VillePaavolainen Piikikkäänsanakas

Poliittinen virhelaukaus? Case Jimi Karttunen ja SVL

On äärimmäisen surullista kuulla kuinka nuori mies pitkälti ennen aikaansa saa kuolla väkivaltaisesti.

Yksittäinen tapaus, josta näyttää kehkeytyvän laajempikin demokratian alasajoyritys.

 

Kuinka monasti - kymmeniä kertoja vuodessa - näin tapahtukaan nakkikioski- ja taksijonoissa. Entä kotona kavereiden kesken - jo hieman tarkoitushakoisemmin kirveellä, vesurilla tai puukolla, jopa ampuma-asein - selviteltiin hieman välejä. Onko julkinen paikka erityisempi kuolla kuin koti; jos minä saisin valita (ja saan) valitsen turvallisen kodin.

 

Kuten kaikki tietävät Helsingissä SVL:n mielenilmaukseen omia mielipiteitään kertomaan tullut Jimi Karttunen on kuollut saamiinsa aivovaurioihin pari päivää jälkeen väkivaltaisen kohtaamisen SVL:n edustajan kanssa. En pysty kuvittelemaan läheisten surua.

 

En myöskään pysty kuvittelemaan somevillityksen innoittamaa "surua" / aggressiota ja vihaa toisia eri tavalla ajattelevia ihmisiä kohtaan. En myöskään pysty kuvittelemaan tätä poliittista ajojahtia.

 

Mitä oikein tapahtui? Poliisi ei ole vielä tarkemmin tiedottanut, joten joudumme hieman spekuloimaan. SVL on pitänyt Helsingissä mielenilmausta (josta he eivät tarkasti ilmeisesti viranomaisia informoineet, josta heitä tulee rankaista). Ilmeisesti paikalle on saapunut, ehkäpä vasemmisto/anarkisti/ääriliberaaleja, henkilöitä, joiden mielipiteet ovat olleet täydellisesti ristiriidassa SVL:n miehien kanssa.

 

Ilatasanomien mukaan kuvaukset menevät näin:

"Mielenilmaisun aikana tapahtumapaikalle on tullut vuonna 1988 syntynyt mieshenkilö, joka on pysähtynyt mielenilmaisijoiden eteen. Poliisi tiedottaa, että hetken kuluttua mielenilmaisuun osallistunut mieshenkilö pahoinpitelee vuonna 1988 syntyneen mieshenkilön, joka jää makaamaan tapahtumapaikalle."

 

Kauko-Vesa Karttusen mukaan hänen poikansa työnnettiin kumoon sillä seurauksella, että hän löi päänsä katukiveen ja menetti tajuntansa. (kertoman on uhrin isän) (kursivointi ja lihavointi allekirjoittaneen)

 

Isän mukaan poika oli sanonut vastarintaliikkeen lipunheiluttajille, mitä mieltä on heidän aatteestaan. (päättelen sananmuodoista, ettei antanut positiivista palautetta)

 

 SVL on itse kuvannut tapahtumaan ja kertoo ennen uhrin kuolemaa videollaan seuraavan:

Videon yhteydessä olevassa tekstiosuudessa on kerrottu kaveriporukasta, joka olisi käyttäytynyt ”aggressiivisesti”. Tekstin mukaan eräs aktivisti oli antanut tilanteessa ”pikaisen kurinpalautuksen kaikista aggressiivisimmalle henkilölle”.

 

Jimin ystävä kertoo seuraavaa:

Ystävän mukaan Jimillä oli vahvoja mielipiteitä eikä hän pelännyt sanoa niitä julki.

–  Ihmisoikeudet olivat hänelle tärkeitä. Jotenkin tuntuu, että jos Jimin piti lähteä, sen piti tapahtua juuri näin, ystävä miettii.

– Kertomassa natseille, mitä mieltä on natseista.

Jimi asui aina välillä ulkomailla kuten Barcelonassa vallatussa talossa. (onkos se muuten rikollista? yhteiskuntajärjestyksen vastaista?)

 

Sosiaalisessa mediassa kuulutettu "tulkaa nyt kaikki tänne osoittamaan kuinka hyviä ihmisiä olette" on kerännyt lehtitietojen mukaan satoja suremaan kuolin paikalle. Kynttilät väpättävät tuulessa kertoen kuinka heiveröisen langan varassa meidän maallinen kulkumme on; se voi sammua hetkellä millä hyvänsä. Meidänkin perhe- ja ystäväpiirissä kaksi hiljattain poistui niin turhan nuoria. Toinen sairauteen ja toinen tuskaansa oman käden kautta.

 

Enkä yritäkään näitä verrata. Vaikka Jimi Karttusen kuoleman on mitä suurimmalla todennäköisyydellä epäonninen sattuma, jonka moottorina toimi kyvyttömyys aggressioiden hillitään sekä omien mielipiteiden ajamiseen parhaalla (oikeimmalla) mahdollisella tavalla

 

Kynttilät siis valaisevat onnettomuus paikkaa ja julkkikset ja poliitikot keräilevät irtopisteitä, somekansa itkee verkkoitkuaan kuin ei muuta tärkeäpää aihetta olisi.

 

Tapaus oli valitettava, mutta SVL:n syyttäminen murhasta tai väkivallan lietsomisesta tai muusta vastaavasta olisi liioittelua. Jimi kavereineen kävi varmaankin hyvin paheksuvaan, alentavaan sävyyn kertomassa "oman mielipiteensä" SVL:stä. Reaktio oli jonkin asteista väkivaltaa - isän mukaan tönäisy. Kuinka moni nuori mies tai mies nuorena on tönäissyt kaveria/tuttua/tuntematon jotakuinkin samanlaisessa tilanteessa.

 

Valitettavasti ihmisen kaatuessa maahan ja pään kivetykseen seuraukset saattavat olla vakavat. Tällä kertaa vakavimmat mahdolliset.

 

Politiikkaa en löydä tästä en sitten mistään paitsi siitä, että Jimi ja SVL:n miehet olivat eri poliittista mieltä.

 

Ihminen kuitenkin ajattelee tunteilla järjen sijasta turhan usein:

Tarvitsiko jonkun kuolla, kun käyttää sananvapauttaan, Taimela kysyi. IS:n haastattelema viitannee siihen, että liberaalit mielipiteet ovat ainoita oikeita. SVL:n miehet olivat myös harjoittamassa sananvapauttaan

 

Toinen kommentti:

Meillä on kokoontumis- ja yhdistymisvapaus, mutta meillä on myös kansainväliset ihmisoikeussopimukset ja vastuu niiden noudattamisesta, Mattila sanoi.

 

Kyllä, ja sanan- ja kokoontumisenvapautta SVL harjoitti. Niin myös Jimi sananvapautta.  SVL:n pahoinpitelyyn syyllistynyt vastannee henkilökohtaisesti henkilökohtaiseen koskemattomuuteen liittyvistä rikkomuksistaan.

 

Lyhyesti. SVL ei harjoittanut politiikkaa sen yhden henkilön turvautuessa väkivaltaan. Hän todennäköisesti toimi provosoituna. Olisi aivan järjetöntä, että SVL olisi tarkoituksellisesti hakenut mitään tällaista eikä tapahtumissa tai niiden kulussa ole mitään poliittista ottamatta huomioon yksittäisten ihmisten ääripäitä edustavia mielipiteitä. Monet varmana pitävät SVL-miehiä täysinä idiootteina, mutta en silti usko heidän aikoneen tai tarkoittaneen tappaa ketään keskellä päivää kirkkaassa päivän valossa keskellä Helsingiä ja vieläpä itse kuvata sitä videokameralla. Jos taas uskoo heidän olevan niin typeriä, niin minä olen taipuvainen uskomaan, että näin ajatteleva on kymmenkertaisesti puupää siihen mitä hän ajattelee SVL-miehien olevan. Näin ollen en pysty tätä poliittiseksi saamaan millään, pahoittelut. Tämä oli ikävä vahinko ja usskon syyllisen katuvan tekonsa seurauksia ainakin.

 

 Jotain kertoo tämä lehden kertoma pätkä: MIES ILMOITTAUTUI ITSE

Poliisi tiedotti sunnuntaina, että Asema-aukion pahoinpitelyyn liittyen on otettu kiinni vuonna 1990 syntynyt mies, ja tapahtunutta tutkitaan törkeänä kuolemantuottamuksena. Poliisin mukaan mies ilmoittautui poliisille itse.

Hiljattain kuoli toinen suomalainen mies. Hän ei syleillyt maailmaa eikä vallannut taloja. Ei edes varmaan suuremmin huudellut poliittisia mielipiteitään, tai mistä minä tiedän. Hän ei kuollut Helsingissä vaan jossain kaukana korvessa Kannonkoskella, Kajaanissa, Kuusamossa tai sellaisessa todennäköisesti kuitenkin k-kirjaimella alkavassa paikassa. Hänet ryöstettiin ja tapettiin. Kukaan ei tiedä eikä ketään kiinnostakaan miksi.

 

Iltasanomat kirjoittaa SPR:n Oulun hallintopiirin johtaja Haarasen ajatuksia

Haaranen pitää tapausta valitettavana ja erittäin ikävänä yksittäistapauksena, joka ei kerro mitään järjestelmästä tai systeemin toimivuudesta.

