VillePaavolainen Piikikkäänsanakas

En sure Pariisin uhreja - he ovat kohtalonsa tienanneet vol.1 & vol. 2

Ihminen on ihmiselle susi - lisäominaisuutena ihmiselle on ominaista valehdella ja harrastaa itsepetosta.

 

En jaksa  surra Pariisin uhreja. Kollektiivina he ovat ansainneet kohtalonsa.

 

Aivan kuin kukaan ei olisi arvannut tämän olevan tulossa.

Oikeasti?

Siis aikuisten oikeisti?

Paitsi, että unohdin sen itsepetoksen...

 

Ihminen on oman tyhmyytensä vanki eikä anna itselleen tuomiota edes siinä vaiheessa,  kun totuus on jo repinyt kaikki valheen vaatteet riekaleiksi. Alastomana Eiffel-tornin juurella; eikä kukaan edes huomaa tuodessaan kukkiaan, lippujaan ja iänikuisia hukkaanheitettyjä kynttilöitään - Pariisin taivas ei syksyllä lämpene kynttilöillä.

 

En jaksa surra Pariisin uhreja kahdesta hyvin paljon Pariisin uhrien suremista suuremmasta ja merkittävämmästä syystä.

 

1)  Tänään Malissa Radisson Blue hotellissa ainakin 27 on saanut surmansa (todennäköisesti länsimaalaisia); luku voi nousta. Islamistien toimesta (al-qaeda). Kuinka monella on Radissonin lippu tai Malin? Hyvä, ei varmaan kenelläkään, eikä pitäisikään

 

3. huhtikuuta Garissan yliopisto, Kenia. Islamistit (al-Shabab) tappoivat ei-muslimeja - HUOM! he haastettelivat uhrejaan ja teloittivat kristityt. Mitä tahdonvoimaa ja päättäväisyyttä; kylmänviileää rationaalia!! Näin myös Malissa. Näin voitetaan sotia! Uhreja 147 vähintään. Kuka laittoi, jos edes huomasi pikku-uutiset uutisvirrassa, Kenian lipun Facebookiin; ei kukaan, koska se ei olisi ollut edes mahdollista, sille yhdelle, jota olisi kiinnostanut nuo ylipikmentoituneet jossain tuolla kaukana.

 

Venäläinen lentokone tiputettiin (ISISin toimesta) viime kuussa: 224 uhria. Ketä kiinnostaa? Venäläiset eivät kunnioita demokratiaa - senhän tietää kaikki. Mitä siis murehtimaan yksittäisiä ryssiä...

 

Kenia, taisteluissa al-Shababia vastaan tuhat kuollutta (onneksi suurinosa islamistisia terroristeja), lähes sata siviiliä. Mali Ranskan avittamassa operaatiossa Malin pohjoisosien valtaamia - MILJOONIEN viattomien asukkaiden asuttamia - islamisteja (al-Qaida) vastaan kuollut pari tuhatta. Siviilejä ei taida kukaan edes ehtineen laskea...

 

ja niin edelleen...

 

2) Minulla on isompia murheita. Mitä ihmettä on naurettavat 130 kuollutta ja pari haavoittunutta, kun koko sivilisaation on vaarassa?

 

Mitä on 130 suhteutettuna yli kymmeneen miljoonaa pakolaiseen Syyriasta? Laskin kuitenkin; se on 0,01154 promillea. Kuinkakohan moni noista noin 11 miljoonasta kuoli tänään kylmyyteen, sairauksiin, nälkään, janoon, taisteluissa... Niin on jatkunut 4,5 vuotta - joka ikinen päivä. Syyriassa on arvioitu kuolleen ainakin 250 000 ihmistä (suurin osa siviilejä) tänä aikana. Voin laskea senkin: Pariisissa kuoli 0,52 promillea siitä määrästä, joka on niin suuripiirteinen ettei kymmeniä tuhansia siinä edes lasketa. Siitä mitä ei edes lasketa Pariisin uhrit tekisivät 1,3%

 

4,5 vuotta, 4,5*365=1642. 250 000/1642=152,25. Syyriassa on tehty yksi Pariisi jokainen päivä, siis aivan jokaisena (myös juhlapyhina ilta-, lauantai-, ylityö-, sunnuntailisinä), ja karkausvuotena yksi kaiken kunnioittamiseksi, viimeiset neljä ja puoli vuotta; j-o-k-a-i-s-e-n-a  1 6 4 2 p-ä-i-v-ä-n-ä.

Hullua, kun sitä alkaa ajattelemaan...

 

Käsi pystyyn: kuinka moni edes tietää minkälainen on Syyrian lippu? Kuinka kaukana se on Euroopasta/tai lähellä? Onko joku laittanut / vaatinut Syyrian lippua someen edes y-h-t-e-n-ä ainoana päivänä.

 

Itse en, mutta Syyria on kyllä ajatuksissa ellei päivittäin, niin monta kertaa viikossa ilman uutisiakin.

