VillePaavolainen Piikikkäänsanakas

Onneksi turvapaikanhakijat eivät tee rikoksia

  • Onneksi turvapaikanhakijat eivät tee rikoksia

Paristakin paikasta ehdin jo lukea, että viime vuonna hyökyaallon tapaan vyöryneet ulkomaalaiset eivät tee enempää kuin- tai jopa vähemmän- rikoksia kuin suomalaiset.

Olen helpottunut; yksi pahimmista painajaisistani oli turha - olin väärässä. Ihanaa!! Joskus on ihanaa olla väärässä. Uteliaana tilastonikkarina kuitenkin jäin hetken päästä vaivautuneeksi, voisiko tämä todella olla totta?

Tänään utelias mielini sai lisää pohdittavaa: Iltalehti julkaisi poliisin luovuttamat lukemat rikostilastoista suomalaisten ja turvapaikanhakijoiden osalta.

Karua luettavaa. Me suomalaiset olemme rikollista kansaa. Järkytys ja helpotus seurasi ensi silmäystä, jonka mukaan turvapaikanhakijat tekevät huomattavasti vähemmän rikoksia kuin kantasuomalaiset ( tosin heihin lasketaan kansalaisuuden saaneet somalitkin ( mutta edes he eivät voisi tuota eroa saada aikaiseksi.

1.1.-25.8 välisenä aikana suomalaiset tekivät 398 566 rikosta ja turvapaikanhakijat VAIN 1 729. Totta kai heita on paljon vehemmän, mutta voimme suhteuttaa heidät yksikertaiselle laskuopilla. Turviksia tuli hyökyaallossa 36 000 ja suomalaisia on 5,4 miljoonaa. 5 400 000 jaettuna 36 000 on 150. Tätä kerrointa voimme käyttää leikkiin "mitä jos turviksia olisi saman verran kuin kantiksia".

ELI 1729 * 150 = (hähää, nyt nähdään totuus)  259 350....siis mitä ihmettä!? Suomalaiset tekivät lähes 400 000 rikosta. MEDIA ON OIKEASSA. Turvikset tekevät VÄHEMMÄN rikoksia. Eihän tämän näin....

Nyt tarkkana, mitäs rikoksia sitä on oikein tehty. Hmm... Suomi top 5: liikennerikkomus, liikenneturvallisuuden vaarantaminen,näpistys, kulkuneuvon kuljettaminen ilman lupaa ja pahoinpitely. Nämä liikennerikkomukset haiskahtavat niiltä ei-väkivaltarikoksilta. Ei ehkä vakavimpia tai ainakaan niitä, joista kaltaiseni rasistit viime vuonna varoittelivat, joista jää elinikäisiä traumoja (ajoin liikennemerkkiin räplätessä kännykkää = elinkautinen). Turvapaikanhakijat top 5 1) pahoinpitely, näpistys, lievä pahoinpitely, laitoin uhkaus, liikenne rikkomus

Nyt alkaa jo lämmetä, kuten kuuluisassa lasten leikissä. 60,48 % suomalaisten rikoksista liittyy iltalehden taulukon mukaan liikenteeseen. Rallikansaa! Mutta entäs ne väkivaltarikokset mitä pelättiin: pahoinpitely, raiskaukset - murhia ja tappoja raportissa ei ole

Pahoinpitelyitä 7,5 kertaa enemmän kuin suomalaisilla
Lieviä pahoinpitelyitä 5 kertaa enemmän
törkeitä pahoinpitelyitä 150 kertaa enemmän
seksuaalinen ahdistelu 41 kertaa enemmän
lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö 31 kertaa enemmän
raiskaus kymmenen kertaa enemmän kuin suomalaiset
törkeä raiskaus   41 kertaa useammin

Luvut puhuvat karua kieltään En niinhin lähde mitään omaa lisäämää.

On muistettava, että poliisin tilastoissa ei ole kaikkia turvapaikanhakijoiden rikoksia: "Poliiseja on ohjeistettu lisäämään rikosilmoitukseen "tupa-koodi", mikäli asiaan liittyy turvapaikanhakija. Koodin lisääminen on kuitenkin vapaaehtoista.- Järjestelmä ei pakota täyttämään koodia, joten se jää valitettavan usein täyttämättä."

"Kaikkien seksuaalirikosepäilyjen määrä on noussut reilussa puolessa vuodessa yli 12 prosenttia edellisvuodesta."


"- Suurin osa pahoinpitelyistä on turvapaikanhakijoiden välisiä ja tapahtuneet vastaanottokeskuksissa, Reen selventää.
- Näpistykset ovat kohdistuneet yleensä joko toisiin vastaanottokeskuksen asukkaisiin tai lähialueen kauppoihin, Reen tarkentaa"

Entä sitten, kun asuvat meidän keskellä. Vaikenemisen kuttuuri on vastaanottokeskuksissa varmaankin suuri.