 

Olen varma, että tämä ei jää yksittäistapaukseksi. Olen varma, että kertovat jotain jostain järjestelmästä. Mahdollisesti kenelläkään osallisista ei ollut painokasta poliittista sanomaa, toisaalta mistäs minä tiedän.

 

Sen tiedän, että taustalla iso poliittinen agenda ainakin osalla kansasta. Tiedän myös, että taustalla iso poliittinen ongelma vuoiksi eteen päin. En kuitenkaan ajattele yhtä radikaalisti kuin ajattelen SVL-miesten ajattelevan. Toisaalta tunnen olevani täysin etääntynyt siitä pienestä kansanosasta, joka nyyhkyttää nyt somessa ja tekee politiikkaa asioilla, jotka eivät ole politiikkaa.

 

Vai tulisiko kaikki pakolaiset kieltää (karkottaa), koska kaksi tappoi tarkoituksella? Saman tien ulkomaalaiset, koska he tehtailevat kohta lähes kaikki rikokset Suomessa - ne väkivaltaiset?

 

Iltasanomien jutussa ei kerrota tämän toisen nimeä puhumattakaan kuvasta. Hän ei ollut ilmeisesti tärkeä.

 

Tai sitten hänen tappajansa olivat tärkeämpiä...

 

Mikäli käsittelemme Jimin tapausta poliittisen on löydettävä pikainen ratkaisu pakolaisten lähettämiseksi kotiinsa - ainakin sellaisen logiikalla, joka tätä esittää. Jimin tapuksen käsitteleminen vaurioittaisi vakavasti demokratiaa ja mielipiteen vapautta. Tunteille ei saa antaa valtaa. Kyseessä oli yksittäistapaus (johon minäkin uskon tällä kertaa) ja vahinko. Ei muuta

 

SVL nostatti kohu täysin tyhjästä jo vuosi sitten - siihen saatin persut mukaan

http://villepaavolainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/200117-fasistirasistisu...

 

 

SVL:stä jotain muuta

http://villepaavolainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/200502-poliittinen-itse...

 

Somettelua

http://villepaavolainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/200058-avoin-kirje-edus...

 

pakolaisasiaa

http://villepaavolainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/222308-onneksi-turvapai...

http://villepaavolainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/212169-taustapeilissa-p...

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

17Suosittele

17 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (85 kommenttia)

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Kiitos hienosta analyysistä. Kerrankin joku kirjoitti niin ettei haukkunut oli mieltä kumpaa tahansa!

Käyttäjän VillePaavolainen kuva
Ville Paavolainen

Kiitokset kiitoksista...

hieman olin huolissani mihin tilanne kenties johtamassa....aiemmin olen ehkä kirjoittanut liian provosoivasti monasti

todellisuudessa sympatiat SVL-miehiä kohtaan vähissä. sain 90-luvulla tuta sen melko suuren joskin ei niin vaarallisen uusnatsiliikkeen

silti, olen demokratian puolesta ja erityisesti sananvapauden...tuntuu hullulta, kun ihmiset ovat sananvapauden nimissä sitä teloittamassa

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Jimi Karttusen nimen toi julki hänen isänsä. Otanmäen uhrin läheiset eivät nähtävästi ole halunneet julkisuutta.

Käyttäjän VillePaavolainen kuva
Ville Paavolainen

Kyllä niinkin, ja media loi tunnettuuden ja some...ja antoivat kasvot....ehkä en olisi niin sinisilmäinen että toiston toiston toisto olisi sattumaa....toisaalta toisilla meistä on paremmin asiat ainkin kyvyssä hoitaa mediaa. 10 prosenttia saadaan helposti vaikuttamaan koko kansalta, kun "oikeat" ihmiset ja asiat ovat liikkeellä
Erittäin hyvä huomio kyllä

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Niin, montakohan ennenaikaista kuolemaa nämä meidän 'säästöhallitukset' ovat saaneet aikaan?

Kirjoitus vuodelta 2009:
"Kehitys ei sen jälkeen muuttunut, vaikka hurjaa talouskasvua riitti viime vuoteen asti. Kelan toisessa Vääryyskirjassa viime syksynä kerrottiin, että
1990-luvun puolivälin jälkeen työttömän peruspäiväraha on jäänyt ansiotasosta jälkeen 24,5 prosenttia,
yhden lapsen lapsilisä 37,3 prosenttia,
korkeakouluopiskelijan opintoraha 41 prosenttia,
täysi kansaneläke 19,5 prosenttia ja
toimeentulotuen perusosa 28,1 prosenttia."

http://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/1899916-elii...

Henry

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

On iloinen asia, että Jarmo Makkonen tuo esille todellisen mielipiteensä kuolemantuottamuksesta. Hän käyttää ilmaisua tappajista "suvisten omat maahanmuuttajat".
Tämä on aivan samaa tuubaa jota ääripersut puhaltavat. Heidän mukaansa rehelliset ja muita kunnioittavat suomalaiset suorastaan houkuttelevat pakolaisia Suomeen. Kaikkea se vilkas mielikuvitus teettää!
Kyseessä olleet kaksi miestä on epäiltyinä yhden kantasuomalaisen miehen taposta. Todennäköisesti ja aivan oikein he saavat ansionsa mukaan ns. jäykkää.

Nyt Makkonen iloitsee kantasuomalaisen rasismia vastustaneen nuoren miehen taposta, joskin hieman peitellyin sanankääntein, mutta tuota tarkoittaen.

Se, että nuori suomalainen tyttö on raiskattu ja tapettu ei oikeuta toisen suomalaisen nuoren miehen tappamiseen. Ei, vaikka asialla olisikin jonkinlaisen rikollisen putiikin, mukamas "vastarintaliikkeen" aktivisti. Rikollisiahan tuon liikkeen kova ydin on.

Katsokaa vaikka Odinin pikkusotilaitten jäsenistöä. Väkivaltarikoksista tuomittuja lähes koko joukko. Vankilassa loppututkintonsa suorittaneita sällejä.
Kahdesta olemattomasta standardista kirjoittaneella Makkosella on vain ihan oma yhden standartin logiikka. Ulkomaalaisia voi kohdella miten vain, vain kantasuomalaisilla ja kantasuomalaisille kuuluu lain suoja. Muista ei niin suurta lukua ole.

Käyttäjän VillePaavolainen kuva
Ville Paavolainen

Reijo, kyllä valitettavasti välillä tuntuu, että tietty kansanosa on oikein kutsumassa pakolaisia ja muita maahanmuuttajia tänne, joskaan eihän se käytännössä aivan niin mene.

Toisaalta viime vuotinen Merkelin kutsu-huuto oli sellainen ja sellaiseksi voitaisiin nostaa myös pääministerimme talon "vuokraus" pakolaisille. Tänne oli kamala veto päällä ja nyt ongelmat ovat sitten käsissämme ja pakolaispolitiikka (karkotus ym.) eelleen retuperällä. Kotoutus tuskin onnistuu, kun ei töitä ole omallekaan kantaväestölle, jos onnistuisi muutenkaan.

Mikään teko ei tietenkään oikeuta toista. Itse rinnastan vain tekstissäni kaksi samankalltaista tapahtumaa , jotka saavat hyvin erilaiset reaktiot. Toisaalta toisessa piilee syvä huoli siitä ymmärtääkö tämä kansa enää todella demokratian perustuksia ja sananvapauden. Ei voi olla vapautta ilman kaikkien vapautta, sanoi joku viisas mies aikoinaan. Jokainen yksilö sitten vastaa omista henkilökohtaisista rikkomuksistaan, jos ei kykene vapauksiaan oikein käyttämään

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen Vastaus kommenttiin #38

"Reijo, kyllä valitettavasti välillä tuntuu, että tietty kansanosa on oikein kutsumassa pakolaisia ja muita maahanmuuttajia tänne, joskaan eihän se käytännössä aivan niin mene."

Mikä kansanosa toimii väittämälläsi tavalla?

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Ja mitäs ne vasemmisto-anarkistit sitten ovat, hajottaa yksityistä omaisuutta jne.

Tämä kuollut kaveri oli moniongelmainen ja aineiden käyttäjä, jolla on pientä rikostaustaa. Eli kaukana mistään puhtoisesta pulmusesta.

Poliisin mukaan Karttusta oli potkaistu rintaan, ja hän oli itse poistunut paikalta ennen ambulanssin ja poliisin tuloa. Henkihieverissä harvoin lähdetään kuljeksimaan.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen Vastaus kommenttiin #62

Mistä olet tietosi hankkinut?
Ja entä sitten jos olisit väitteinesi oikeassa, niin sinun logiikalla potkinen olikin hyväksyttävää. Natsihulinoitsijalla haluat ilmeisesti antaa mitalin?

Käyttäjän pahis kuva
Samuli Pahalahti

Ihan totta, tällä hetkellä saatavien tietojen perusteella vaikuttaa siltä, että kuolemantuottamusta ei voida pitää poliittisena tekona. Kyseisessä SVL:n tapahtumassa monet muutkin kävivät sanomassa mielipiteensä heidän edustamastaan aatteesta, mutta eivät tulleet pahoinpidellyiksi.