 

En silti surisi Pariisia, en Malia, lentokonetta, yliopistoa, kirkkoja, synagogia, Libyaa, Sudania, Eritreaa, Nigeriaa ( hei! tähän voisi kirjoittaa ne puolitusinaa Afrikan valtiota, joissa kaikki hyvin, sen sijasta, että kirjaisi ne sata paskaa valtiota, jossa ei ole, omasta syystä).. jne jne

 

Suren länsimaita ja länsimaista yhteiskuntaa ja demokratiaa, joiden irvikuva pariisit ovat, MUTTA ne eivät ole meistä irrallisia. Ne ovat meidän tyhmyyden ja itsepetoksen tuotosta. Erityisesti Eurooppa on hakoteilla omassa illuusiossaan maailmasta, jota ei todellakaan koskaan tule. Eurooppalaiset ovat saaneet maistaa hetken aikaa liikaa liian hyvää; olemme sokaistuneet todellisuudelle ja tehneet itsestämme ajattelultamme päiväkotilapsen tasoisia. Pellejä, joille terroristit nauravat ihan syystä.

 

Maailma EI ole hyvä paikka, kuka ******** meni väittämään! Maailma on paha ja kylmä - rakkaus puheet voi laittaa kompostiin; voin vannoa niiden kyllä maatuvan. Ihminen EI ole hyvä.

 

Islam on sodassa länsimaista maailmaa vastaan ja me uskomme, että meillä on varaa itsepetokseen. On lopulta yhdentekevää kuinka moni muslimi ei ole ekstremisti, islamisti, koston ja vihan täyttämä. Olennaista on: kuinka moni on. Ja kuinka monesta vielä tulee.

 

Kolmas maailmansota on käynnissä; ollut jo hyvän aikaa. Kysymys kuuluu milloin me ymmärrämme sen? Ja, milloin me alamme toimia sen mukaisesti? On niin ihanaa olla suvaitsevainen kaiken suhteen; se tuntuu ja kuulostaa niin hyvältä. Noin teoriassa.

 

Aivan yhtä lailla noin teoriassa on hyvä "olla mukana ja läsnä" terroristien tappamien uhrien surussa. Noin teoriassa. Sanoisin karkeasti minua kiinnostavan paskan vertaa, jos Jack tai Michele vetäisi surulipun Naamaan tai lipun puolitankoon, kun perheeni on ammuttu täyteen automaattiaseella kauppareissulla paikallisessa Jyskän Lidlissä.

 

Ai, hullua? Suomessako? Ei ikinä - ja sitä rataa.  Vielä Ranskan Hebdon ja Ranskan juna-iskun jälkeen oli tapana puhua yksittäistapauksista. Aika näyttää miten nyt käy. Vieläkö olivat yhdeksän yksittäistä hullua nuortamiesta kummasti ainakin neljästä erimaasta ja tukijoukkoja ja aseita ja turvakoteja tapaukseen liittyen kolmesta Euroopan maasta ja parista sadasta eri lokaatiosta. Yksittäistapauksia?

 

Minun korviini kuulostaa enemmän sissisodalta. Olisi aika herätä suvaitsevaisto; he kyllä haluavat tappaa teidätkin. Kysymys kuuluu: haluatteko tapetuksi vai oletteko valmiit toimimaan rationaalisesti - vihdoinkin. Kuinka monta uutta muslimia otimme tänä vuonna Eurooppaan? Kuinka monta meitä on nyt vähemmän? Kuka on kuullut ja milloin viimeksi valkoisesta eurooppalaisesta terroristista?

Ai, he ja me...Argh, eihän saanut...Kullanmurut, se aika on ohi nyt! Kieli omasta perseestä ja kuunnelkaa uudelleen: he kyselivät meiltä; osaatko kORAANIA, jos et pum!

 

Moni väitti myös, että ajatus olisi naurettava, että pakolaisten mukana tulisi terroristeja soluttautumaan Eurooppaan. Sinänsä loogisesti joku väitti, että suunta on toisin päin, kun tarvitsevat lisää sotureita. Hyvä pointti. Toisaalta kukapa niitä rekrytoisi, jos eivät tänne tulisi. Ja toisaalta taisteluille on monia muitakin muotoja ja tarvetta. ISISin varsinainen kohde on kuitenkin täällä; miksei siis aloittaa jo nyt, kun imbesillit eurooppalaiset antavat vapaa kulun kaikenlaisille rikollisille.

 

 On aika ymmärtää - vaikka sattuisikin pirun paljon - ISIS on sodassa meitä vastaan halusimme tai emme. Al-Qaida, al-shahab, jne, terroristit, ääri-islamistit, islamistit...Islam on sodassa meidän kanssa halusimme tai emme. Ja halusivat kaikki muslimit sitä tai eivät. Islam on sodassa. Ja meidän on tuhottava tarpeellinen osa siitä, kunnes se on polvillaan ja kerjää armoa. Ja ammuttava sitten viimeinen laukaus.

 

Jos me nyt vielä pitkään annamme sentinkään periksi, me olemme kahdenkymmenen vuoden päästä polvillamme anomassa armoa. Ihminen on ihmiselle susi - ja paljon paljon enemmän.