Mitä tulee vertailulukuihin olen käyttänyt koko 36 000 turvapaikanhakijaa - useat tuhannethan  ovat jo lähteneet eli vertailuluvut näiltä osin ovat paljon isompia. Ps. En tähän hätään löytänyt demografista vertailua, joka luonnollisesti pienentäisi vertailulukuja, sillä turviksista enemmistö on nuoria miehiä ja sekä nuorilla että miehillä on taipumus tehdä enemmän rikoksia. Palaan asiaan jos luvut löydän


Toivottavasti osaamme edelleen välttyä Saksan kohtalolta, josta siloittelu ja valheet ovat vallalla - ovat olleet ja ovat edelleen

 

http://piikkisanakas.blogspot.fi/2015/11/saksassa-raiskausepidemia-polii...

 

Ja toisaalta

http://villepaavolainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/207172-raiskaavat-ulkom...
 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

15Suosittele

15 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (39 kommenttia)

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Aika järkyttäviä lukuja, varsinkin, kun ottaa huomioon, että turvikset ovat suurimmaksi osaksi sotaa karkuun lähteneitä naisia ja lapsia, eiku...

Käyttäjän VillePaavolainen kuva
Ville Paavolainen

Rehellisyyden nimissä on toki todettava, koska suurin osa on nuoria miehiä niin suhteutetut luvut ampuvat hieman yli koska miehet/nuoret tekevät enemmän rikoksia kuin vanhukset joita vertailuryhmässä "suomalaiset" on luonnollisesti enemmän
Joka tapauksessa 7-kertaa enemmän tai 30-kertaa enemmän ovat niiiiin suuria kertoimia että aivan sama olisiko saanut suhteutettua ikä ja sukupuoliryhmiin
Nyt olisi tärkeää vain tunnustaa totuus ja tehdä asialle jotakin

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Joo en minä sun kirjoitusta kritisoinut, vaan sitä mielikuvaa, jonka media loi vuosi sitten.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Juuh.. Pisti huonolle tuulelle.. Ja muistakaa ettei luvut pienene.. Ei ne rikoksentekijät tai nuo jotka ovat täältä turvapaikan saaneet minnekään häviä, vaan lisää tulee joka vuosi.. Joten myös rikoksien määrät kasvavat!

Käyttäjän VillePaavolainen kuva
Ville Paavolainen

Ja tässä tullaan sitten kotouttamisen ongelmaan. Osahan saa hylkypäätöksen, suurin osa. Osa jo lähtenyt itse, mutta varmaan viime vuonna tulleista 10 000 -15000 jää. Vastaanottokeskuksissa rikokset tehdään lähinnä muita turviksia kohtaan. Arjen koittaessa ja kotoutuksen epäonnistuessa rikokset lisääntyväät ja kohdistuva kantiksiin. Seksuaalirikokset tulevat jäämään ja lisääntymään varmasti räjähdysmäisesti ellei yhteiskunta tee jotain radikaalia, se on heille kulttuurinen asia ja perustavanlaatuisesti sementoitu naisen asemaan

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Turvapaikanhakijoihin suhteellisesti enemmän naisia ja etenkin lapsia kuin miehiä olisi edes alku.... Menee meinaan turhan epätasa-arvoisesti nyt. Ja turvallisista maista kuten Ruotsi tulijat voisivat myös Ruotsiin jäädä, koska eihän heitä siellä vainota.

On tietenkin täysin ymmärrettävää loogisesti että eri kulttuurista tulleet, mahdollisesti pahoja traumoja saaneet ihmiset (etenkin nuoret miehet tilastollisesti) tekevät enemmän rikoksia kuin Suomessa kasvaneet... Suomi tuskin kuitenkaan voi olla traumaparantola liian suurille määrille ihmisiä. Yhteiset pelisäännöt tarvittaisin EU-alueelle ja siihen kai pyritäänkin, joskin törkeän vaivanloisesti. Luvut mitä voi/kannattaa ottaa sitten sen mukaan ja pääosa työstä tehtävä lähempänä konfliktialueita. Euroopan kantokyky ei ole rajaton.

Nykytilanne johtaa lähinnä ns. populistipuolueiden valtaantuloon kautta Euroopan vaikka aikomukset olisivat kuinka hyvät. Kantokyvyn rajat tulevat eri Euroopan alueilla vastaan, mutta sitä ennen tulevat vastaan ihmisten muuttuneet/jyrkentyneet mielipiteet ja sitä kautta poliittiset muutokset.

Käyttäjän VillePaavolainen kuva
Ville Paavolainen Vastaus kommenttiin #25

Erityisesti viimeinen kappale puhutteli. Ja on yksi suurimmista ongelmista. Monikulttuurisuushan sinänsä on hyvä homma, mutta liika on aina liikaa.

