VillePaavolainen Piikikkäänsanakas

Taustapeilissä pakolaiskriisi - miltä totuus nyt näyttää

Pakolaiskriisin ensimmäinen hyökyaalto on takana. Tänä vuonna voi edessä olla todellinen kriisi riippuen siitä miten EU ja Turkki reagoivat ja kuinka tehdyt toimenpiteet ovat tehonneet tai tehoavat. Olisi ehkä naiivia väittää jotain tulevasta muuta kuin että haasteita riittää.

Katson peräpeiliin tästä päivästä. Pakolaiskriisi Keski- ja Pohjois-Euroopan osalta alkoi toden teolla viime kesänä, noin puoli vuotta sitten. Paljon väiteltiin suvaitsevaisuudesta jo pari kuukautta ennen sitä - Suomessakin. Käytiin picnicillä ja konserteissa ja talsittiin mm. Jyväskylän keskustassa uhitellen. Keskustelupalstat ja blogit pursusivat puolesta ja vastaan; usein ilman mitään faktisia perusteita.

Tunteet ottivat vallan. Järki väisti, vaikkei järkevästi, mutta kuitenkin loogisesti.

"Vitun ylimielinen mutakuono saatana, kannattaa alkaa pakkailee laukkuja..", kirjoittaa Ozan Yanar pari viikkoa sitten saamastaan puhelinviestistä. Uusi-Suomi foorumin blogissaan. Yanar on nuori Vihreiden kansanedustaja, joka edustaa meille sitä suloista kiiltokuvamaista mielikuvaa kulttuurisesta monimuotoisuudesta. Hän ei ole turvapaikanhakija vaan edustaa Turkin melko suurta liberaalia "ääri"ainesta, joka oman kirjoittamansa mukaaan sivuillaan edustaa arvoliberaalia feminismia ja sosiali-sitä-ja-tätä-tasa-arvoa ja tietenkin luonnon ehdoilla. Aito kansainvälinen menestyvä kaupunkilaishörhö siis.

On kovin ymmärrettävää, että viestin jättänyt henkilö on ollut humalassa, hieman vähäjärkinen ja ainakin hyvin epäkohtelias. Faktatkaan eivät ehkä ole ihan kohdillaan: Suomi tarvitsee mielipiteistään huolimatta Yanarin kaltaisia moderneja kouluttautuneita maahanmuuttajia. Elleivät suomalaiset yhtäkkiä ala kiinnostua petipuuhista myös lastentekomielessä. Se olisi kaikkein toivottavinta.

Viesti on siis sontaa. Yanar saanee sellaisia usein. Niin varmaan lähes jokainen itseään esillä pitävä poliitikko. Miksi Yanar sitten kirjoittaa jostain, joka on niin tuiki tavallista; propagandan takia tietenkin. Yanarin omasta näkökulmasta on luonnollista, että kiroilu ei ole kivaa eikä muukaan sopimaton, Yanar on siisti ja sliipattu helsinkiläinen vihreä. Toisaalta tuskin kenenkään aamua tuollaiset sanat piristäisivät - joskin moni saattaisi saada hyvät naurut!

Viestiin on mahdotonta samastua, mutta viestin takana piilee paljonkin sellaista, johon voi ja olisi hyvä samastua. Viestin taustalla on varmaankin paljon henkilökohtaista  pahaa, joka purkautuu tietyissä oloissa vihana; tällä kertaa edustaja Yanarin puhelinvastaajaan. Toisaalta viestin takana on paljon huolta ja jopa ihan pesunkestävää faktaa, joita mm. Vihreät ja Yanar koettavat lakaista maton alle. Olisihan se hauskaa, jos kaikki olisi kivaa, kaunista, helppoa ja ihanaa....harmoniaa. Jotain sellaista pilvistä utua, jossa Vihreät ja taannoin hipit elivät todeksi. Päiväunilla on vain melko huono kredibiliteetti reaalimaailmassa - valitettavasti.

Yanarin viesti on, ettei vihan edessä saa hiljentyä. Totta. Ylilyönteihin, rikoksiin jne. on puututtava jämäkästi. Emme saa antaa muutaman kymmenen tuhannen pakolaisen tai "pakolaisen" murentaa sitä minkä eteen olemme vuosisatoja rakentaneet. Emme voi alistua väkivaltaan, joka ei tule viranomaisten taholta ellei meitä kohtaan suoraan hyökätä. Jokainen väkivallanteko tai sen yrittäminen (en tahdo sanoa "on tuomittava", koska sillä on jo niin paha kaiku) on isku meitä itseämme kohtaan; ne sotivat rakentamaamme rauhaa, demokratiaa ja järjestystä vastaan. Niillä teiolla teloitamme itsemme ja viemme itseltämme oikeuden tuomita pahantekijät.

Vaikuttamisen on tapahduttava lakien mukaan. Turvapaikanhakijoille on saatava aikaan lait ja säännöt, jotka estävät huonon ja väärän aineksen saapumisen tai maassa oleskelun. Se, että Yanar tuomitsee rajusti jonkun henkilön puhelinsoitosta, on hieman kummallista ottaen huomioon kuinka hanakasti hän ja muut vihervasemmistolaiset puolustavat pakolaisia ja raiskaajia ja sulkevat silmänsä isolta kuvalta pelkistäen kaiken vain yksittäisiksi teoiksi.