Haluamme omat päivittäiset pariisimme? Olisihan se kiva tietenkin sinne Naamaan joka päivä jotain uutta laittaa, kun ei omaa kuvaakaan jaksa enää joka päivä rassata.

 

Ruotsin Bolidenissä pidätettiin terroritekoa suunnitellut mies. Turvapaikanhakijoiden asuintalosta. Haloo!! Halooooooo!!!!! Pakolainen, pakolaisten talo. Terroristi! Terroristien turvakoti. Ruotsissa! Mutta edelleen, eihän Suomessa nyt... 

 

Tosin kyllä täältäkin lyötyy aina jostain notkumasta 130 oletetusti kristittyä ja valkoista, ahkeruudella, toisia kunnioittamalla, demokratialla ja kapitalismilla paremman elämän itselleen rakentanutta kohdetta, joita on ihana vihata ja räjäyttää ilmaan. Ja aivan turha selitellä, että hänellä oli vaikeaa tai hän oli vietävissä.... Siinä vaiheessa, kun yksittäiset hullut alkavat muodostaa kansainvälisiä hyvin organisoituja yksikköjä teloittajasoluineen, jota pyöritetään miljardiluokan kristittyjenmurhaamiskoneiston toimesta meidän omilla rahoilla, niin on lopulta yhdentekevää kuinka monta säälipistettä kukakin haluaa yhdelle mestaajalleen antaa.

 

Kysymys ei ole siitä kuinka moni pakolainen "ei ole terroristi" tai kuinka moni "muslimi ei ole". Eurooppa on ajanut itsensä tilanteeseen, jossa ainoa todellinen kysymys on: kuinka moni on?

 

Merkel ja suvaitsevaiset ovat uhranneet tämän mantereen pahalle, absoluuttiselle pahalle.

"mutta kun se on niin ihkua vetää se lippu Naamaan" ja tuntuu niin hyvältä NÄYTTÄÄ kuinka paljon mä seison niitteen rinnalla, niitten...minkäsmaalaisianeolikaan

 

Terroristien kanssa on se huono puoli - suvaitsevaistolle, muille itsepetkujilla ja vedättäjille - että heidän kanssaan nyky demokratiaan kuuluvat neuvottelu- ja sovittelumallit kuulostavat; no, sanotaan siltä kuin menisit jotenkin ihmeessä eloonjääneen (niillä (kieliopillinen "virhe" tahallinen) on taipumus ymmärtää meitä paremmin, että edustavat absoluuttista pahaa, jolla ei ole olemassaolon oikeutusta tässä maailmassa eikä niillä ole haluakaan miettiä tekojaan) terroristin ja uhrin osien kanssa muovipussissa kyselemään omaisilta: meille on tällainen uusi malli; sovitellaanko?

 

 

Ps. Olen pahoillani, jos loukkaannuit Naama-kuvista, mutta olen oikeasti tuota mieltä. Ja jos olet eri mieltä, niin huomaan, että olemme eri mieltä. Mitäs sitten, kunhan et tule sarjatuliaseella tai pommilla jahtaamaan. Lupaan tehdä samoin...vai pitääkö luvata olla tekemättä?....no en ammu enkä pommita, laitetaan niin...ei jää epäselväksi kummin

Pps. Kun intoilijoita aina riittää, niin lisättäköön kirjoitukseni ja valitsemani tyylin vuoksi: 1) en henkilökohtaisesti lähde enkä harkitse väkivaltaan tarttumista, 2) en kehoita ketään niin tekemään, 3) en tunne vihaa Islamia kohtaan, 4) en ketään yksittäistä harjoittajaa kohtaa Islamin takia ellei muu toiminta muuta mielikuvaani, 5) en edelleenkään väitä, usko tai toivo, että Eurooppaan ei mahdu yhtään pakolaista ja 6) kielikuvani ovat...kielikuvia; aikuisen pitäisi osata ne erottaa ja ymmärtää, ettei niitä voi tulkita kirjaimellisesti

 

Minua voi seurata myös omassa blogissa

http://piikkisanakas.blogspot.fi/

tai kaunokirjallisemmassa

http://sumujensilta.blogspot.fi/

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (27 kommenttia)

Käyttäjän anttiolavisalonen kuva
Anttiolavi Salonen

kuolema ei koskaan ole mitäänsanomaton asia. Se, miten länsimainen media suhtautuu esim. afrikan joukkosurmiin ei kerro mistään muusta kuin siitä, että ihmiset eivät osta afrikan joukkosurmien vuoksi mediaa. Media on - kuten niin moni muukin asia tätä nykyä vain rahantekoon valjastettu kone. Rahaa ei tehdä, jos tuote ei myy. Olet kuitenkin oikeassa sen suhteen, että ihmisen typeryys on nähtävissä kaikessa ihmisen toiminnassa. Mutta toisinaan - myös ihmisen nerokkuus on nähtävissä ihmisen toiminnassa. Nämä eivät aina kuitenkaan aja ihmisen asiaa - riippumatta siitä missä suhteessa toisiinsa ilmenevät.