Merkelin viime kesäinen töppäys aiheutti pysyviä arpia moneen Euroopan maahan - eniten Saksaan. Ja tämä juuri aiheuttaa äärioikeiston nousu. Heitä syyttävien tahojen tulisi katsoa peiliin. Kohtuus kaikessa

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

"Tätä kerrointa voimme käyttää leikkiin "mitä jos turviksia olisi saman verran kuin kantiksia"."

Lisätäänkö tähän vielä leikki, että entä jos Suomen väestön ikä- ja sukupuolijakauma olisi sama kuin turvisten? Mihin suuntaan suomalaisten rikostilastot silloin menisivät?

Niko Sillanpää

Pelataan vaan. Kun ikä, sukupuoli, tulotaso ja asuinpaikkakunnat kontrolloidaan,

- afrikkalainen etnisyys raiskaa 12 kertaa todennäköisemmin kuin valtaväestöön kuuluva

- lähi-itäläinen tai pohjoisafrikkalainen etnisyys raiskaa 13 kertaa todennäköisemmin kuin valtaväestöön kuuluva

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015031319350781_u...

Lemmikkisi pärjäävät näissä vertailuissa Suomessa vähemmän yllättävästi juuri samalla tavalla kuin esimerkiksi Tanskassa. Ruotsi ei ole suostunut vastaavia tilastoja julkaisemaan yli kymmeneen vuoteen, miksiköhän?

Kun kerran suomalaisilla on teidän mukaanne "raiskauskulttuuri", mikä kertaluokkaa todennäköisemmin raiskaavilla afrikkalaisilla ja lähi-itäläisillä sitten on? Rikas kulttuuri?

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

"Lemmikkisi pärjäävät näissä vertailuissa Suomessa vähemmän yllättävästi juuri samalla tavalla kuin esimerkiksi Tanskassa."

Kenelle sinä oikein viestit? Mitkä lemmikit?

"Kun kerran suomalaisilla on teidän mukaanne "raiskauskulttuuri", mikä kertaluokkaa todennäköisemmin raiskaavilla afrikkalaisilla ja lähi-itäläisillä sitten on? Rikas kulttuuri?"

Kenen meidän? Kenelle sinä oikein yrität kirjoittaa? Tuliko tämä väärään keskusteluun?

Minä en ole kirjoittanut mitään noista afrikkalaisten raiskauksista vaan viestin, että ylläolevan blogin rikosvertailu ei ole ihan niin yksioikoinen kuin tekijä antaa ymmärtää. Kyllä minä tiedän raiskausten kohdalla tuon ongelman mutta tämä blogi ja minun viestini ei käsitellyt pelkästään sitä.

Se mitä sinä kirjoitat minun lemmikeistä tai meidän mukaisesta raiskauskulttuurista on hieman hämmentävää, sillä en ole koskaan mistään tällaisesta kirjoittanut. Tarkoititko viestisi jonnekin muualle?

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #5

Ilmiö on sama kaikissa rikostyyppien pääryhmissä, kun ikä ja SES on kontrolloitu ja sukupuoli jaoteltu (kohdasta 6.2 alkaen):

http://www.dst.dk/Site/Dst/Udgivelser/GetPubFile.a...

Ilmiö ulottuu ainakin toiseen polveen.

Eli mikä se sinun viestisi sitten on? Ylinopeussakko ja väkivaltarikos tai varkaus ovat rinnasteisia?

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #7

"Eli mikä se sinun viestisi sitten on? Ylinopeussakko ja väkivaltarikos tai varkaus ovat rinnasteisia?"

Ei. Kenen viestejä luet? Viestini ei ollut mitenkään kryptinen, joten laitan sen tähän uudestaan kun tunnut puhuvan jostain ihan muusta.

"Lisätäänkö tähän vielä leikki, että entä jos Suomen väestön ikä- ja sukupuolijakauma olisi sama kuin turvisten? Mihin suuntaan suomalaisten rikostilastot silloin menisivät?"

En ymmärrä miten voit tuosta päätellä minun lemmikkejä, vinkkiä raiskauskulttuuriin tai rikosten rinnasteisuuden vertailua? Kenelle sinä oikein kirjoitat? Pointtini on se, että yhtä mielenkiintoinen leikki olisi vertailla miten suomalaisten rikostilastot muuttuisivat, jos ne vastaisivat turvisten ikä- ja sukupuolijakaumaa.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #9

No ole hyvä, yllä jakamistani linkeistä voit tämän todeta. Valtaväestön rikollisuus jäisi moninkertaisesti, joissakin nimikkeissä kertaluokkaa alemmalle tasolle kuin suurimpien kansainvaellusryhmien. Haluatko tehdä tästä löydöksestä johtopäätöksiä?

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #10

Tanskassa integroituminen yhteiskuntaan ei selkeästikään toimi. Meillä toivottavasti voidaan hoitaa asia paremmin ja sen eteen pitää tehdä töitä.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #11

Srly?