Se, mikä erotti Karttusen muista kriitikoista, oli ilmeisesti hänen tyylinsä kertoa omat mielipiteensä. Jos hän olisi kertonut ne jollain rauhallisemmalla ja sivistyneemmällä tyylillä, pahoinpitelyä olisi tuskin tapahtunut. Nyt saatavilla olevien tietojen perusteella pitäisin siis pahoinpitelyn syynä ensisijaisesti huonoa käytöstä ja vasta toissijaisesti poliittista aatetta.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Vielä pitää osoittaa oikeuslääketieteellinen syy-yhteys kaatamisen (pahoinpitely) ja menehtymisen (törkeä kuolemantuottamus) välillä ennen kuin osoitellaan sormella ketään.

Viikko on sen verran pitkä aikajänne, että en usko minkään oikeusasteen vakavissaan harkitsevan tuomiota edes kuolemantuottamuksesta, koska kausaalisuutta tönäisyn aiheuttamaan kaatumiseen on käytännössä mahdotonta osoittaa potilaan käytyä sairaalassa ja kotiuduttua sieltä pikavauhdilla.

Pikemminkin kyseeseen tulisi sairaalan hoitovirhe.

Aikanaan annettava oikeuslääketieteellinen ruumiinavausraportti ja siihen liittyvä oikeuskemiallinen lausunto kertovat todennäköisen kuolinsyyn, mutta koska kuolemansyyntutkinta on salassa pidettävää tietoa, niin todellinen syy ei koskaan paljastune suurelle yleisölle, elleivät omaiset sitä julkista.

Vaihtoehtoja on monia kausaliteetista aina itse aiheutettuun kuolemaan saakka.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

"Jos hän olisi kertonut ne jollain rauhallisemmalla ja sivistyneemmällä tyylillä, pahoinpitelyä olisi tuskin tapahtunut."

Kuten aikaisemmissa vastarinnan pahoinpitelyissä?
http://yle.fi/uutiset/luotiliivimiehet_hairikoivat...
http://www.hs.fi/kotimaa/a1305645091190

Rauhallisuus ja sivistyneisyys ei ole mikään tae siitä, että SVL jättäisi sinut rauhaan.

Käyttäjän pahis kuva
Samuli Pahalahti

"Rauhallisuus ja sivistyneisyys ei ole mikään tae siitä, että SVL jättäisi sinut rauhaan."

Eihän se tietenkään mikään täydellinen tae ole, mutta suhteellisen hyvä kuitenkin. Ainakin Vastarintaliike itse sanoo niin:

"Vastarintaliike järjestää lähes kuukausittain vastaavia julkisia tapahtumia, joista kuvattuja videoita voi katsoa Youtubesta. Monenkirjavasta palautteesta huolimatta tapahtumat ovat rauhallisia, ellei aktivistien henkeä uhata tai näiden kimppuun käydä."

Mikäli nämä propagandanlevittämistilaisuudet ovat olleet yleisiä, eikä muita vastaavia tapauksia ole tullut tietoon, se saa ainakin minut olettamaan SVL:n puhuvan totta tässä asiassa. Heidän kannaltaanhan olisi aika huonoa mainosta pahoinpidellä pelkän erimielisyyden takia ohikulkijoita, se pistäisi stopin toiminnalle samantien eikä keräisi yhtään sympatiaa. Siksi pidän tästä tapauksesta nostettua meteliä hyvin ylimitoitettuna.

Suunnitelmalliset iskut ovat sitten asia erikseen, ja niistä pitääkin antaa asianmukainen rangaistus. Kuten kaikille muillekin suunnitelmallisia ja väkivaltaisia iskuja tekeville ihmisille, vaikka he eivät edustaisi kansallissosialismia vaan jotain toista aatetta.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #20

"Heidän kannaltaanhan olisi aika huonoa mainosta pahoinpidellä pelkän erimielisyyden takia ohikulkijoita, se pistäisi stopin toiminnalle samantien eikä keräisi yhtään sympatiaa."

Ei ole vielä pistänyt. Toivottavasti pian pistää.

Ja pahasti näyttää, että pelkän erimielisyyden takia seurasi väkivaltaa.

"POLIISIN mukaan pahoinpitelyn uhriksi joutunut mies oli tullut Rautatieaseman edustan mielenosoituspaikalle Postitalon suunnalta.

”Hän pysähtyi mielenosoittajien eteen. Siinä oli mahdollisesti jotain sanailua. Hän sylkäisi maahan ja jatkoi matkaa”, Kruskopf sanoo.

Tällöin vuonna 1990 syntynyt mielenosoittaja lähti poliisin mukaan juoksemaan noin kymmenen metrin päästä miestä kohti ja potkaisi tätä rintaan, minkä vuoksi uhri kaatui maahan ja löi päänsä."
http://www.hs.fi/kotimaa/a1474254801865

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #20

Huvittavaa edes miettiä, mikä natsijärjestön pyrkimyksissä olisi "järkevää" tai heidän kannaltaan "huonoa" mainosta. Pahoinpitelyhän tuli julki nimenomaan järjestön itsensä julkaisemalla uhria ilkkuvalla videolla.

"Lyö ensin ja täydellä voimalla": http://longplay.fi/sidetone

Jarmo Hussi Vastaus kommenttiin #56

Tässä pätkässä sitten varmaan on uusnatseja.
Liikkuvat hakaristin kanssa, naamioituvat, ovat pukeutuneet mustaan ja tulevat joukolla päälle. Eikö tämä ole sinustakin aika selvä tapaus? http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015100220455321_u...

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #66

Selvä tapaus ja rikosilmoitus kannattaa tehdä, jotta ryhmän väkivaltaista toimintaa voidaan seurata. Jostain syystä tuosta ei poliisille ollut tullut mitään tietoa.

Käyttäjän pahis kuva
Samuli Pahalahti Vastaus kommenttiin #70

Muistaakseni Parkkola kyllä kävi ilmoittamassa tapauksesta välittömästi lähistöllä olleelle poliisille.

Jarmo Hussi Vastaus kommenttiin #71

Muistit aivan oikein ja yksityiskohdatkin olisivat palautuneet mieleen jos olisit avannut linkin: "Jo aiemmin iltapäivällä Rajat kiinni -ryhmään kuuluva entinen YK:n sotilas Juha Mäenpäää kertoi Iltalehdelle, että Nollatoleranssi rasismille -ryhmän jäsen vei yhdeltä Rajat kiinni -puolen mielenosoittajalta puhelimen Koskipuistossa. Mäenpään mukaan puhelin vietiin yhtäkkiä kesken mielenosoituksen. Videolla syntyy kahakka vastapuolten välille.

- Eräältä Rajat kiinni -ryhmän jäseneltä vietiin kännykkä, eikä poliisi suostunut ottamaan rikosilmoitusta vastaan puistossa, Mäenpää kertoi kahakan jälkeen Iltalehdelle."

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #72

Siitä olette varmaan samaa mieltä, että jos tällainen porukka kulkee kaduilla ja puistoissa pahoinpitelemässä ihmisiä aatteen varjolla kyhätyissä tapahtumissa niin heidän toimintaansa tulee rajoittaa.

Jarmo Hussi Vastaus kommenttiin #85

Ideologiasta, ihonväristä, uskonnollisesta taustasta riippumatta vastaus on kyllä.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Mielestäsi Karttunen kuoli koska hän käyttäytyi huonosti? Oma vika, josta syytetään väärin perustein kansallissosialisteja. Oikeastaan nämä natsi puolustivat sananvapautta ja ansaitsisivat siitä mitalin.

Käyttäjän pahis kuva
Samuli Pahalahti

"Mielestäsi Karttunen kuoli koska hän käyttäytyi huonosti?"

Siltä se tosiaankin tässä vaiheessa näyttää. Mikäli hän olisi esittänyt argumenttinsa kansallissosialismia vastaan sivistyneemmin, hän olisi vielä hyvin suurella todennäköisyydellä elossa. Vai oletko törmännyt todisteisiin, jotka osoittavat päinvastaista?

"Oma vika, josta syytetään väärin perustein kansallissosialisteja."

Ei, kyse ei ole perusteista vaan argumentointityylistä. Uskallan veikata, että suurin osa ihmisistä pitäisi Karttusen argumentointityyliä erittäin provosoivana ja epäasiallisena, jos samalla tavalla tultaisiin keskustelemaan heidän kanssaan politiikasta. Vai tykkäisitkö itse siitä, että aggressiivinen henkilö tulisi sylkemään päällesi?

"Oikeastaan nämä natsi puolustivat sananvapautta ja ansaitsisivat siitä mitalin."

No eivät todellakaan, vääristelet asiaa ihan täysin. Tottakai pahoinpitelystä täytyy aina antaa rangaistus.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #22

Vastasin ensimmäisenä vastauspainikkeella tähän #22. Se oli postitettu 11:08 jolloin sputnikmedian imijät vielä uskoivat räkimisjuttuihin ja ties vaikka mihin. Monta tuntia oli Pahalahdella aikaa tuotakin kommenttia editoida, mutta e-e-ei. Joku hävyn ja nolouden tunne taitaa olla vähän hakusessa melko monelta natsien väkivaltaa relativisoivalta.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Manu Korkman: - "Oikeastaan nämä natsi puolustivat sananvapautta ja ansaitsisivat siitä mitalin."