Käyttäjän VillePaavolainen kuva
Ville Paavolainen

Tällä kertaa näyttää siltä, että media myy pakolaisia ja tyhmyys ostaa terroristeja - ja lopulta sivistyksen tuhoa pahimmassa skenaariossa

Käyttäjän anttiolavisalonen kuva
Anttiolavi Salonen

Sivistys on saanut alkunsa tuhosta. Näin tulee olemaan myös tulevaisuudessa. Tulevaisuuden sivistys mahdollistuu vain vallankumouksen kautta. Ja tämä tulee erottaa kapinasta. Kapina on aina jo ennalta hävitty vallankumous. Valitettavasti me elämme nyt ajanjaksoa, jossa vallankumous ei suju meille ennalta "tuttujen" sääntöjen mukaan, vaan pikemminkin niin, että kaikki vallankumouksen aspektit täyttyvät ja täydentyvät verisen vallankumouksen kautta "normaaliksi" kokemukseksi siitä, mitä vallankumous ja vastavallankumous pitää sisällään.

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

Ihmiskuntaan on tosiaan pesiytynyt aivoviruksia jotka tappavat, ei vain isantänsä, ehkä koko planeetan. Jep, lääkkeet olisi syytä löytyä ja sassiin.

"Olen lukenut sellaisesta planeetasta, jota käytettiin pallona galaksienvälisessä biljardissa. Se pussitettiin suoraan mustaan aukkoon. Kymmenen miljardia ihmistä kuoli."
"Sehän on mielipuolista", Mella sanoi.
"Niin on, ja siitä sai vain kolmekymmentä pistettä."

Kirjasta Maailmanlopun ravintola

Käyttäjän VillePaavolainen kuva
Ville Paavolainen

Kyllä, herätyksen aika. Ihmisten pitäisi vakuutusyhtiöiden lisäksi oppia käyttämään perusmatematiikkaa ja suhteelistamista - sillä voisi tehdä voittoa immateriaali asioissakin...

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"En jaksa surra Pariisin uhreja. Kollektiivina he ovat ansainneet kohtalonsa."

- Eihän suru ole jaksamiskysymys, vaan tunne, joka joko valtaa mielen tai sitten ei. Sinulla selvästikään ja tässä tapauksessa ei.

Kuulin samantyyppisen heiton toistakymmentä vuotta sitten tsunamin yhteydessä, kun neljännesmiljoona ihmistä menetti henkensä. Ensi tietojen kertoessa Thaimaan suomalaisvainajista lausuttiin korvani juuressa lyhyt kommentti: "Sehän on rikkaiden lomakohde." Sävy oli siis "mitäs menivät" tai "sitä saa mitä tilaa".

Millaisena "kollektiivina" pidät Pariisin terrorin uhreja? Summittaisen surmaamisen kohteiksi joutuivat kuitenkin hyvin monenlaiset ihmiset.

Käyttäjän VillePaavolainen kuva
Ville Paavolainen

Jaksaa" on osin kielikuva...ja toisaalta...
Onkohan kommentoija jättänyt ihmismielen pohdinnan hieman puolitiehen? Suruhan tulee mielestä; ei esimerkiksi sydämestä, se ei vain pulppua ilman sidoksia ihmisen ajatusmaailmaan tai mielentilaan.

Oletko kuullut koskaan burnoutista, oikeasta uupumuksesta tai masennuksesta? Ei jaksa on mielestäni äärimmäisen hyvä ilmaus ja/tai kielikuva. Pariisin iskut suhteutettuna maailman ja ihmismielentilaan henkilöllä joka oikeasti välittää mitä täällä maailmassa tapahtuu ovat se kuuluisa kärpäsenpaska maapallolla. Kenellä on varaa surra jokaista kuollutta? Ja miksi ihmeessä Pariisin uhrit olisivat tärkeämpiä kuin muut?

Kun surua on liikaa, ei enää jaksaa surra kaikkea. Muuten menee vintti pimeäksi. Mielestäni aivan peruspsykologiaa; mieli suojelee itseään. Enkä todellakaan katso olevani huonompi tai tunteettomampi - tai koe kenenkäänkään muun olevan - jos en jaksa surra Pariisia, koska he eivät ole listalla kärkipäässä.

Ja itse asiassa lajittelua tekee kyllä ihan jokainen koppa. Toiset vain surevat mitä käsketään riippumatta siitä onko siihen mitään rationaaalia. Ja kyllä näen, että järjellä on paljon tekemistä suremisen kanssa. Suru voi "tulla", mutta pohjalla on se järjenkin muokkaama mieli, joka määrittelee prioriteetit.

Käyttäjän VillePaavolainen kuva
Ville Paavolainen

"Sehän on rikkaiden lomakohde." Sävy oli siis "mitäs menivät" tai "sitä saa mitä tilaa".

en tainnut kirjoittaa mitään lähtöisin "luokkavihasta" tai oman elämän katkeroituneisuudesta lähtöisin olevaa. Linkitin kyllä selkeästi isompiin ja todellisiin ongelmiin, joita luomme demokratiana

Enkä viitannut enkä ajattele, että yksikään uhri olisi ansainnut kohtalonsa. En syyllistänyt jalkapallo- tai musiikki- tai kahvi"faneja"

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Ymmärtänet, että jos joku ei ajattele, että uhrit ovat ansainneet kohtalonsa, on aavistuksen kryptistä otsikoida, että "he ovat kohtalonsa tienanneet".