Tanskan integraatiopolitiikka näyttää tuon puitteissa toimivan ihan mainiosti thaimaalaisten, vietnamlaisten, filippiiniläistä, kiinalaista, myös syyrialaisten (joita Tanskassa on varsin niukasti) osalta. Suomessa tilastollisesti esim. kenialaiset integroituvat varsin mainiosti. Mutta Suomen pääkansainvaellusryhmien integraatio ei toimi missään, mistä tilastoja on saatavilla. Mistäköhän tämä johtuu? Missään ei vaan yritetä riittävästi ja hakata tarpeeksi rahaa tulonsiirtoihin kansainvaeltajille? Vai olisiko todennäköisempi syy kuitenkin itse tulijoissa, kun kerran sama ongelma nähdään joka paikassa?

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #12

Meillä täällä opistolla yritetään ainakin kovasti. Tälläkin hetkellä n. 40 tyyppiä aikuisten perusopetuksessa. Integroituminen ei ole missään nimessä puhtaasti rahansiirto kysymys. Huomattavasti halvemmalla päästäisiin, jos yhteisö kokonaisuudessaan tekisi sen eteen töitä.

Tällä hetkellä on turhauttavaa kun meidän toiminnasta ja täällä asuvista pakolaisista kerrotaan jatkuvasti valheita, joita työntekijät yrittävät parhaansa kumota. Tämä väärä tieto johti mm. polttopulloiskuun meitä kohtaan.

"Vai olisiko todennäköisempi syy kuitenkin itse tulijoissa, kun kerran sama ongelma nähdään joka paikassa?"

Onko mielestäsi vika yksiselitteisesti aina oppilaassa jos hän ei opi? Ei ainakaan koulumaailmassa ole vallalla tuo käsitys.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #15

Puhutaan aika paljon suuremmista ryhmistä kuin yksittäiset oppilaat ja kyse on useampien maiden koulutus- ym. kotoutusjärjestelmistä.

Eli valehtelevatko nuo tilastoviranomaiset?

Jos aiotaan, että yhteisö tässä joustaa ja syntyy jokin "talvisodan henki" kehitysmaalaisten paremman elämän aikaansaamiseksi täällä, väittäisin, että subjektien pitää itse aika paljon parantaa juoksuaan, että yhteisö kokisi asian mielekkääksi.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #19

Eivät tilastoviranomaiset valehtele mutta he tekevät vain tilastoja. Jos haluat selvittää, että miksi näin on niin se ei löydy tilastoista.

"Jos aiotaan, että yhteisö tässä joustaa ja syntyy jokin "talvisodan henki" kehitysmaalaisten paremman elämän aikaansaamiseksi täällä, väittäisin, että subjektien pitää itse aika paljon parantaa juoksuaan, että yhteisö kokisi asian mielekkääksi."

Sinulla ei taida olla kovinkaan paljon kokemusta työstä pakolaisten kanssa? Täällä meillä ja muualla tehdään tosi kovasti töitä integroitumisen eteen ja meidän yhteisössä ei ollut esim. viime vuoden ryhmän kohdalla mitään ongelmia, tekivät töitä hyvin ja käyttäytyivät moitteettomasti, koska heitä kohdeltiin muiden oppilaiden ja henkilökunnan puolesta hyvin. Silti tuli polttopullosta ja todella törkeät haukut tuntemattomilta, joilla ei ole mitään käsitystä meidän arjesta.

Miten luulet, että suomalaislapset oppisivat yhteiskunnan tuottaviksi jäseniksi vastaavassa tilanteessa? Menee pitkään ennen kuin olet varma saatko jäädä, suurin osa ei saa. Ihmisryhmät haluaisivat pahoinpidellä sinut vaikka eivät tunne sinua ja julkisesti uhkailevat tekevänsä näin. Sitten vielä joukkomurha yritykset polttopulloilla. Mitenköhän suomalaislapsi pärjäisi vastaavassa tilanteessa? Ja tässä ei oteta huomioon millään tavalla sitä elämää, josta on paettu.

Pakolaiset eivät ole syyntakeettomia ja heitä pitää rangaista rikoksista samoin kuin kaikkia muita.

Miten muuten luulet, että oma keskustelutapasi edistää tilannetta. Olit heti valmis haukkumaan minut yleisesti todella ihmeellisin perustein, etkä ilmeisesti ollenkaan pidä sitä outona tapana. Kaikkien pitää parantaa juoksua.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #21

Tietenkin tilastojen pohjalta voi tehdä myös kausaalista päättelyä; Aika monta asia on jo tässäkin keskustelussa tilastojen puitteissa tullut selväksi, eli sosioekonimisen statuksen, iän ja asuinpaikan (= kaupunki vs. maaseutu) selitysvoima on kokonaisuudessaan tässä vähäinen. Eli moninkertainen ero johtuu suurimmalta osin muista syistä.