Siihen taustapeiliin. Nyt on hyvä katsoa hieman taakse päin. Näin entisenä historian opiskelijana uskon, että hetkessä näkee aina huonommin kuin hetken päästä. Reilu puoli vuotta sitten oli varmaa, että suvaitsevaisuus on maailman paras juttu....eihän muuten Suomessa tuhannet spontaanisti lähde osoittamaan mieltä. Joskin ykkösluokan artisteilla ja hienolla päivällä kesken karmean kesän saattoi olla vaikutusta. Varmaa oli myös, että Immonen on itse piru tai ainakin Hitlerin tai Breijvikin kaksoisolento.

Noin puoli vuotta sitten oli varmaa, että Eurooppaan alkoi virrata järjettömiä massoja pakolaisia, jotka eräs järkensä sijoiltaan muljauttanut rautarouva toivotti kaikki tervetulleeksi - ja heti perään menneksi muihin EU-maihin.

Oltiin satavarmoja, että kaikki tulevat merkkivaatteistaan ja älypuhelimistaan huolimatta äärimmäisestä kurjuudesta ja vieläpä sodan keskeltä.

Islamin kaikki tiesivät rauhanuskonnoksi.

Tiedettiin ihan varmasti, että terroristeja ei tulisi Eurooppaan pakolaisvirtojen mukana - hehän juuri lähtevät Euroopasta Lähi-itään, suunta olisi väärä.

Aikalailla varmoja oltiin myös, etteivät tulijat edes osaa syyllistä rikoksiin saati raiskauksiin, koska miehillä on täysi valta vaimoihinsa ja....ei siis ole tarvetta.

Varmaan aika moni suomalainen myös luuli, ettei pakolaisia Suomeen asti tulisi, vaikka täälläkin toki kaikki toivotettaisiin tervetulleiksi.

Muutama ulkomaalaiskriitikon kaapuun pukeutunut rasisti tai rasistin kaapuun verhoutunut natsi yritti väittää toisin, mutta he olivat selkeä kouluttamaton, maalainen, sivistymätön ja mitään tietämätön idioottien joukko, joilla oli henkilökohtaisia ongelmia, itse pilattu elämä, paha olla ja ainakin isä- tai äiti-kompleksi tai syndrooma tai vääristymä tai ainakin jotain.

AINAKIN HE OLIVAT VÄÄRÄSSÄ!

Onneksi tämä kaikki on nyt taustapeilissä. Historiasta muuten puhuttiin paljon pakolaiskriisin yhteydessä. Suomen evakoista ja muusta. Historiasta koetettiin ammentaa siis viisautta, kun muuten oltiin hukassa. Nyt olisi taustapeilissä tavaraa. Ehkä ihmisten olisi vilkaistava sinne ja katsottava tarkkaan mitä oikein tapahtui ja kuka mitäkin väitti - siitä voisi väittää jotain siitä mitä nyt väitetään ja miettiä kuka meistä mahtaisi olla oikeassa nyt, kun edelleen olemme vastakkain.

Uskaltaisin väittää suvakkien hävinneen tietoinensa tuhat nolla. Massoja tuli ja ne eivät olleetkaan kaikki sotaa paossa, jos edes kovin moni. Terroristeja tuli, raiskauksia, raiskauksia, väkivaltaa, rikoksia, tulivat Suomeenkin ja raiskasivat ja tappelivat. Milloin ja mistä 30 000 ihmisen joukosta on koskaan syntynyt tällainen haloo ja poru ja rikoksia? Monestiko on jämsäläinen tai äänekoskelainen pääuutismedioissa; hyvässä tai pahassa?

Mielestäni Yanarin saama puhelu on naurettavan mitätön juttu. Hieman kuin astuisi töihin lähtiessä aamulla koiran paskaan. Paska juttu...niitähän elämän on pullollansa.  Tappelu, puukotus, raiskaus...niistä sopisi jo kirjoitella. Suvakkien edessä ei tule hiljentyä.

"Monet näyttävät unohtaneen eurooppalaisen arvopohjan ytimen." Yanar kirjoittaa. Mistä ihmeestä hän puhuu ja missä yhteydessä? Veristen sotien Eurooppa? Yanarin taustapeilissä taitaa olla integroituna myös kaukoputki: sillä näkee hiivatin kauas...liian kauas, kun pitäisi nähdä hieman tämän päivän ongelmia.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Minä kerron sinulle salaisuuden. Suomi ei tarvitse oikeastaan mitään. Ei yhtään mitään. Sen sijaan Suomen voi sanoa tarvitsevan vaikka mitä.

Mutta jos tarkkoja ollaan, mitään ei tarvita. Tarpeita ei ole mitään syytä sekoittaa haluihin.

Suomi haluaa koulutettuja maahanmuuttajia. Se kuulostaa järkevältä. Ei Suomi heitä mihinkään tarvitse ollakseen. Ei "koulutettu maahanmuuttaja" ole mikään "alkuaine".

Ozan Yanar on tietynlaisen Suomen tuote. Ozan Yanar tarvitsee tietynlaisen Suomen ollakseen. Hänelle se Suomi on yhtäkuin Suomi.

Todellisuudessa se on vain yksi instanssi monesta mahdollisesta Suomesta.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Selvisikö muuten tämän puhelinhörhön henkilöllisyys?
Kysyn siksi että vaikken Ozanin kertomuksen todenperäisyyttä epäilekkään, on kovin helppoa sanoa joutuneensa tällaisen hyökkäyksen kohteeksi.
Esim: "Sain ikävän puhelin soiton jossa minulle luvattiin tehdä kivulias penetraatio. Soittaja esitteli itsensä Ville Niinistöksi".

Toimituksen poiminnat