Käyttäjän VillePaavolainen kuva
Ville Paavolainen Vastaus kommenttiin #13

Kuten kirjoituksessa jo kirjoitin tyyli oli valittu ja mielikuvat, ei otettavaksi kirjaimellisesti. Toisaalta myös teksti ilmoitti kyseen olevan kollektiiveista ja raaoista yleistyksistä. Kirjoituksen ei ollut tarkoitus olla asiallinen - joskaan ei asiatonkaan - vaan provosoiva ja ajatuksia ja tunteita herättävä
Jos joku vetää herneitä niin ymmärrän; meitä on niin moneen junaan
Iso asia taustalla, pääasia, on kuitenkin vakava ja siihen todellisuuteen olisi pian herättävä
Enkä kirjoittanut kenenkään yksilön itsenään tietenkään ansainneen kuolemaa, loukkaantumista, paikalla tai läheisenä. Inhimillinen kärsimys on aina inhimillinen, yksilöllinen

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #15

Itse en pystynyt edes lukemaan blogikirjoitustasi loppuun. Tyylilaji oli totaalisen epäonnistunut. Se toi mieleen minun lukioaikana kirjoittamani ainekirjoituksen, jossa pyrin osoittamaan, ettei Hitler pohjimmiltaan vihannut juutalaisia, vaan kaveri vain sattui avaamaan väärän padon ja joukkovoima veti koko maan mukaansa.

Korostat nyt taas kommenttisi viimeisessä lauseessa yksilöllisyyttä ja jokaisen yksilön oikeutta tulla kohdelluksi yksilönä, uhrina. Kirjoituksessasi olit nimennnyt heidät kollektiiviksi: kristityiksi, jotka ovat hyväksyneet muslimeja joukkoonsa. "Perkeleen koirat!" "Ansaitsivat kohtalonsa!"

Tekijöille et suo oikeutta kohdelluiksi yksilöinä, sairaina ja sairastettuina ihmisrodun edustajina. Sinulle he ovat kollektiivi: muslimit. Samoin sinulle kaikki muslimit ovat samaa kollektiivia: terroristeja.

Ajattele vielä vähän, Ville, ei voi olla sinullekaan hyväksi tälläinen viha ja sen lietsonta. Ei sanoma näissä kommenteissa pehmentelemällä parane.

Käyttäjän VillePaavolainen kuva
Ville Paavolainen Vastaus kommenttiin #23

Kai, on aina olemassa ja erotettavissa yksilö ja kollektiivi, kollektiivi on se yksilöiden summa.
En oikein ymmärrärrä mistä löydät vihaa muslimeja kohtaan tai etten hyväksy muslimeja maassamme tai Euroopassa. Sellaisesta en kirjoittanut mitään.

Jos olen vihainen jollekin, niin meille, siksi uhrit meidän kollektiivina ovat tienanneet kohtalonsa. En puhu missään, ettei muslimeja saisi olla vaan, että valittu politiikka on tehnyt ja tekee suuria virheitä määrissä ja kotouttamisen merkityksen painottamisessa. Islam ei sellaisenaan sovi länsimaiseen kulttuuriin, se on ollut selvää jo pitkään

On myönnettävä,ceivät nämä välttämättä ole kaikki minun sanoja tai ajatuksia -mikäpä ajatus ei olisi muokattu monesta lähteestä - Hollande sanoi Ranskan olevan sodassa, parissakin paikkaa on todettu kolmannen maailmansodan olevan käynnissä, Ranska ja monet muut ovat myöntäneet Euroopan ulkorajojen olevan huonossa jamassa, naurunalaisina. Fb naamoista ja pariisin ylikorostuksesta mm Guardian kirjoitti pitkän kommentin.

Minä haluan ulkomaalaisia Suomeen, muslimejakin, mutta kysymys on määrästä, ajasta ja ottamisen laadusta, ei tänne pitäisi voida vaan tulla; seuraukset näkyvät pariiseina, joita tulemme näkemään lisää - ja paljon

Käyttäjän VillePaavolainen kuva
Ville Paavolainen

Pariisin uhrit ovat se kollektiivi, joka on yhtä kuin demokratia ja yhteisö kokonaisuutena. Jokainen vastaa toiminnasta ja toimimattomuudestaan yhdessä. Kollektiivi toimii samoin kuin natsi-Saksassa. Kaikkien ei tarvitse olla puolesta; riittää että kohtuullisen moni on, osa hyväksyy ja enemmistö ei jaksa vastustaa. Huom: "ei jaksa", ihminen on aika laiska. Nytkin jaksetaan surra - tai ainakin osoittaa "että MINÄ suren, huomatkaa MINUT", mutta ei jakseta puuttua syihin.