Keskustelu pitää perustua tosiasioihin ja kaikki tarvittava tieto pitää olla saatavilla, olivat nämä tiedot sitten jonkun tahon mielestä kuinka epämiellyttäviä tahansa. En yleensä ottaen suhtaudu suopeasti valkopesuyrityksiin tai yhteiskunnallisessa keskustelussa substanssin sijasta empatian (tai jonkin muun emootiosisällön) vaatimiseen. Myöskin vastuun ainainen ulkoistaminen ("mutku polttopullo" -- jonka mainitset nyt kolmatta kertaa --, "mutku vihapuhe", "mutku vaikea lapsuus" jne.) on aika kulunut taktiikka. Vastauksien saamiseksi sinun kannattaisi näiden sijaan ehkä yrittää selvittää, miksi kv suojelun puitteissa esim. Kaakkois-Aasiasta tulevat integroituvat paljon paremmin kuin suurimmat kansainvaellusryhmät Suomessa.

Itse asiassa en usko, että "talvisodan henkeä" voisi tässä ylipäätään koskaan syntyä. Koska kyseessä ei ole meidän sotamme; Ei ole mitään "kohtalonyhteyttä", yhteisyyttä.

Mutta ilahduttavaa, että kiellät, että suomalaisten miesten keskuudessa vallitsisi raiskauskulttuuri, siltä osin pyydän anteeksi hätäistä päättelyäni.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #23

"Aika monta asia on jo tässäkin keskustelussa tilastojen puitteissa tullut selväksi, eli sosioekonimisen statuksen, iän ja asuinpaikan (= kaupunki vs. maaseutu) selitysvoima on kokonaisuudessaan tässä vähäinen. Eli moninkertainen ero johtuu suurimmalta osin muista syistä."

Tämäkin kertoo, ketkä tekevät. Ei sen, että miksi tekevät. Eihän me selitetä, että köyhä tekee rikoksia, koska se on köyhä. Tilastoista voimme päätellä, että tietyllä väestöryhmällä on ongelma mutta emme ole yhtään lähempänä ratkaisua.

"Keskustelu pitää perustua tosiasioihin ja kaikki tarvittava tieto pitää olla saatavilla, olivat nämä tiedot sitten jonkun tahon mielestä kuinka epämiellyttäviä tahansa."

Niin, ne tosiasiat tapahtuvat täällä kentällä, ei siellä tilastoissa. Sinä olet eksynyt tilastoihin ja mietit vain, että mitä kansanryhmää voisi syyttää. Et tarjoa mitään käytännönratkaisuja. Ei sinun tarvitse miettiä päivittäin käytännönratkaisuja näihin kysymyksiin.

"En yleensä ottaen suhtaudu suopeasti valkopesuyrityksiin tai yhteiskunnallisessa keskustelussa substanssin sijasta empatian (tai jonkin muun emootiosisällön) vaatimiseen."

Kuka yrittää valkopestä mitään? Jos kuitenkin haluat ihan käytännön ongelmia ratkaista niin se on mahdotonta ilman emootiosisältöä. Oletan, että sen takia et työksesi ole missään tekemisissä tällaisten ongelmien kanssa?

"Myöskin vastuun ainainen ulkoistaminen ("mutku polttopullo" -- jonka mainitset nyt kolmatta kertaa --, "mutku vihapuhe", "mutku vaikea lapsuus" jne.) on aika kulunut taktiikka."

En ole vastuuta ulkoistanut. Sen erikseen mainitsin. Sinun mielestäkö tämmöisillä asioilla ei ole sitten mitään merkitystä ihmisen kehityksessä? Polttopulloako ei saa mainita, koska sillä ei ole mitään merkitystä? Polttomurhayritys on merkityksetön seikka nuoren kehityksessä? Jos puolet kylää olisi aktiivisesti haukkunut sinua nuorna miehenä sosiaalisessa mediassa parasiitiksi niin sillä ei olisi mitään vaikutusta?

Se on tietenkin turvallista tuijottaa tilastoja ja unohtaa ihmisten arki mutta sillä et tosiaan pääse lähemmäksi minkäänlaista ratkaisua.

"Itse asiassa en usko, että "talvisodan henkeä" voisi tässä ylipäätään koskaan syntyä. Koska kyseessä ei ole meidän sotamme; Ei ole mitään "kohtalonyhteyttä", yhteisyyttä."

On sitä. Sen näkee päivittäin. Täällä ja ympäri Suomen sadattuhannet ihmiset osoittavat sitä joka ikinen päivä. Mutta sitä et löydä tilastoista. Ja jos tarpeeksi vouhottaa ja haukkuu ihmisiä nettikeskusteluissa niin voi tietenkin saada tuollaisen käsityksen.

