VillePaavolainen Piikikkäänsanakas

Vääriä lakeja: Jimi Karttunen ja SVL ja mielipiteen rajoittaminen v1.2

Jimi karttusen traaginen kuolema on nostattanut äärimmäisen suuren porun väärästä asiasta. Jos lakeja ja käytäntöjä aiotaan lähteä muuttamaan, niin aloitettaisiinko loogisesti oikeasta päästä.

 

Oikeasti, jos jätämme vihervasemmistopropagandan huomioimatta - mikä äänekkyyden vuoksi on tietenkin hieman hankalaa - niin kysehän ei ole poliittisesta väkivallasta vaan väkivallasta. Poliittinen väkivalta on organisoitua, systemaattista ja yhteiskuntajärjestystä horjuttavaa, Karttusen tapauksessa mikään näistä määritelmistä ei täyty.

 

Toisaalta SVL:llä ei edes ole valtaa käyttää poliittista valta: jäsenistöä tuskin riittää kolminoumeroisiin lukuisiin. Poliitikot unohtavat miksi he ovat olemassa mikäli he tähän tuhraavat aikaansa. Sipiliä jo idioottimaisesti ilmoitti jotain tehtävän. Pisteutä kun täytyy kalastaa, kun ei oikea politiikanteko meinaa luonnistua.

 

Muistaako joku vielä kuinka Sipilä lahjoitti talonsa  (jota ei edes lopulta luovuttanut ilmeisesti) pakolaisille. Ongelmat ovat ja kasvavat isoiksi osittain Sipilän johdosta. Oliko tämän vuotinen lasku veronmaksajille 700 miljoonaa, parikymmentä raiskausta ja murha (poliittinen?) ja ne sadat ja tuhannet muut rikokset.

 

Toisaalta, edelleen, SVL on pieru Saharassa. Ja mihin nämä sällit muka katoaisivat, jos liike kiellettäisiin. MIHIN SE VÄKIVALTA, jota vastustetaan, katoaisi?? Paremminhan pojat nyt ovat poliisien kiikarissa (näin totesi poliisi jo muutama vuosi sitten asiasta)

 

Miksi siis alkaisimme tuhoamaan demokraattisen yhteiskunnan perustuksia kieltämällä mielipiteen ja/tai kokoontumisen vapautta. Etenkään kun kyseessä EI OLE poliittinen väkivalta. Kun mitään ei ole saavutettavissa - vain hävittävissä.

 

Miksi emme kävisi syyllisen kimppuun: väkivaltahan tässä pitäisi kieltää! Ei (ääri)oikeisto...

 

(lainaukset kaikki Iltalehden jutusta)

 

Iltalehti kertoo seuraavaa syytetyn Jesse Torniaisen rikoksista:

"Miehen rikollinen ura alkoi jo ennen 18-vuotissyntymäpäivää. Vuonna 2007 hänen ollessaan vielä alaikäinen. Uhrin pää turposi vammojen seurauksena lähes koripallon kokoiseksi. Mies joutui syömään kipulääkkeitä kahden viikon ajan. Tekijät tuomittiin nuoren ikänsä vuoksi kuitenkin vain sakkorangaistuksiin. Jesse Torniainen olisi saattanut saada saman syytteen kuin nyt jo kymmenen vuotta sitten, mutta selvisi sakoilla. Sakoilla!!

 

 

Tässä yhteiskunta tekee rikosoikeudellisesti ensimmäisen pahan virheen ja karhunpalveluksen yhteiskunnalle. Miksi ihmeessä meillä jätetään lähes täysi-ikäinen nuorimies, jolla on huomattavia vaikeuksia hallita aggressioitaan, syrjäytyneisyyttään, itsetunto-ongelmia tms tuomitsematta rangaistuksella, joka edes jossain määrin tuntuisi rangaistukselta, kun hän potkii toista - maassa makaavaa - ihmistä päähän?

 

 

Kuinka moni aloittaakaan väkivaltarikosuransa jo nuoreana - alaikäisenä. Nämä nuoret voisivat olla tavoitettavissa kovemmin tuomiioin ja myös pehmein väliintuolin - kannattaisiko satsata ? Tilastokeskuksen mukaan väkivaltarikoksissa poissulkien seksuaalirikokset 1554 nimikettä 15-17-vuotiaiden ryhmässä pelkästään viime vuonna. ALLE 15-vuotiaiden, jotka nykylainsäädännössä menevät automaattisesti ilman tuomioita, oli 970. Olisiko parempi satsata näihin 2500:aan muutaaman kymmenen polittisen toopen sijasta?

 

"Vain päivä sen jälkeen, kun epäilty täytti 18, hän hän pahoinpiteli humalassa kavereidensa kanssa maassa makaavaa miestä Helsingissä. Sivullinen huusi poikia lopettamaan pahoinpitelyn, minkä jälkeen he juoksivat karkuun.

 

 

 

Kuten Jimi Karttusen tapaus osoittaa, jos uhri seisoo kovalla alustalla ja häntä tönäistäään, lyödään, potkaistaan tms. voimalla, niin seuraukset voivat olla peruuttamattomat. Mielestäni sama pätee siihen, kun maassa makaavaa potkitaan päähäään taukoamatta.

 

"

iski ulkomaalaistaustaista henkilöä puukolla selkään metsikössä Vantaalla.

