtonainen massa, tuo äänestäjien kuonakerros, se määrää kuitenkin galluppien suunnan ja aiheuttaa tällaiset suunnanmuutokset.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Itse ihmettelen Hanna Mäntylän valintaa ministeriksi, ainoa avu taisi olla puolueen varapuheenjohtajuus ja Lappi.

Olihan meillä tosin apteekkiapulainenkin liikenneministerinä.

Käyttäjän VillePaavolainen kuva
Ville Paavolainen

Tosin persuilla edelleenkään ei ole niin vaihtoehtoja...vrt esim keskustan nimitysruljanssi....hieman enemmän kompetenssia. Vaan onhan noilla virkamiehet, jos malttaa neuvoja kuunnelle ja oppia

Elias Määttänen

Hanna Mäntylä on tämän hallituksen selväjärkisin ministeri.

Jos kuuntelit äsken esim. työmiehen tuumaustunnin niin Tanskan mallin mukaisia tiukennuksia maahnamuuttopolitiikkan on tulossa aivan pian. Oppositiosta näitä ei olisi saatu aikaiseksi ja ilman perussuomalaisia hallituksessa näitä ei tulisi. Työtä tehdään koko ajan tilanteen parantamiseksi. Ainoastaan viestinnässä Mäntylä on hieman epäonnistunut, minkä hän myöntää itsekin. Tämä ei ole kuitenkaan yksin hänen tai perussuomalaisten vika, vaan se johtuu myös siitä, että yle ja muu perussuomalaisvastainen tiedoitus ei tuo asioden oikeaa tilaa esille tarpeekis esille.

Käyttäjän VillePaavolainen kuva
Ville Paavolainen Vastaus kommenttiin #9

Elias, tässä juuri se kokemus. Toisaalta eivät persuministerit vielä niin huonoja ole olleet. Pahimminkin olisi voinut käydä jos kokemattomuuden ja persujen taustan huomioi, paljonkin pahemmin

Käyttäjän VillePaavolainen kuva
Ville Paavolainen

Hyvin tarkentelit Arto. Nimenomaan osittain massoja saatu äänestämään (ensimmäisiä krtoja) ja nyt hätäilevät, koska eivät ymmärrä missä politiikassa mennään. Tietenkin positiivisuuden nimissä voisi ajatella, että ehkä paljon uusia äänestäjiä ja osa heistä nyt oppii mitä politiikka oikeasti on

Toisaalta huolestuttavaa tällainen heittely gallupeissa ja niihin sitten reagoidaan (liian) nopeasti politiikassa. Voi johtaa melkoiseen heiluriefektiin joka ei olisi toivottavaa minkään puolueen politiikassa

Käyttäjän JariMartikainen kuva
Jari Martikainen

Tarrataanpa vaikka nyt tähän yhteen kohtaa bogissasi:

"Pakolaiskriisin vaikutukset tuntuvat joka maassa Euroopassa"

Verrataan sitten Suomen toimia vaikka Tanskan hallituksen toimiin:

"Tanska hyväksyi lain, joka leikkaa pakolaisten ja turvapaikanhakijoiden tukia noin puoleen" (26.08)
http://www.hs.fi/ulkomaat/a1440566383024

Tanska aloitti tylyn "pysykää poissa" -ilmoituskampanjan pakolaisille Libanonissa
http://www.hs.fi/ulkomaat/a1441599797254

Suomi:
http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194997538177/arti...

http://yle.fi/uutiset/sipila_annan_kotini_turvapai...

Tanska leikkasi turvisten tukia jo elokuussa. Suomen hallitus selvittää edelleen voidaanko joskus ehkä mahdollisesti leikata. Tanska kampanjoi lähtömaiden mediassa vähentääkseen turvisten määrää. Suomen pääministeri ilmoittaa antavansa asuntonsa turvisten käyttöön.

Elias Määttänen

Edellisten hallitusten löysän maahanmuuttopolitiikan virheitä perussuomalaiset yrittää korjata ja se ei tapahdu hetkessä. Suomen viime vaalien tulos, hallituskuvio, puoluekuviot ja maan asema pussinperäna on erilainen kuin Tanskassa. Nopeampia ja isompia muutoksia voisi tehdä, jos Suomessakin olisi kaksi isoa puoluetta, jotka haluaa tiukempaa maahanmuutopolitiikkaa.

Kiitos noista linkeistä HS:n. Tuosta ilmoituskamppanjasta pääministerikin voisi ottaa oppia. Tämän hallituksen pöljin päivä oli ehdottomasti pääministeri ilmoitus asuntonsa antamisesta turvapaikanhakijoiden käyttöön.

Hs uutisia lukiessa huomasin lehdessä myös, että poliisi tutkii taas uutta Tapanilassa, lehden mukaan ulkomalaistaustaisen, tekemää ei-toivottua halausyritystä. Yksittäistapaus, josta ei saa puhua. Eikä vaikuta tietenkään millään tavalla kansalaisten turvallisuuteen?

Iltasanomien mukaan Poliisin ulkomaalaispalveluihin resursointi tapahtuu Suomen poliisijärjestöjen liiton mukaan muiden toimintojen kustannuksella.Poliisin palvelut, käytännön arkipäivän tehtävien hoito, kenttätoiminta kuten esim. liikennevalvonta ja juttujen tutkinta hidastuu ja heikkennee mitä enenemmän resursseja siirretään turvapaikkajuttuihin, vastaanottokeskuspalveluihin kuten tähän http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015100920495557_u... ja ulkomaalaisvalvontaan. Poliisin valmiudet eivät kovin kauaa kestä ilman, että se alkaa näkyä poliisin muissa tehtävissä, jotka enemmän tai vähemmän liittyvät kansalaisten turvallisuuteen, sanoo Yrjö Suhonen poliisijärjestöjen liitosta.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-144435546214...

Käyttäjän JariMartikainen kuva
Jari Martikainen

En minä persujen tavoitteita hauku. Haukun sitä, että niistä tavoitteista ei ole pidetty tarpeeksi lujasti kiinni hallituksen sisäisissä neuvotteluissa. Tämä taas henkilöityy pitkälti Soiniin, jolle mikään asia ei tunnu olevan hallituskysymys.

Toimituksen poiminnat