Käyttäjän VillePaavolainen kuva
Ville Paavolainen Vastaus kommenttiin #5

Bloggari tietää varsin hyvin nuo demografiset tekijät, mutta ei niistä ole alkuunkaan selittämään näitä kertoimia. Viime vuonna laskin irakilaisilla 18 enemmän esim raiskauksia poistamalla iän ja sukupulen vaikutuksen...muutoin taisi olla hieman vaille 30. Sosiaalista vaikutusta en tietenkään tiedonpuutteessa saanut irti mutta toisaalta en henk. Koht. Usko sellaisen olemassaoloon (ehkä varkauksissa). Paha ihminen on paha. Ei sitä sosioekonomia poista eikä se ole mitenkään tieteellisesti määriteltävissä

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #32

Mutta miksi paha ihminen on paha? Sehän tässä kiinnostaa. Ja kertoimet on kovat, sitä ei kukaan kiistä. Mutta miksi?

Meillä esim. koko viime lukuvuoden asui nuoria miehiä lähi-idästä ja afrikasta samassa asuntolassa ja pienessä pihapiirissä lukioikäisten tyttöjen kanssa ja kukaan ei yrittänyt raiskata ketään. Omalta osaltaan varmaan juuri tuo yhteisöllisyys tarjoaa kaikille turvaa, sitä yhteenkuuluvuutta ei haluta vaarantaa.

Jotta voitaisiin ymmärtää paremmin mistä runsaammat rikokset johtuvat pitäisi tutkia tapauskertomuksia. Tilastot eivät kerro kuin sen kuka tekee.

Pekka Heliste

Haastattelututkimuksissa kantasuomalaisten todellinen raiskausalttius on moninkertainen,mutta ilmoituskynnys on korkea,sillä raiskaaja on läheinen.

Osin siihen vaikuttaa se,ettei raiskaus ollut rikos ennen kuin EU pakotti tekemään raiskauksesta yleisen rikoslain alaisen rikoksen.

EU on myös pakottanut Suomea kiristämään syyte/tuomiokynnystä

Käyttäjän VillePaavolainen kuva
Ville Paavolainen Vastaus kommenttiin #26

Meinaatko että islamilais-arabilaisessa kulttuurissa kynnys kertoa sedän, serkun tai aviomiehen raiskauksesta tai ahdistelusta olisi jotenkin matalampi. Epäilen v vin vahvasti naisen olless miehen omaisuutta ja kotiväkivallan sallittua

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #34

Puhun nyt siitä yhteisöstä ja kulttuurista, jossa he meillä elivät. Ei heillä siellä ollut sukulaisia vaan se opistoyhteisö, jossa ei haluttu häpeää.

Voimakkaan uskonnollis-patriarkaalisissa yhteisöissä on varmasti ongelmia seksuaalisen hyväksikäytön ja väkivallan piilottelun kanssa. Ne eivät toisaalta näy sitten taas noissa tilastoissa.

Edit. Sori, tulkitsin tämän olleen vastaus minun viestiini.

Käyttäjän VillePaavolainen kuva
Ville Paavolainen

Tämä on totta. Mainitsemasidemografiset asiat vaikuttavat jonkin verran. Nihin viiva siellä sitten vedettäisin on aina tulkinnallista. Mutta vaikuttavat, pahoittelut, unohdin mainita.

Tein vuosi sitten vastaavia ladkelmia tilastokeskuksen luvuilla. Merkitystä oli mutta ei niin järin suurta

Tässä demografisia tilastoja ei ollut tarkemmin....täytyy ihan katso saisinko turviksista tilastoja jostain

Lonkalta sanoisin että nuo tekijät huomioiden esim 30-kertainen voisi olla 20-kertainen....jotain sitä luokkaa muistelen viime vuoden laskelmieni olleen näiden tiettyjen maiden ulkomaalaisten suhteen, kun demografisesti täysin vertailukelpoiset datat otin tilastokeskukselta

Hyvä pointti joka tapauksessa, kiitos

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Tilaston mukaan väärän henkilötiedon antamisesta epäillään 16 turvapaikanhakijaa. Päättelen tästä, että asiaa hoitavat viranomaiset uskovat yhden 2250 hakijasta antaneen vääriä henkilötietoja. Tämä poikkeaa aika merkittävästi siitä mitä muissa maissa on havaittu. Tietenkin on positiivista, että kaikkein rehellisimmät hakeutuvat Suomeen.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Mitähän ne uutisoidut nimenmuutostapaukset ovat? Jos todella tupahakijoilla on turvallisuutensa vuoksi maanmiehiään ja eriuskontokuntaisia (ei kantaväsestöä) pelätessään tarvetta esiintyä eri nimellä tullessaan ja turvapaikan saatuaan, saattaisi olla paikallaan myös toimia Keski-Euroopan burkha/burkinikieltoihin nähden päinvastaisesti eli antaa suositus myös miehille käyttää kasvot peittävää huntua tms. identiteettisuojaa. Viime vuonnahan tuli esiin tapaus, jossa tupahakija valitti siitä että hänet majoitettiin samaan huoneeseen sen henkilön kanssa, jonka vainoa pakeni kotimaastaan...