Tuollainen argumentum ad absurdum kertonee, että oikeat argumentit ovat loppu.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Pahalahti on nyt kertonut miten tulee asia esittää, ettei tule pahoinpitelyn seurauksena tapetuksi.
Kelpaisi esimerkiksi näin. "Anteeksi arvoisat hyvin pukeutuneet nahkatukkaiset vanhalta kossulta tuoksahtavat herrasmiehet. Saanko kysyä, että miksi te kannatte tuollaisia tunnuksia ja vaatimuksianne yleisellä paikalla? Eikö teidän äitinne ole opettanut, että hyvään käytökseen ei kuulu toisten ihmisten pilkka, solvaaminen ja vainoamisen ylistäminen? Pahoinpitelystä ja tappamisesta puhumattakaan. Maailman historiassa on jo nähty, että teidän esikuvanne ovat saanee aikaan paljon pahaa. Kyllä te olette kuitenkin käyneet edes apukoulun joten osannette lukea? Mutta viekää kotiin äideillenne terveisiä ja pyytäkää lisää kotikasvatusta!"

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Sini se taas tulkitsee omalla tavallaan. Väännetään rautalankaa, vaikka se hukkan meneekin. Pahalahti ei nähdäkseni ole missään sanonut, että humalassa toikkaroijia saa tuosta vaan tappaa. Tuo on Sinin oma keksintö. Sen sijaan hän kyllä taisi verrata tätä tapausta niihin rähinöihin, joita humalaiset aloittavat nakkikioskijonoissa. Ja niissä käy joskus huonosti. Ei pahonpitely niissäkään tapauksissa ole sallittua ja raastupaan niitäkin joudutaan. Mutta harvempi niistä tapauksista lähtee hillittömiä yleistyksiä tekemään.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Sini Lappalainen: - "Heitä saa Pahalahden mukaan siis tuosta vaan tappaa."

Törkeintä vääristelyä pitkään aikaan. Poikkeuksellisen alhaista, jopa Lappalaiselta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #35

Juu siinä vedettiin vähän liian suoraksi mutkat, kiitos. Eli näin. Pahalahti sanoo (about) ettei tappo ollut poliittinen koska uhri tuli tökerösti reviirille. Eli Pahalahden mielestä voi poliittisessa tapahtumassa tappaa ilman poliittisuuta poliittisen öykkärin ja jos siellä tappaa siistihkösti suuta poliittisesti soittavan niin sitten se on poliittista väkivaltaa.

Käyttäjän pahis kuva
Samuli Pahalahti

Juuri tällaisten kommenttien takia pidän suvaitsevaistoa uhkana yhteiskunnallemme. Jos ei ole mitään oikeaa vasta-argumenttia, aletaan valehtelemaan härskisti vastapuolen näkemyksistä. Tietenkään kaikki eivät tätä tee, mutta hyvin harva tuomitsee. Kun tarpeeksi kauan levitetään valheita, kaikki alkavat uskomaan niitä koska harva jaksaa alkaa etsimään alkuperäislähteitä. Sitten päästäänkin moraalipaniikkiin, jonka avustamana on hyvä ajaa läpi totalitaristista politiikkaa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #37

Mähän korjasin ja myönsin suorat mutkat. Jumbe. Älä yritä.

Käyttäjän VillePaavolainen kuva
Ville Paavolainen

Niin...nakkikioski tuuppaisu...ei poliittista toiminta, vaikka kuinka haluaisi nähdä...todella ihmettelen Risikon kommentteja asiaan. Kevyin mennään perustein

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Muut on vienyt Elielin aukiolle kukkia jabkynttilöitä. Sähän voit viedä nakkikioskin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Olet siis samoilla linjoilla kuin Esa Holappa (josta aikaisemmassa keskustelussamme käytin väärää nimeä). Ero Holappaan nähden on että lausut tämän kunniakulttuurin eleen (epäkunniottavan ojennus väkivaltaa käyttäen) ikään kuin SVLn perspektiivistä. Olet päinvastoin kuin yleensä ihmiset sitä mieltä että maahan sylkäisy natsilipun lähellä on erittäin huonoa käytöstä.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

"Olisi aivan järjetöntä, että SVL olisi tarkoituksellisesti hakenut mitään tällaista eikä tapahtumissa tai niiden kulussa ole mitään poliittista ottamatta huomioon yksittäisten ihmisten ääripäitä edustavia mielipiteitä."

Olet siis aidosti sitä mieltä, että toiminnassaan lähitaistelua harjoitteleva, poliitikkojen kimppuun luotiliivit päällä käynyt, kirjastossa puukottanut ja myöhemmin kauppakeskuksessa pahoinpidellyt, avoimesti natseja ihannoiva, väkivallan toiminnassaan hyväksyvä järjestö ei tarkoituksellisesti pahoinpitele ihmisiä katuaktivismia harrastaessaan vaikka sillä jälkeenpäin hekumoivatkin?

Jos näin on niin meidän pitää varmaan taivuttaa suomen kieltä, jotta saadaan uusi sana kuvaamallesi ei-tarkoituksenmukaiselle toiminnalle.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Kyllä he tuotakin tekevät mutta ei tässä tapauksessa, ei siellä oletettavasti kukaan SVLlän tyyppi ollut aktiivisesti hakkaamassa satunnaisia vastaantulijoita.
SVL piti ilmeisesti muutaman hengen propagandatilaisuutta, uhri tuli paikalle väittelemään ja sylkemään ja huonolla tempperamentilla varustettu SVLlän jäsen tönäisi uhria niin että hän löi päänsä kivetykseen. Ei ole mielestäni sen ihmeellisempi tilanne kuin supisuomalainen nakkikioskitappelu, poliittista murhaa tästä ei saa tekemälläkään vaikka yritys näyttää olevan kova.

Tässä taas nähtiin miten heikko ihmisen keho loppujen lopuksi on ja kuinka väkivaltaa ei kannata turhaan käyttää. Onneksi tekijä oli sen verta fiksu että tajusi ottaa vastuun teostaan ja antautui, poliisi hoitaa loput.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

"Onneksi tekijä oli sen verta fiksu että tajusi ottaa vastuun teostaan ja antautui, poliisi hoitaa loput."
Fiksu pahoinpitelijä, näinkö on Aleksi Parkkinen?

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen Vastaus kommenttiin #23

Ymmärrätkö termiä "sen verta"? En ole tekemässä epäillystä mitään rauhan nobelistia, mutta mielestäni on kunnioitettavaa että hän ottaa vastuun tekemisistään, varsinkin kun on saattanut tappaa jonkun. Ehkä se jopa osoittaa sen ettei tekijällä ollut missään vaiheessa tarkoitus tappaa.

Ymmärräminen ja hyväksyminen on kaksi eri asiaa.

Käyttäjän PauliVennervirta kuva
Pauli Vennervirta

"Uhri kuoli kallovammaan"

Asema-aukiolla pahoinpitelyn uhriksi joutunut 28-vuotias mies joutui pahoinpitelyn jälkeen sairaalaan. Hänet päästettiin sairaalasta pois joidenkin päivien jälkeen. Seuraavana päivänä uhri hakeutui takaisin Meilahden sairaalaan, jossa hän menehtyi.

– Meidän käsityksemme on, että uhri kuoli potkun seurauksena saamaansa kallovammaan, tutkinnanjohtaja Teemo Kruskopf sanoo.

Aikooko poliisi selvittää rikostutkinnan keinoin uhria hoitaneiden lääkäreiden ja hoitohenkilökunnan toimintaa?

– Me teemme tämän tutkinnan ensin valmiiksi ja pohdimme tuota sitten, Kruskopf sanoo."
http://yle.fi/uutiset/tutkinnanjohtaja_torkeasta_k...

Käyttäjän VillePaavolainen kuva
Ville Paavolainen

Jussi, jos lähdettäisiin tapahtumien alusta... Karttunen ja ilmeisesti muita lähestyivät SVL-miehiä mielipiteineen mikä kaikkien kertojien mukaan ei ole ollut välttämättä ei-aggressiivista.

Se, että SVL on käyttänyt väkivaltaa yksittäisissä tapauksissa - ovathan anarkistitkin - ei tarkoita, että kaikki väkivalta olisi tarkoitushakuista ja suunniteltua. Edelleen en mitenkään voi kuvitella, että SVL:n tarkoitukena oli tappaa joku ohikulkija keskellä päivää. Se olisi jo naurettavan idioottimaista.

Kyse oli vahingosta. Seurauksien takia - ja aiemman rikostaustan - tuomio tulee olemaan varmaankin todella kova. Jos mietimme esimerkiksi raiskaajia ja pahoinpitelijöitä, jotka (eritoten raiskaajat) todella aikovat tehdä mitä tekevät ja saavat ehdonalaisia ja lyhyitä rangaistuksia, niin tämän kaverin saama rangaistus tulee olemaan todennäköisesti kohtuuttoman pitkä.

Edelleen , mikä tahansa nakkikioski- tai taksijono tuuppiminen tai huitaisu olisi voinut johtaa samaan lopputulokseen, ei-tarkoituksenmukaisesi. Ei silti baareja olla kieltämässä - aiheuttavat tuhatkertaisesti enemmän ennen aikojaan kuolleita joko tappeluiden, viinan tai muiden lieve ilmiöiden myötä.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

"Poliisin mukaan pahoinpitelyn uhriksi joutunut mies tuli mielenosoituksen paikalle Postitalon suunnalta.