Erityisesti ranskalaiset ovat missä ovat, koska kaikki jättivät aivot narikkaan vuosikymmeniä sitten. Nyt saavat kärsiä siitä, ja että hyväksyvät Hollanden täydellisen tue Merkelin järjettömälle ja vastuuttomalle politiikalle, vaikka ovat jo oppineet, että kyseinen politiikka on huono ja vastuuton. Laiskuuden palkkana siis. Ovat siis tienanneet ja ansainneet omalla kollektiivisella toiminnallaan.

Käyttäjän artonikkola kuva
Arto Nikkola

"Pariisin uhrit ovat se kollektiivi, joka on yhtä kuin demokratia ja yhteisö kokonaisuutena. Jokainen vastaa toiminnasta ja toimimattomuudestaan yhdessä."

Tällä periaatteella siis esim. syyrialaiset ja irakilaiset ovat syypäitä oman maansa ja kansansa sotaan ja kaaokseen. Suomella ja euroopalla ei siten ole mitään velvollisuutta heidän tai kenenkään muun auttamiseen. Kärsikööt nahoissaan.

Käyttäjän VillePaavolainen kuva
Ville Paavolainen Vastaus kommenttiin #14

En puhunut mitään ettei pitäisi auttaa ketään. Se on täysin eri asia. Minun mielestäni ihmisen velvollisuus toista kohtaan säilyy aina; etenkin silloin kun on ryssitty. Mutta kyllä he ovat kollektiivina myös vastuussa onnettomuudestaan. Jos afrikkalaiset olisivat kollektiiveina niin hyviä niin miksi he eivät saa missään aikaiseksi mitään hyvää tai mena-maat ja pari islam maata siitä itään
Kaikki ovat epäonnistuneet totaalisesti, mutta kyllä minä auttaisin kunhan oikeata apua pyydettäisiin ja otettaisiin vastaan

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Moni ihminen suree omaa kuollutta koiraansa huomattavasti enemmän kuin satoja terrorismin uhreja, olkoon teko tapahtunut sitten missä maassa tahansa ja olkoon uhrit minkä maalaisia tahansa, mikäli kyseiset tragediat omat samanaikaiset.

Tämä ei kuitenkaan merkitse, että kyseiset koiriaan surevat ihmiset olisivat epähumaaneja tai terrorismiin välinpitämättömästi suhtautuvia kansalaisia.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

No jaa, entäpä jos joku kirjoittaisi blogiavauksen siitä, miten hänen kuollut koiransa tienasi oman kohtalonsa.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

No joo, sehän ei ole kummoinenkaan uutinen, että koira on purrut ihmistä vaan se, että ihminen on purrut koiraa.

Käyttäjän VillePaavolainen kuva
Ville Paavolainen

Totta. Tämä johtunee pitkälti siitä, että koira on 1) huomattavasti läheisempi ja 2) oman koiran kuolema on "ainutkertainen" kokemus siinä missä terrorin uhreja riittää ihan joka päivälle. Ihmismielen luonnollinen valinta, vaikka jokainen ymmärtänee, että koira sinänsä on huomattavasti vähäarvoisempi. Jos ei ymmärrä, niin sitten pitäisin aika lailla ongelmallisena - tosin tavallista nykyään tuokin; asettaa ihmiset eläinten jälkeen, mutta ihminen onkin menettänyt todellisuuden tajunsa jo osittain

Olennaista onkin miksi asettaa ihminen jossain muualla kaukana (tuntematon) eri asemaan toisen kanssa; kenialainen vs. pariisilaine. Läheisyyssidos on kumpaankin lopulta melko mitätön. Silti kukaan ei välitä tapetuista kenialaisista... Ja edelleen, miksi tähän välittämiseen pitää liittyä niin paljon näyttämistä; minä näytän välittäväni on tärkeämpää kuin että välittää tai tekee asioille jotakin.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Vaikka olenkin kanssasi väitellyt aiheesta ennenkin ja keskustelut ovat olleet osin hedelmällisiä, nyt en viitsi edes aloittaa.

Pahinta on, kun sanot, että islam on sodassa. Minkä kanssa? Kristinuskon?

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

"War is a state of armed conflict between societies. It is generally characterized by extreme collective aggression, destruction, and usually high mortality." (Määritelmä lainattu wikipediasta)

Tässä tapauksessa yhteisö lienee vain islamin osajoukko. Ja vastapuolen määrittely lienee vielä vaikeampaa yhtenäisenä joukkona. (Ellei sitten vastapuoli ole kaikki muut.)

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Niin Juho, minusta tilanne näyttää sellaiselta, että jos islam on sodassa, se lienee sodassa Isisiä vastaan.

Mutta kun kaikki muslimit eivät ole samalla puolella, on vaikeaa nähdä tätä islamilaisten sotana ketään vastaan.

Isis sotii kyllä kaikkia vastaan, jotka eivät ole sen puolella.