Käyttäjän VillePaavolainen kuva
Ville Paavolainen

Kyllä, Saksassa ovat nyt hieman ihmeissään kun heillä olisi jo useita kymmeniä tuhansia/satojatuhansia palautettaviksi ja kuulusteluissa kyllä kotimaa selvinnyt mutta kotimaa vetää siihen ettei mm ole papereita ja passeja, jotka tuhottu juuri syistä valehtelun helpottamiseksi

Pekka Heliste

Ei noilla köyhien maiden asukkailla ole varaa passiin. Yli 90 % kansata on ilman passia

Kun äitini II MMS aikana pakeni Ruotsiin niin ei hänelläkään mitään passia ollut

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Lähtökohtaisesti tilastoa pitää lukea siten, kuin tilaston laatija on sen luettavaksi tarkoittanut. Nyt ei tule esille esimerkiksi se, kuinka monta rikosnimikettä on kirjattu saman rikosilmoituksen alle. Periaatteessa yksi henkilö saattaa syyllistyä samanaikaisesti lukuisiin eri rikosnimikkeisiin. Esimerkiksi jos ajat ylinopeutta ilman ajo-oikeutta autolla, joka on katsastamatta ja josta on verot maksamatta, et käytä turvavyötä ja puhut vielä kännykkään ajaessasi ja sokerina pohjalla, olet päihteiden vaikutuksen alaisena. Ilmoituksessa on seitsemän rikosta yhdelle tekijälle. Nämä tapaukset nostavat esim. liikennerikosten määrää tilastoissa, ellei tilastoa siivota ja tutkailla rikosten määrää per luonnollinen henkilö.

Yhtä kaikki, rikosten kokonaismäärä olisi pienempi ilman maahanmuuttajien luomaa tilastopiikkiä.

Se ei kuitenkaan sulje pois sitä tosiseikkaa, että tilastollisesti suomalaiset ovat rikollista paskasakkia. Onneksi tilastoista voidaan kaivaa haluttaessa esille se, ettei suurin osa suomalaisista syyllisty eläessään liikennerikkomuksia kummoisempiin tekoihin. Tilastoista voisi kaivaa esimerkiksi sen, että Indusvirran laaksosta alun perin kotoisin olevat suomalaiset ovat yliedustettuina rikostilastoissa lukumääräänsä nähden. Samoin sen, että esim. omaisuusrikokset tuppaavat kerääntymään yksien ja samojen tekijöiden kontolle, koska niistä ei nykyisin Suomessa juurikaan rangaista. Rehelliset eivät kuitenkaan varastele, vaikkei siitä rangaistusta saisikaan.

Tilastollisesti saamme kuitenkin olla tyytyväisiä siitä, ettei ns. kovan luokan rikollisuus ole vielä rantautunut "Härmään." Meillähän ei ole terroristeja eikä ganstereita. Uskoisin kuitenkin ajan korjaavan nämäkin puutteet. Koska meillä ei ole niistä omaa tuotantoa, niin joudumme tyytymään tuontitavaraan. Jo nyt olisi potentiaalia olemassa molempien syntymiselle.

Pekka Heliste

Rehellisyys on suhteellista.

Tuo väite,etyä suurin osa suomalaisista ei ole syyllistynyt kuin liikennerikokseen

Oikeammin we kertoo että he eivät ole jääneet kiinni

Esim vakuutusyhtiöiden arvio on,että suuri osa korvauksensaajista vedättää arvoa korvauksen nostamiseksi

Käyttäjän SamiVirtanen kuva
Sami Virtanen

Erityisen suhteellista rehellisyys on, jos sen arviointiin käytetään vakuutusyhtiöden arvioita asiassa, jossa heillä on taloudellinen intressi ja jonkun (?) arvioita liikennerikkomuksista, joista kukaan ei ole jäänyt kiinni.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

"...mitäs rikoksia sitä on oikein tehty. Hmm... Suomi top 5: liikennerikkomus, liikenneturvallisuuden vaarantaminen..."

Tilastollista vertailua noiden suosituimpien suomalaisrikosten ja -rikkomusten kohdalla vaikeuttaa se, että aniharvalla turvapaikanhakijalla ja melko harvalla vasta kansalaisuuden saaneellakaan vierasperäisellä maahantulijalla on vielä mahdollisuutta täysimääräisesti osallistua lainrikkomushavaintojen kerryttämiseen 'laillisesti', koska ajokorttia tai ajoneuvoakaan ei ole käytettävissä siinä määrin kuin kantaväestöllä. Suhteuttaminen pitäisikin tehdä ottaen tämä huomioon esimerkiksi vertaamalla vain ajokortillisten mamujen ryhmää ajokortillisiin kantiksiin ja vastaavasti luvattomiin lainaajiin yms. 'molemmissa/kaikissa' kansanryhmissä (uus/vanhasuomalaiset/kansalaisuudenodottajat/turistit).