- Hän pysähtyi mielenosoittajien eteen. Siinä oli mahdollisesti jotain sanailua. Hän sylkäisi maahan ja jatkoi matkaa, tutkinnanjohtaja Teemu Kruskopf kertoo HS:lle.

Poliisin mukaan tämän jälkeen vuonna 1990 syntynyt mielenosoittaja juoksi noin kymmenen metrin päästä miestä kohti ja potkaisi tätä rintaan. Uhri kaatui ja löi päänsä."
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016091922341939_u...

Oletko vielä samaa mieltä, että kyse on vahingosta?

"Ei silti baareja olla kieltämässä - aiheuttavat tuhatkertaisesti enemmän ennen aikojaan kuolleita joko tappeluiden, viinan tai muiden lieve ilmiöiden myötä."

Kyllä baarinkin voisi kieltää, jos sen henkilökunta pahoinpitelee asiakkaita säännöllisesti.

Käyttäjän markusraitolampi kuva
Markus Raitolampi

Joskus aikoinaan vanhassa koulurakennuksessa, jossa oli korkeat huoneet, joku luokkakaverini monotti kenkänsä kattoon, niin että lamppu särkyi. Poika itse selitti, että se oli vahinko. Opettajamme kysyi, miten se kenkä vahingossa tuonne asti lentää? Sama juttu on tässä kun väität kuolemantuottamuksen olleen vahinko. Ei se luokkakaverini varmasti ajatellut lamppua rikkoa, mutta ei se kenkä vahingossakaan kattoon lentänyt. Ei SVL:n tyypit ajatelleet ketään tappaa, mutta aikuisen ihmisen tulisi tietää mitä voi tuollaisesta väkivallanteosta seurata pahimmillaan. Varsinkin kun ottaa huomioon, että järjestö harjoittelee katuväkivaltaa varten. Ei se potku siis ollut vahinko.

Käyttäjän jptlehtinen kuva
Janne Lehtinen

"Kuten kaikki tietävät Helsingissä SVL:n mielenilmaukseen omia mielipiteitään kertomaan tullut Jimi Karttunen on kuollut saamiinsa aivovaurioihin pari päivää jälkeen väkivaltaisen kohtaamisen SVL:n edustajan kanssa."

Tapahtumien välillä on vajaa viikko emmekä tiedä kuolinsyytä.

Tiedämme, että kiistan toinen osapuoli on kotoutettu ja vuorokausi myöhemmin tämä sai aivoverenvuodon. Liittyykö aivoverenvuoto itse tapahtuneeseen tai hoitoon, niin sitä emme toistaiseksi tiedä. Joudumme odottamaan kuolinsyyn selvittämistä.

Käyttäjän PauliVennervirta kuva
Pauli Vennervirta

Katsotaanpa vähän SVL:n historiaa:

"2010: Kaasuisku Helsinki Pride -kulkueeseen. Nuorin kaasua saanut oli alle 1-vuotias lapsi. Kolme miestä tuomittiin ehdolliseen vankeuteen ja vahingonkorvauksiin mm. 88 pahoinpitelystä ja poliittisten toimintavapauksien loukkauksista.

2011: Kahakka vaalimökillä Oulun Rotuaarilla. Kolme SVL:n jäsentä hyökkäsi Kokoomuksen vaalityöntekijöiden kimppuun luullessaan tulleensa kuvatuiksi. Poliisi joutui käyttämään etälamautinta ja pippurikaasua taltuttaakseen SVL:n jäsenet. Miehet saivat sakkoja pahoinpitelystä ja virkamiehen vastustamisesta.

2012: Vasemmistopoliitikko Dan Koivulaakson kaasutus kirjanesittelytilaisuudessa. Rotuaarin pahoinpitelyyn osallistunut mies suihkutti Dan Koivulaakson silmille kaasua hetkeä ennen kuin tämän oli tarkoitus alkaa esitellä Äärioikeisto Suomessa-kirjaa. Koivulaakso selvisi sumutuksesta yhdellä sairaalakäynnillä. Kaasuttajaa syytetään pahoinpitelystä, lievästä pahoinpitelystä, poliittisten toimintavapauksien loukkaamisesta ja kokouksen estämisestä. Tekijää ei ole tavoitettu oikeuteen. Huom! On tavoitettu ja tuomittu.

2012: Pahoinpitely Hartolan markkinoilla. SVL oli jakamassa materiaaliaan Hartolan markkinoilla. Ohikulkija oli vienyt pöydästä materiaalia, jonka jälkeen tämän perään oli lähdetty. SVL:n jäsenet pahoinpitelivät ohikulkijan. Tekijöitä ei ole tavoitettu.

2012: Pahoinpitely Tampereella. Joukko Suomen Vastarintaliikkeen jäseniä pahoinpiteli rasisminvastustajaksi mieltämänsä henkilön tämän kotiovella. Uhri tunnisti tekijän Vastarintaliikkeen aktiiviksi ja nimesi tämän poliisille. Tekijöitä ei ole tavoitettu. Huom! Kuulemani mukaan SVL:n aktivistit olivat sitä mieltä että uhri oli mukana tekemässä "Viikon patriootti" - blogia, joka esittelee SVL:n jäseniä. Toisin sanoen pelkkä epäily riittää syyksi pahoinpitelyyn.

2013: Jyväskylän kirjastossa sattunut puukotus. Äärioikeisto Suomessa -kirjan esittelytilaisuudessa SVL:n jäsenet hyökkäsivät tilaisuuden ulkopuolella olleiden ihmisten kimppuun aseinaan mm. pullokassi ja puukko. Yhtä tilaisuuden järjestäjistä puukotettiin ja tämä joutui sairaalahoitoon. Iskuun osallistuneita SVL:n jäseniä syytetään mm. törkeästä pahoinpitelystä. Puukottaja on vangittu poissaolevana ja hänet on etsintäkuulutettu. Huom! Löytyi 1,5 vuoden piileskelyn jälkeen ja on tuomittu.

2013: Puukotuksen yhteydessä paljastui tutkinnassa SVL:n pitäneen laitonta henkilörekisteriä. Kerätyt henkilöt oli luokiteltu ryhmiin, joiden niminä oli esimerkiksi ”vasemmisto”, ”oikeisto”, ”juutalaiset”, ”rotupetturit”, ”eliittiseurat” ja ”väkivaltakoneisto”. Tapauksen esitutkinta on valmistunut syyskuussa 2014 ja odottaa oikeuskäsittelyä.

2014: Vantaan Myyrmäen pahoinpitely. SVL oli jakamassa materiaaliaan Vantaalla, kun ulkomaalaistaustainen ohikulkija tuli arvostelemaan heidän sanomaansa. Kolme SVL:n jäsentä pahoinpiteli ohikulkijan ja pakeni paikalta ennen kuin poliisi ja ambulanssi ehtivät paikalle. Poliisin mukaan tekijäehdokkaita on useita, joista osa on vinkkien perusteella Suomen Vastarintaliikkeen aktiiveja. Tutkinta keskeytettiin silminnäkijöiden puuttuessa.

Tähän tulee lisäksi Jyväskylän mellakka. Mellakassa SVL:n aktivistit tekivät hyvin harjoitellun oloisen operaation jossa poliisia estettiin pääsemästä pahoinpitelyyn väliin. Uhreiksi joutui myös sivullisia.

Nyt sitten on hyvin mahdollista että SVL:n toiminta johti ensimmäiseen kuolonuhriin. Vaikka kuolema ei olisikaan suoraan seurausta pahoinpitelystä, on selvä että jokainen, joka käy kritisoimassa SVL:n toimintaa asettuu maalitauluksi. Mielestäni vaikuttaa siltä, että näillä on sekä halu että kyky käyttää väkivaltaa varsin helposti.