Käyttäjän VillePaavolainen kuva
Ville Paavolainen Vastaus kommenttiin #21

Niin, islam on sodassa. Erotan myös kirjoituksessa, että kyseessä on sen osa - ei kokonaisuus. Se toinen osa on eliminoitava pehmein ja kovin keinoin. Toisen kanssa voimme elää rinnakkain tai sen tullessa sisälle meidän kollektiiviin annettava sille keinot mukautua meidän kollektiiviin tavalla, jolla voimme jatkaa yhdessä rakentamista. Tähän mennessä molemmissa on epäonnistuttu totaalisesti tai ainakin merkittävissä määrin.

Terroristeja ei ollut vain yhdeksän. Pelkät seuraavien päivien ratsiat satoihin kohteisiin ja avunantajiin, potentiaalisiin terroristeihin ja useat kymmenet pelkästään kodeista löytyneisiin aseisiin viittaavat ihan johonkin muuhun.

Terroristit ja heidän avunantajansa eivät myöskään ole ilman tukea. Islamilaiset yhteisöt ovat lujia, tiiviitä ja sisäänpäin kääntyneitä. Tuki on varmasti laajempaa miltä näyttää. Useat kymmenet ranskassa pidätetyt olivat jäävuoren huipulla oleva varoituslippu

Tiesitkö että briteissä toimii yli sata sharia oikeutta?

Miksi britit ottavat valikoidusti vain muutamia tuhansia syyrialaisia suoraan leireiltä? Pidätkö brittejä huonoina ja moraalittomina? Minä pidän varovaisina, ehkä hieman yli, mutta omasta islam iskustaan oppineina

Tiesitkö että Lontoon kaduilla kulkee säännöllisesti islamisteja pieksemässä kristittyjä huutelemassa allahin kunniaa ja kuinka kristityt ja länsi tuhotaan ja tapetaan viimeiseen henkeen? En ole lontoossa käynyt kokemassa, mutta moni on asiasta kirjoittanut..haluavat lontoon irrottaa britanniasta ja tuoda sharialain. Jos menisin jotain vastakkaista huutelemaan jyväskylän kaduille tai kirjoittamaan tänne niin nopeasti lakaisisivat pois...toisin päin ei tunnu onnistuvan millään, koska yritämme niin epätoivoisesti esittää suvaitsevaisia

Suomessa tehtiin ensimmäinen rasistinen viharikos, voisi olettaa, että ntsit tappoivat jonkun mustan...vaan oli hieman toisin. Ja me kiusaamme itseämme mukarasismistamme viimeiseen asti. Pitäisiköhän höllätä ja alkaa jahtaamaan niitä joilla oikeasti on pahat mielessä?

Käyttäjän danielantti kuva
Daniel Leppäjärvi

Suomalaiset taas jeesustelemassa sen sijaan että varustautuisivat tulevaa varten. :)

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Vaikka terroristi onkin muslimi, muslimi ei ole terroristi.

Al-Quaida ja Isis käyvät omaa terrorisotaansa länsimaita, shiamuslimeja ja kaikkien muiden uskontokuntien edustajia, mutta myös kaikkia niitä, jotka eivät ole minkään uskontokunnan edustajia. Jos ei ole Isisin puolella, on sitä vastaan.

Sinä, Ville, olet fundamentalisti. Annat oman uskosi vaikuttaa harkintakykyysi arkisissakin valintatilanteissa. Vastustanet aborttia? Ainakin vastustat tasa-arvoista avioliittolakia. Olet kertonut olevasi kristitty. Käyttäytymisesi perusteella olet fundamentalistikristitty.

Sinulle islamin leviäminen Eurooppaan merkitsee uhkaa. Pelkosi on, että kristinuskon vahva jalansija heikkenee.

Kristinuskoon ja Raamattuun perustuneet lait väistyvät jo nyt maallistuvien valtioiden lainsäädännössä. Suomessa irtolaisuuslaki on väistynyt, samoin aviorikoksista ei enää tuomita, abortti on sallittu ja ehkäisyä jopa suositellaan. Sukupuolineutraali avioliittolaki on tämän kehityksen helmi.

Silti joukko fundamentalisteja on ryhtynyt taisteluun jopa hyväksyttyä avioliittolain uudistusta vastaan. Mukaan värvätään myös maallikoita ja tapauskovia. Nämä mukaan vedetyt eivät pyri tekemään Suomesta oikeaoppista, kristillistä, Raamatun pohjalta lainsäädäntönsä ammentavaa valtiota, mutta tukevat teidän teemaanne tietämättöminä agendastanne. Näitten kulttuurisista tottumuksista kiinnipitävien ja tapoihin takertuneiden kalastelemiseksi Aito avioliitto -hankkeen johto on painottanut, ettei uskontoon perustuvia fraaseja saa näkyä aloitteen eteenpäin viemiseksi. Kaikki äänet ovat tarpeen, myös noiden hyväntahtoisten hölmöjen. Näin pieni ydinjoukko saa aikaan ilmiön, joka näyttääkin joukkovoimalta.