Jos rikokseenmahdollistumisolosuhteet sitten jostain syystä haluttaisiin vertailukelpoisiksi, voitaisiinhan toki mamuille vaikka kansalaisaktiivisuuden keinoin verkostolainata tai yhteiskunnan puolelta kustantaakin ajoneuvoja 'lähtökohtatasa-arvon' vuoksi - tällaista kai kuitenkin voitaisiin pitää lähinnä samantapaisena vitsinä kuin sitä, että naisille pitäisi kasvattaa lisää lihaksia ja piikittää testosteronia ja tyrkyttää enemmän viinaa/khatia/pilveä/piriä sekä tuputtaa mahdollisesti löytyviä matriarkaalisia säkeitä raamatusta/koraanista/meinkampfista/femakko-oppaasta, jotta perheväkivallan ja seksuaaliarikosten määrä saataisiin miesten tasolle.

Juha Hämäläinen

Kreikan poliisi on huolissaan pakolaisrikollisuuden lisääntymisestä!
Anarkistit ja rikollisliigat värväävät pakolaisia tekemään mitä tahansa ja tulosta syntyy!

Huumekauppa on jo pakolaisten käsissä, kuten myös piraattikopioiden myynti sekä ryöstöt. Kikyllä olisi kysyntää Kreikassa aluasukasrikollisten kilpailukyvyn nostamiseksi............

http://www.dimokratianews.gr/content/66218/i-strat...

Tämä uuseurooppalaisten invaasio lisää painetta Kreikan jo muutenkin täynnä oleviin vankiloihin (160 vankia / 100 paikkaa kohti) ja EU-komissio hymistelee Brysselin lasipalatsissaan, sekä Saksan sisäministeri haluaa palauttaa Kreikasta tulleita pakolaisia Kreikkaan!

"Me hoidamme tämän" huutaa Merkel hädissään!

Jukka Nieminen

missä tää alkuperinen iltalehden uutinen on kun en löytäny?

Käyttäjän jounijuntumaa kuva
Jouni Juntumaa

Vuosikymmeniä sitten on osoitettu, että kulttuurit ovat erilaisia sotaisuuden, aggressiivisuuden ym. osalta. Esimerkiksi intiaaniheimot poikkeavat paljon toisistaan. Blogistin tavoitteena on ehkä vastaavast osoittaa, että ulkomaalaiset ovat suomalaisia taipuvaisempia rikoksiin.

Jos tavoitteena on tuo, pitäisi olla tilastodataa, joka on validia ko. kysymyksen kannalta.

Esitelty data ei kuitenkaan osoita siitä mitään. Se on yhtä vakuuttavaa kuin pilakuvan mies joka etsi katulampun alta hukkaamaansa kolikkoa. Siinä, mihin hän oli pudottanut rahan ei ollut valoa.

Meillä ei ole dataa siitä, miten vastaavan kokoinen suomalainen miesjoukko käyttäytyisi vastaavassa tilanteessa jossain muussa maanosassa. Eikä ole varmaankaan koskaan saatavillakaan. Ei ole lamppua siellä missä ongelma on. (Pelkkä ikävakiointi ym. on täysin riittämätön. )

Muihin tarkoituksiin esiteltyä dataa voi käyttää. Tilastot ovat tosia ja kertovat karuja asioita. Mutta johtopäätösten pitää olla linjassa aineiston rajoitusten ja aukkojen kanssa

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

"Meillä ei ole dataa siitä, miten vastaavan kokoinen suomalainen miesjoukko käyttäytyisi vastaavassa tilanteessa jossain muussa maanosassa. Eikä ole varmaankaan koskaan saatavillakaan. Ei ole lamppua siellä missä ongelma on. (Pelkkä ikävakiointi ym. on täysin riittämätön. )"

Näin voi olla kuten sanot. Tänne ei kuitenkaan ole tulossa kymmeniätuhansia nuoria suomalaismiehiä. Vaan kymmeniätuhansia siirtolaisia irakista, afrikasta, afganistaninsita jne... Kyllä tämä Paavolaisen laskelma kertoo juuri sen mitä tulee tapahtumaan. Vakava rikollisuus lisääntyy rajusti. Siihen pitää olla sitten valmis. Mitä tapahtuu ruotsissa tai muualla euroopassa näiden samojen maahanmuuttajien asuttamissa lähiöiss? Eihän meidän mediamme juuri kerro niistäkään. Samoin kuin nämä siirtolaisten rötöstelyt pyritään peittelemään. Miksi näin tehdään? Jos tarkoitus on hyvä? Se kyllä kääntyy itseään vastaan. Aika harva enää luottaa siihen mitä uutissa sanotaan tai kirjoitetaan.

Käyttäjän jounijuntumaa kuva
Jouni Juntumaa

"Kyllä tämä Paavolaisen laskelma kertoo juuri sen mitä tulee tapahtumaan."

Siitä se kyllä antaa arvioita. Mutta laskelmat eivät auta meitä löytämään toimivia keinoja ehkäistä ongelmia. (Sellaisista tuntuu mm. Kangasluomalla olevan kokemusta.)

Toimituksen poiminnat