Minusta on sietämätöntä, että ne jotka eivät heidän toimintaansa hyväksy ja sanovat sen ääneen joutuvat pelkäämään vastatoimia. Sen pelon, järjestyneen yhteiskunnan vastatoimien pelon pitäisi olla SVL:n puolella. Kyseessä on järjestö jota voidaan hyvin pitää maanpetoksellisena, koska se haluaa liittää Suomen pohjoiseen kansallissosialistiseen valtakuntaan. Se käyttää väkivaltaa tavoitteidensa ajamiseen. Tätä sitten erilaiset blogistit puolustelevat.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Minä en hyväksy SVL:n toimia ja sanon sen ääneen. En kyllä tunne tämän johdosta minkäänlaista pelkoa. Muutaman reppanan naurettava porukka. Samanlaisia pellejä, kuin vastapuolensakin. Suomessa nuo oikean- ja vasemmanlaidan ääriporukat onneksi ovat niin minimaalisen pieniä, ettei niiden takia kannata yöuniaan menettää.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Vähättelet kommandoryhmää muutamiksi reppanoiksi.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #28

Aktiivisena reservin yliluutnanttina voin valistaa sinua sen verran, että noista ressukoista tuskin yksikään pääsisi yhdenkään vakavasti otettavan armeijan erikoisjoukkoihin (kommandoryhmään). Ei nuo SVL:n tyypit kyllä mitään yhteiskunnan voittajiakaan ole sen enempää, kuin anarkistitkaan, eli reppanoita. Siksi he eivät koskaan tule saamaankaan kannatusta aatteelleen. Vaikka kirjoitteletkin välillä aika harhaisia, niin älä nyt ihmeessä pelkää, että olisit vaarassa ajatustesi tähden. Suomessa armeijassa vannotaan vala, jossa lupaudutaan toimimaan niin ulkoisia, kuin sisäisiäkin uhkia vastaan. Voin vakuuttaa, että riittävän moni ottaa tuon valan sen verran tosissaan, ettei vaaraa äärioikeiston tai -vasemmiston vallankaappauksesta ole olemassa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #30

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article22137891.ab Tässä SVL´n pääorganisaatio tekee massiivisen väkivaltaisen yllätyshyökkäyksen paikalla olevien poliisien ja yleisön kimppuun. Natsit toimivat myös synenergiassa sekä eri maiden että suuntausten kesken. Tässä Itä-Euroopasta tullut natsiryhmä tekee väkivaltaiskun Tukholman Sergelin torilla, koska alueella oleskelee pakolaislapsia. http://www.aftonbladet.se/nyheter/article22176513.ab
Suomessa tätä synenergiaa tarjoaa somen valtaisa "sputnikmesdia", joka koostuu venäläisten keskuksista missä esim syötetään salaliittoteorioita Eurooppaan (he poimivat siemenent täältä sitten vahvistavat niitä siellä. "sputnikmedia on siis kattonimike sekä kotimaiselle, espanjalähtöiselle, että venäläisperäiselle mittavalle harhainfolle ja agitaatiolle.
JJk,n kuolemasta ei ollut monta tuntia kulunut kun sputnikista kävi käsky.Levittäytykää palstoille ja ruvetkaa painottamaan hoitovirhettä. Kaikki harmaatakit (Jukka Laine )kuin pillin vihellyksestä ilmestyivät tänne että oi oi kuinka surettaa että Suomessa sairaanhoito oi oi jne.
Synenergiaa tarjoavat myös PSpuolueen eräät piirit mm vetämällä pornahtaivia banaliteettejä tässä tilanteessa ja samalla pitäessään hallussa arvovaltaista asemaa Suomen Eduskunnassa. (Eerola ja hevosenleikkinsä https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1015417349...)
Sinä takerrut löysästi kommandosanaan ja esiinnyt ilman paitaa poliittisessa keskustelussa mikä on aivan samaa f-merkkistä hevosenleikkiä kuin Eerolan munajutut.
Sinä viet poliittisen huolenilmauksen yksilöongelmaksi, kuin olisi kysymys minun henkilökohtaisesta väkivallanpelosta. Ei ole. Minä asun alueella jolta odinit ja muut natsit rekrytoivat, eräänlaisessa vankilakolmiossa, Jokela, Riihimäki, Vantaa. Minä tunnen alueeni ja tunnen natsien tavat rekrytoida rikollisia.
Minun pelkoni liittyvät siihen että Suomi on valumassa fasistien käsiin. Kaiken mitä puhutte minä näen. Minä tiedän enemmän koska olen heikkojen joukossa ja heikkojen puolella. Kovuuden ideologia on aina sokeuden ja tylpän mielen kotisija.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #33

Olipahan taas diipadaapaa. Samaa salaliittoskeidaa kylvät lähes jokaisessa kommentissa. Asun itse saman kolmion sisällä, enkä ole kuullut kenenkään törmänneen mihinkään natsien värväyskampanjoihin. Yksittäisiä Kuulapäitä ja anarkistejä on ollut 90-luvulta lähtien. Yleensä aikuistuvat jossain vaiheessa. Jotkut häviäjät jatkavat sekoilua vanhempanakin, kun omalle elämässä epäonnistumiselle pitää löytää syy jostain muista. Sinun kirjoituksesi kuulostavat samalta.

Uusi Suomi on poiminut tuon kuvan kuvieni joukosta. Se ei siis ole minun profiilikuvani Facebookissa. Kiva kuitenkin, että löydät jotain sairasta lomakuvastanikin, jossa nuorimmainen on sylissäni. Kuinka ihminen voi vajota tuollaiseen?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #39

On minulle uutta että Uusisuomi valitsee albumistamme kuvia.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #64

No itse en sitä ole valinnut. En kyllä ajatellut, että lomakuva minusta ja pojastani synnyttää jossain jotain ihme fantasioita.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #65

Ei se ole mikään fantasia. Kaikkien profiilikuvat sisältävät viestejä. Alaston yläruumis julkisella paikalla eli puheenvuorossa on statement.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #67

Herää nyt jo tähän maailmaan. Mikäköhän tuo sinun statement on? Kuva Psychon äidistä. Mitä se viestii?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #65

Miksi tämä inttäminen, että et ole valinnut kuvaa (se oli todennäköisesti FB profiilikuvasi yhdistäessäsi FB-tilisi US-palveluun). Jos et pidä sitä itse hyvänä, vaihda toiseen. Jos taas pidät hyvänä, ei valintatavalla ole merkitystä.

Olisin sinuna jättänyt Sinin valokuvakommentin huomiotta, mutta koska lähdit keskusteluun aiheesta, tarjoan neuvoni.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #69

No eipä ollut profiilikuvana, kun yhdistin FB:n kautta usariin (dementia ei vielä onneksi vaivaa). Kuva on minusta ihan hyvä ja siitä tulee hyviä muistoja mieleen. Kai saan kuitenkin kommentoida, kun joku aloittaa vinkumisen kuva-assosiaatioista ja kehittelee taas jotain ihmeellisiä fantasioita?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #73

Kommentoi, tai ole kommentoimatta. Pointtini oli, että kommenttisi ei ollut relevantti.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #74

Niin. Sini sanoi minun paidatta esiintymisen olevan f-juttuja samalla tavalla, kuin Eerolan munat (tai jotain sinnepäin), joten olen kyllä aikatavalla erimieltä tuosta kommentoinnista. Tietysti, jos luit vain myöhemmät kommentit ja koitit taas esittää nokkelaa, niin mikäpä siinä.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #75

Vaikutat kovin hyökkäävältä, ihan ystävällisessä mielessä kommentoin. Kerran vielä, sitten päästän tästä irti. Jos kerran pidät kuvaa hyvänä profiilikuvana US Puheenvuoroon, ja haluat kuvaa ylipäätään kommentoida, luot vain sekaannusta alleviivaamalla, että et ole itse kuvaa valinnut. Se on helposti tulkittavissa niin, että et pidä kuvaa hyvänä profiilikuvana ja vain sälytät vastuun pois itseltäsi. Syntyi siis vaikutelma, että pidit Sinin kritiikkiä oikeutettuna, mutta et suostunut sitä myöntämään. No, ollutta ja mennyttä, nyt tiedämme, että pidät kuvaa hyvänä profiilikuvana yhteiskunnallisen keskustelun alustalla.

Toivotan mukavia lomakokemuksia jatkossakin!

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #77

Ilmeisesti kuva on sinullekin jokin ongelma, kun haluat siitä vängätä. Yritin vain tuoda esille Sinin ajatusten harhaisuuden, koska en itse ollut kuvaa valinnut US-profiiliin. Minulla ei ole tapana muodostaa mielikuvia ihmisistä valokuvien perusteella, ellei kuvissa selkeästi tuoda esiin jotain asiaa (esim. TPS:n fanipaita päällä olevasta voi päätellä hänen pitävän jääkiekosta ja tepsistä). Jos sinuakin kuvassa jokin häiritsee, niin sano ihmeessä se suoraan. Muuten on vaikeata ymmärtää miksi tuot esiin tämän olevan yhteiskunnallisen keskustelun alusta.

Käyttäjän teemukammonen kuva
Teemu Kammonen Vastaus kommenttiin #73

Hei.

Huomasin kommenttisi liittyen profiilikuvaasi. US:n ylläpito ei käy käyttäjien FB-sivuilla hakemassa erikseen kuvia, vaan kuva siirretään automaattisesti järjestelmäämme ensimmäisen Facebook-kirjautumisen yhteydessä (kun käyttäjätili luodaa).

En osaa vastata siihen, miksi juuri tämä kuva on Facebookista meille tullut. Sen kuitenkin tiedän, ettei kukaan US:n ylläpitoon kuuluva ole kuvaa käsin valinnut.

Tutkin asiaa hieman. Sillä välin voit vaihtaa profiilikuvasi Puheenvuoron profiilisi asetuksista. Sinne pääsee esimerkiksi tuosta blogin ylänauhan Asetukset-linkistä: http://take.ms/mXJGa

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #76

Voi luoja sentään. Kuva on ihan hyvä. Minulla ei yli vuoteen näkynyt kuvaa, kun kommentoin blogeja. Kun profiiliin ilmestyi kuva, ei se ollut Facebook profiilikuvana, joten päättelin, että kuva on otettu kuvieni joukosta, koska siinä kasvot ovat tunnistettavissa.

Olen hyvin tyytyväinen kuvaan. En yritä ilmaista sillä yhtään mitään tai ottaa kantaa mihinkään. Toivottavasti tämä nyt riittää kaikille yhdestä profiilikuvasta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #79

Mistä sinä sen Eerolan tähän sait?