Miten tämä sitten liittyy tähän sinun kirjoitukseesi? Olet fundamentalisti, mutta riittävän fiksu, ettet sinäkään tuo esiin argomentaatiosi oikeaa pohjaa: olet sitä mieltä, että muslimit uhkaavat entisestään asemaanne. Jos muslimien "maailmanvalloitus" onnistuu, Suomessa on - lisääntyvyyden johdosta - muutamassa sadassa vuodessa muslimienemmistö. Ei siinä muutama tuhat lestadiolaisperhettä Suomea pelasta.

Niinpä lisäät vastakkainasettelua. Herätät kaikki epäluuloiset, syrjäytyneet, mukaan tukemaan fasistien ja uusnatsien taistelua uutta uhkaa vastaan. Syötät muslimivastaista propagandaa, riisut sanomastasi kristinuskon.

Jätit siitä toki sellaisen siivun, että aatetoverisi tunnistavat sinun olevan teidän kaikkien hyväksymällä tiellä. Yleistihän niin Pariisin kuin Malinkin uhrit kristityiksi, vaikka mitään prosenttijakaumaa uhrien uskonnollisesta suuntautumisesta ei ole esitetty.

Mutta niin kuin edellisessäkin kirjoituksessasi, jäljelle jää vain tarkoituksen mukainen vastakkainasettelun lietsominen. Kirjoituksesi vaikuttaa entistä enemmän rasistiselta ja vihamieliseltä. Toivottavasti et enää radikalisoidu enempää.

Käyttäjän VillePaavolainen kuva
Ville Paavolainen

Olen fundementalisti, mutta olen oman elämäni fundamentalisti. Ymmärrän että vedät nuo johtopäätökset, mutta ne ovat pahasti harhassa. Kristittyä fundamentalistia minusta ei saa tekemälläkään, en usko sen sanomaan. Minä en tee Jumalani tekoja, Hän tekee ne itse. Siksi en koskaan saarnaa uskostani, koska tiedän sen olevan turhaa. Tilanteet luodaan ja minulta kysytään silloin, kun on minun osani tehdä lähetystyötä. Niin on käynyt pari kertaa tässä viiden vuoden aikana. Niin suurimman osan aikuisuuttanikin elin ateistina, siihen minut on kasvatettu.

Muut uskokysymykset löydät ohessa, pieni vihervasen yllätyskin siellä:

http://villepaavolainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2...

Terrorin kohteet 90% kristityissä, mutta onnistuin kuitenkin rasistisessa islam vihassani olemaan unohtamatta syyllistää meitä syyriasta. Tein aika voimakkaan vedon pyrkimyksissä olla unohtamatta syyrian pakolaisia; niitä tietääkseni muslimeja, joita väität minun yleisesti vihaavan. Tuomitsen usein myös juutalaiset julmuuksista ja mielettömyyksistä, jopa uskoville. Tiesithän kunnon kristityn puolustavan maallista juutalaista vaikka olisi sahalla irroittanut lapsesta pään, koska se on kuitenkin muslimien juoni tai ainakin he tekivät jotain ennen tai sitten vaan siksi että luvattu maa oikeuttaa? No, pieni karjistys, mutta paljon totta perustana.

Olen muuten syyrian pakolaisten puolesta vedonnut parinkin kirjoituksen verran ja maininnut varmaan tusinassa. Kirjoitin jutun myös RAJA ON YLITETTY, jossa puhun kotoutuksesta, koska on typerää miettiä enää olisiko pitänyt ottaa vähemmän. Kirjoitin jutun myös miksi ihmeessä jyväskylä ei löydä muka vastaanottokeskusta pakolaisille jo hieman ennen pahintaa yösija pulaa. Itse asiassa ajattelin mennä vapaaehtoiseksi ehdottamaan, mutta arki ja keskuksen sijainti liian kaukana tekivät mahdottomaksi

Vielä... en usko pelon fasismista olevan kuin pisara meressä siinä islamin todellisuudessa johon pitäisi herätä. Heidän arsenaalini ja volyymi on ihan eri planeetalta. Ja edelleen tämä koskee vain osaa, mutta täytyy huomioida että heillä on suvereenin valtion tuki. Valtion jonka ainoa tarkoitus on terrori länttä vastaan. Toimijoit ja tukijoita on kymmeniä muita pienemmässä mittakaavassa. Huoli natseista on, anteeksi vain, naurettava

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Hyvin kirjoitit Ville Paavolainen, kiitoksia. Minusta tuntui samalta kun venäläisiä kuljettanut kone räjäytettiin Siinailla. Voisi jopa sanoa että tunsin pientä iloa että vanhaa vihollista lyötiin. Terroristit iskivät heidän maataan pommittavan vihollisen kimppuun.
Tämä yhteinen vihollisemme Venäjä tappoi minunkin sukulaisiani, tuhosi minunkin kotini, ajoi minutkin pakoon. Jo 71 vuotta olenkin saanut maleksia ihmisten nurkissa. Vihollinen ei ole suostunut palauttamaan ryöstösaalistaan eikä keskustelemaan sovinnosta.

Kiitoksia ISIS!
Meillä on yhteinen vihollinen.

Toimituksen poiminnat