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #80

Itse kirjoitit kommentin #33, josta tämä naurettava kuvaepisodi lähti liikkeelle.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #81

Sen tiedän mutta minun päässäni vaan ei ole sun siunattuakaan yhteyttä Eerolan henkilön ja sinun kuvavalintasi välillä. Jos haluat jotain verrokkeja niin otetaan tämä: Puhemies Lohela esitti toivomuksia ettei hihattomia tms asuja käytettäisi eduskunnassa. Siinä esimerkissä liikutaan alueella jolla minä liikuin. On olemassa foorumeita, on olemassa pukukoodeja. On olemassa niitä jotka uhmaavat niitä. On olemassa erilaisia syitä uhmata niitä.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #84

Nyt tipuin kärryiltä. Ei jaksa enää tästä aiheesta. Voit puolestani kuvitella minun kuvastani mitä vain. Tunnut muutenkin elävän ihan omassa maailmassasi, jossa salaliittoja ja piiloitettuja viestejä löytyy kaikkialta.

Käyttäjän markusraitolampi kuva
Markus Raitolampi

Olen samaa mieltä siitä, että yhden ihmisen väkivaltainen kuolema ei saa yhtä paljon sympatiaa kuin toisen ihmisen väkivaltainen kuolema, ja siinä on tiettyä tekopyhyyttä. Yhteiskunnassa ollaan haluttomia puhumaan ideologioista, ja siksi vaikkapa SVL:n politiikka pelkistetään vain väkivallaksi ja rettelöinniksi. Tästä olen kirjoittanut itsekin omaan blogiini.

Sen sijaan en ole samaa mieltä siitä, että "SVL ei harjoittanut politiikkaa sen yhden henkilön turvautuessa väkivaltaan". Vaikka tappaminen ei tässä varmasti ollut tarkoitus, ja vaikka SVL:n politiikka ei ole yhtä kuin väkivalta, niin sen harjoittama väkivalta on kyllä poliittista, ja siksi juuri tälle väkivallalle osoitettu ylimääräinen huomio on toisaalta perusteltua. Kaikki poliittinen väkivalta, sodat mukaan lukien, voitaisiin muuten kuitata epäonnisena sattumana, "jonka moottorina toimi kyvyttömyys aggressioiden hillitään sekä omien mielipiteiden ajamiseen parhaalla (oikeimmalla) mahdollisella tavalla".

Reijo Jokela

"Niin myös Jimi sananvapautta".
Käsittääkseni toisen ihmisen päälle räkiminen ei ole sananvapuden käyttämistä, vaan toisen ihmisen fyysisen koskemattomuuden loukkaamista. Myös siinä tapauksessa, että on omasta mielestään parempi ihminen kuin räkimisen kohde.

Käyttäjän PauliVennervirta kuva
Pauli Vennervirta

"Räki päälle" on käsittääkseni pelkästään SVL:n ja heidän komppaajiensa antama tieto. Samoin väitteet uhrin huumeidenkäytöstä. Minäkin voisin käydä feikkiprofiililla kirjoittelemassa ihan mitä tahansa kenestä tahansa jollekin forumille, mitä en tietenkään tee. Näillä SVL:n kannattajilla ei ole sellaisia estoja.

Mutta hei, tiedän tapauksia joissa kantasuomalaiset muukalaisvihaiset ovat käyneet räkimässä eriväristen päälle, myös lapsien. Annatteko oikeuden tappaa sen seurauksena, vaikka vähän vahingossa?

Reijo Jokela

Uhri on itse poliisille sanonut, että "saattoi sylkäistä", joten ei se nyt aivan SVL:n höpinää ole.

"Mutta hei, tiedän tapauksia joissa kantasuomalaiset muukalaisvihaiset ovat käyneet räkimässä eriväristen päälle, myös lapsien. Annatteko oikeuden tappaa sen seurauksena, vaikka vähän vahingossa"?

En anna oikeutta tappaa, mutta hyväksyn kyllä täydellisesti, jos tekijä tönäistään pois tilanteesta kovakouraisestikin. oli räkijän/räkimisen kohteen ihonväri ja poliittinen kanta mitkä tahansa.

Jukka Mäkinen

Mielenkiintoista. Vennervirta kyselee annetaanko oikeus tappaa, siksi että hän tietää jotain. Kertoo jotain totalitarisiten ajatuksenjuoksusta.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Viha synnyttää vihaa. Jimi Karttusen kaveri kertoo Iltalehdessä: "...Jimi vihasi esimerkiksi ihmisiä, jotka ajattelivat kaikkien muslimien olevan terroristeja." http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016091822336730_u...

- Ehkä Jimi oli liikkunut piireissä, joissa tuontyyppisiä ilmauksia kuulee, tai sitten kaverin kertomus on värittynyt. Onkohan tuo Jimin epämääräinen vihankohde kuitenkin pitkälle jonkun oman mielikuvituksensa tuotetta? Uskooko kukaan teini-iän ohittanut tosissaan, että esimerkiksi Suomessa olisi oikeasti ihmisiä, jotka ajattelevat kaikkien muslimien olevan terroristeja? Jopa nuo SVL-natsit ovat tiettävästi puhuneet vain rikoksiin syyllistyneiden palauttamisesta, mutta minkään ääriryhmittymän pimeimmänkään fanaatikon en ole kuullut nykymaailmassa väittävän, että _kaikki_ muslimit tai juutalaiset tai kristityt tms. olisivat kollektiivisesti syyllisiä terroristeja, tai rasisteja tai yhtään mitenkään pahoja tai hyviäkään kaikki...

Parasta olisi ollut, jos Jimi ei olisi sattunut menemään mielenilmauspaikalle, jolla jotkut hörhöt sattumoisin pitivät vihaan yllyttävää mutta kuulemma rauhallista ja kai laillista tilaisuuttaan. Jos hän olisi malttanut vihassaan olla puuttumatta toistaiseksi valitettavasti laillisen poliittisen ryhmän toimintavapauteen häirinnäksi koetulla tavalla, hän luultavasti olisi hengissä ja voisi toimia oikeasti vaikuttavalla rakentavalla tavalla natseja ja ehkä muitakin väkivaltatyyppejä kuten anarkisteja vastaan. Syvä suru vaan jäi.

Jokainen edes vähän normaali ja täysijärkinen suomalainen on eri mieltä natsien kanssa, eikä sitä oikeutta ole kukaan koskaan kyseenalaistanut. Eivät eri mieltä olemisen oikeutta kiellä tietääkseni edes pari sataa Suomen natsia, joista muutamalla oli (valitettavasti) asianmukaisesti hankittu muodollinen laillinen oikeus mielenilmaisuunsa ja jopa laillisen lippunsa kantamiseen. Poliisin olisi pitänyt olla paikalla ja itse asiassa sääntöjen mukaan turvata myös lipunkantajien poliittinen toiminnanvapaus ulkopuolisten hyökkäystä vastaan, jos joku olisi vaikkapa käynyt käsiksi. Sitä ei liene kuitenkaan tapahtunut, vaan ainoastaan huutelusta ja sylkemisestä on raportoitu poliisin mukaan. Samaten pullojenheittelijöitä ym. väkivaltaisia sabotöörejä pyritään yleensä pitämään kurissa esimerkiksi itsenäisyyspäivän veteraanisaattueita turvatessa.

Jos syljet ja heiluttelet keskisormea tiikerin häkin kaltereiden välistä ja menetät kätesi, ei järjetön peto ole kiistänyt sinun oikeuttasi olla eri mieltä, vaan se kokee sinun astuneen 'lailliselle' reviirilleen haastamaan riitaa. Eläin voi kokea sinut myös potentiaalisena ravintona, mutta kansallissosialistit/natsit tuskin sentään ovat kannibaaleja eikä varmaan muutakaan tappotarkoitusta ollut ilman ryhmän 'gauleiterin' lupaa. Hörhöt kumminkin menettävät usein malttinsa toisten hörhöjen provosoidessa.

Se on eri asia, että mielestäni natsien ja anarkistien yms. väkivaltaisten poliittisten aktivistiryhmien kokoontumisia ei pitäisi lainkaan sallia julkisilla paikoilla ainakaan ilman alueen selvää eristämistä normaaleista kunnon ihmisistä, ja ns. vastamielenilmauksia ym. provokaatioita ei pitäisi sallia 50 metriä lähempänä. Natsit ja anarkistithan tekevät symbioottis-synergistä yhteistyötä hankkimalla toisilleen maksimaalista huomioarvoa peesaamalla toistensa miekkareita äänekkäillä vastamielenosoituksilla, koska media ja täysipäinen yleisö ei heitä muuten noteeraisikaan.

HUOM! Pragmaattinen väliaikainen neuvo kaikille täysipäisille niin kauan kuin noita hullujen toistensaprovosointimellakoita ei saada kielletyiksi lain keinoin: - Älkää hemmetissä menkö edes seuraamaan mielenosoituksia, joiden sanomasta uskotte saavanne itkupotkuraivarin tms. terveen järjen keskenmenokohtauksen! Olette ihan yhtä hulluja siinä itsesuojeluvaiston heikentymän rohkaisemassa riidanhaastoprovosoinnissanne kuin ne teitä 'vähemmän oikeudenmukaisesti urheat' vihankohteennekin, ja toisinpäin. Niin oli nyt ja niin on ollut aiemminkin, kuten viikko sitten Itäkeskuksessa sen laittomasti naamioituneen naisen tapauksessa.

Suomessa on ilmeisesti kaksi avoimen väkivaltaisesti suuntautunutta poliittista järjestöä enemmän tai vähemmän vaarallisine aktivisteineen. Käännetyssä aakkosjärjestyksessä mainiten ne ovat ns. vastarintaliike ja anarkistit (pienin alkukirjaimin kirjoitettuna kahdesta syystä, jotka liittyvät molemmissa järjestörakenteen ja nimen epämääräisyyteen ja kunnioituksen ansaitsemattomuuteen).

Moni on arvostellut viranomaisia ja vaatinut asiallisestikin kannanottoja ja johtopäätöksiä. Poliisin toimintaa on helppo mutta vaikea arvostella varsinkin silloin, kun laillisten mielenosoitusten meno aktivoituu hallitsemattomaksi ulkoapäin tulevien aktiiviärsykkeiden ja miekkari/vastamiekkariasetelman katalysoimana.

Yhdet hullut provosoivat ja toiset hullut lyövät! Onneksi aina ei tule vakavia henkilövahinkoja - mm. viikon takainen Itäkeskuksen kuuluisa ilmiantovälikohtausmielenosoitus olisi voinut varmaankin päätyä vammautumisiin ja ehkä keskenmenoon ym vakavampaankin, jos naamioituneen provokaattorin vastapuolena olisi ollut tämän väkivaltaisen kansallissosialistiporukan kuumakalleja (jotka tiettävästi ovat usein itse olleet aloitteellisia hyökkäyksissä ym. aggressioissa).

Poliisi sietää yhä myös mainittujen kahden laillisen mutta väkivaltaisen ääriosapuolen toimintaa, koska 'vastarintaliike' ja 'anarkistit' ovat muodollisesti laillisia järjestöjä/verkostoja/kansalaisryhmiä. Laillisuusviranomaiset ja poliittiset päättäjät eivät ole katsoneet aiheelliseksi kieltää kumpaakaan yhteiskunnanvastaista koneistoa, koska väkivalta ei ole kaiketi ollut 'riittävän' organisoitua ja/tai vakavaa. Molempien porukoissa on useita väkivaltarikoksiin syyllistyneitä ja niihin yllyttäneitä paskiaisia, mutta vapaan yhteiskunnan ja kansalaistoiminnan ja järjestötoiminnan vapaus on katsottu kokonaisuuden kannalta painavammiksi arvoiksi.

Turvallisuusviranomaisten lausunnoissa on arveltu myös, että laillista toimintaa myös mellakoiksi ja kahakoiksi yltyvissä muodoissaan on helpompi seurata varsinkin nykyisin rajoitetuin valvontaresurssein kuin maan alla ja verkon syövereissä kokonaan tapahtuvaa laitonta liikehdintää. - Ymmärrettäviä perusteita, mutta... Eikö laillisen järjestyksen ja länsimaisen yhteiskunnan vastaisia poliittisia järjestöjä oikeastikin voisi kieltää, kun kerran moottoripyöräkerhojakin on julistettu rikollisjärjestöiksi? Meillä on laki myös laittomasta naamioitumisesta, mutta valitettavasti sitä ei ole noudatettu eikä noudattamista välitetä valvoakaan, kun esiin voi tulla ikäviä tulkintatilanteita esimerkiksi burkhan ajoittaisesta käytöstä silloin, kun on tarkoitus mennä provosoimaan mielenosoituksiin, vrt. http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/222812-r...

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Korjaus blogitekstin virhelaukaukseen : Jimiä hoidettiin useita päiviä Töölön sairaalassa, josta hänet kotiutettiin kuolemaansa edeltävänä päivänä.

Kuolinsyytä ja sen mahdollista syy-yhteyttä pahoinpitelyn yhteydessä saatuun aivovammaan vasta tutkitaan lääkintä- ja poliisiviranomaisten voimin.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Mielestäni yksi surullisimmista yksityiskohdista on se, että tässä maassa kuolee nuori mies päivän sen jälkeen kun on kotiutettu sairaalasta.

Nimittäin pelkään että tälläiset kuolemat eivät todellakaan ole yksittäistapauksia.

Jukka Mäkinen

Nuoren miehen taustasta on vuotanut sen verran tietoa, että on aihetta epäillä omaa töppäilyä kuolinsyyksi, ilman että viikkoa aikaisemmin tapahtuneella kaatumisella olisi suoraa yhteyttä asiaan.
Epäsuoraa sen verran että sairalassa ollessaan joutui pakosta olemaan selvin päin. Aivoverenvuodon voi saada muun muassa amfetamiinin yliannostuksesta.

Odotellaan poliisin ja kuolinsyyntutkijoiden tuloksia.

Käyttäjän PauliVennervirta kuva
Pauli Vennervirta

Viimeisten tietojen mukaan kuolinsyy oli kallovamma. Tuli vastaan myös Longplay - verkkojulkaisussa artikkeli jossa kerrotaan SVL:n toimintatavoista:

""Lyö ensin ja täydellä voimalla"

Ruotsalainen natsijärjestö Svenska motståndsrörelsen on Suomen vastarintaliikkeen yhteistyökumppani ja esikuva. Sen jäsenlehdessä Budkavlenissa kerrottiin jo viime vuosikymmenellä, miten toimia, kun ohikulkijat soittavat suuta julkisella paikalla.
Ensin, Budkavlen opasti, lyödään täysillä. (Budkavlenin ohjeet julkisti ruotsalainen Expo-lehti, jota dekkarikirjailija Stieg Larsson päätoimitti kuolemaansa asti.)
"Hyökkäystä ei pidä lopettaa ennen kuin vastustajat hajaantuvat ja pakenevat. Sitten voimme palata jatkamaan maahin lyötyjen vastustajien satuttamista."

Pienestä provokaatiosta esiin leimahtava äärimmäinen väkivalta herättää tietenkin pelkoa. Ohikulkijat oppivat, että tietyn lipun alla marssijoille ei kannata sanoa mitään. Pian marssitaankin kaupungin kaduilla hyytävän hiljaisuuden vallitessa, ja mikäs on natsista mukavampaa. Epädemokraattista valtaannousua tavoittelevan järjestön ei tarvitse voittaa enemmistön sympatioita puolelleen.
Perjantaina kuolleen Jimi Karttusen pahoinpitely Helsingin Elielinaukiolla näyttää noudattaneen Budkavlenissa linjattua toimintatapaa. Natsi löi ensin, ja kovaa. Niin kertoi myös SVL itse."

Niin Mäkinen ja muut, mitä mieltä olette nyt tästä?

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #54

Mistä tiedät että oli kallovamma? Niin tai näin, mutta miten suomalainen terveydenhuolto voi päästää sairaalasta kallovammapotilaan kotiin kuolemaan?

Tai voihan se ilmeisesti ja tää on oikeasti iso ongelma, kun ei varmasti ole yksittäistapaus. Ihmiset eivät saa oikeaa hoitoa.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #57

Tärkeä kysymys kuuluu : miksi uhrin kallovamma paheni kotona ?

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

En kommentoi tutkittavana olevaa törkeää kuolemantuottamusta. Sen verran kommentoin, etten kannata SVL:n toimintaa sen väkivallattomassa tai väkivaltaisessa muodossa. Porukka vaikuttaa koostuvan lähinnä pahasti syrjäytyneistä tai avohoidossa olevista mielenterveyspotilaista. Toivottavasti seuraava tappo tai pahoinpitely tuon porukan toimesta ei tapahdu kovin pian. Tapahtuuhan se joka tapauksessa. Sen verran sekaisin olevaa jengiä.

Käyttäjän PauliVennervirta kuva
Pauli Vennervirta

"Poliisilta uutta tietoa Asema-aukion väkivallanteosta: Pahoinpitelijän epäillään potkaisseen uhria rintaan
Poliisin mukaan potku kaatoi uhrin maahan.

”Hän pysähtyi mielenosoittajien eteen. Siinä oli mahdollisesti jotain sanailua. Hän sylkäisi maahan ja jatkoi matkaa”, Kruskopf sanoo.

Tällöin vuonna 1990 syntynyt mielenosoittaja lähti poliisin mukaan juoksemaan noin kymmenen metrin päästä miestä kohti ja potkaisi tätä rintaan, minkä vuoksi uhri kaatui maahan ja löi päänsä." Hesarista.

Sellainen "kurinpalautus". Miten en ole ollenkaan yllättynyt siitä, että natsien torpeedo tekee tällaista?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Petteri Orpo kieltäisi "väkivaltaiset äärijärjestöt." Vladimir Putin ei olisi osannut tuota paremmin sanoa.

http://yle.fi/uutiset/orpo_kieltaisi_vakivaltaiset...

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Päätin etten kommentoi tapahtumaa, ennenkuin poliisi on selvittänyt asian perin pohjin. Kyllä tätä asiaa ehtii kommentoimaan myöhemminkin.

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

Hyvä, että tapahtumat alkavat selviämään. Ei ollut mikään pieni tönäisy, vaan potku rintaan! Pelottavaa. :(

Toimituksen poiminnat