Käräjäoikeuden antaman tuomion mukaan asuintalon parkkipaikalta alkanut tilanne johti siihen, että uusnatsijärjestön jäsen jahtasi miestä metsikköön ja lopulta iski tätä kääntöveitsellä selkään. Takaa-ajon aikana mies huusi tappavansa uhrin.

Hänet tuomittiin vuoden ja neljän kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen törkeästä pahoinpitelystä."

 

Minun oikeustajulla ja maalaisjärjellä kaveri, joka puukottaa toista selkään huudettuaan "tapan sinut" ansaitsee linnaa ja reilusti, mutta jälleen oikeusjärjestelmämme mukaan on kyse pikkurikkeestä - vähän kuin katsastamattomalla autolla ajo.

 

Muuten palatakseni Karttusen kohtaloon niin olen ollut ymmärryksessä, että kirveellä, puukolla (mallia mitä hyvänsä), vesurilla, keihäällä tai muulla terävällä esineellä toiseen lyöminen saattaa olla vaarallista - jopa niin, että se voi johtaa kuolemaan. Mutta ei. Yhteiskuntamme lait ja oikeuslaitos on rakennettu niin, että tällainen on sallittua joskaan ei täysin hyväksyttävää.

 

"Kuolemantuottamuksesta epäilty oli... 2010 mukana...Miehet kaatoivat uhrinsa maahan ja potkivat häntä eripuolille vartaloa ja päätä.

Uhrin veli kiskoi miehiä pois tilanteesta, mutta he jatkoivat potkimista vuorotellen, kunnes poliisit saapuivat paikalle."

 

Edelleen...päähän. Tätähän ei muuten välttämättä olisi tapahtunut, jos edellinen tuomio olisi ollut ehdoton ja riittävän pituinen.

 

"Vuotta myöhemmin epäilty puolestaan kävi poliisien kimppuun, kun hänen kaverinsa oli kiinniotettu. Mies töni ja repi ensin yhtä konstaapelia, minkä jälkeen hän tarttui toista poliisia rinnuksista kiinni."

 

Ja vuotta myöhemmin kertonee, että edellisestäkään ei tullut tuomiota. Tässä vaiheessahan olisi voinut jo käydä kolmesti Jimi Karttuset, mutta edelleenkään ei kunnollisia tuomioita.

 

Poliisin väkivaltaisesta vastustamisesta sentään rapsahti 11 linnaa.

 

Mutta sitten kun sattuman oikusta sinänsä kohtuullisen viaton potku (ainakin verrattuna yllä mainittuihin) sattumalta johtaa ikäviin seurauksiin, on koko some ja osa valtakuntaa taas aivan sekaisin. Missä on se suhteellisuuden taju? Ja järki? Logiikka? Tätä me olemme vuosia kerjänneet eikä siinä SVL:n kieltäminen mitään auta; päin vastoin, hieman pahentaa.

 

Ehkä tämän kaverin tapauksessa kovemmat tuomiot eivät olisi muuttaneet mitään tai sitten...ehkä Jimi Karttunen olisi vielä keskuudessamme. Itse olen täysin vakuuttunut, että varhaisempi ja kovempi puuttuminen isossa mittakaavassa estäisi paljon väkivaltaa. Ja vaikka ei muuttaisi, niin toisen päähän potkimisesta tai puukottamisesta tulisi saada muutakin kuin sakkoja tai lyhyen ehdonalaisen.

 

Mitäpä siis, jos sanan- ja kokoontumisvapauden kimppuun käymisen sijasta kävisimme vastustamaan väkivaltaa yleensä. Täälläkin maassa kun riehunee tuhansia ja kymmeniä tuhansia jessetorniaisia joka väriä aatetta uskoa ikää sukupuolta....

 

Mitäs jos siis keskityttäisiin olennaiseen ja lakattaisiin politikointi ihmishengillä?! Saa jakaa, kiitos! Ja kommentoida myös

 

Lähdetään kaduille KAIKKEA väkivaltaa vastaan

 

 

aiemmin:

http://villepaavolainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/222991-poliittinen-virh...

 

 

SVL:stä jotain muuta

http://villepaavolainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/200502-poliittinen-itse...

 

Somettelua

http://villepaavolainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/200058-avoin-kirje-edus...

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

15Suosittele

15 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän VesaSuvanto kuva
Vesa Suvanto

Tästä blogista ovat tulleet parhaat analyysit Asema-aukion tapaukseen liittyen. Kiitos niistä!

Käyttäjän eiltanen kuva
Eero Iltanen

Huomenna 15000 ihmistä vaatimaan että rikolliset laitetaan koppiin?

Musta ihan hyvin vois erityisesti nuorille ja ensikertalaisille laittaa helposti viikon pari häkkiä pienistäkin kepposteluista ja tehdä selväksi että se oli vain varoitus.

Monelle sakoilla ja korvauksilla ei ole käytännön merkitystä joten vapausrangaistus on paikallaan. Sakkojen muuntorangaistus pitää ottaa takaisin.

Ihmeellinen maa tämä kun rikollisia suojellaan.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

" Lievin rangaistusmuoto käräjäoikeuden tuomitsemista seuraamuksista on sakko. Käräjäoikeuden lisäksi sakon voi määrätä myös poliisi antamallaan rangaistusmääräyksellä, jonka syyttäjä vahvistaa. Ellei sakkoa makseta vapaaehtoisesti eikä edes ulosoton kautta, käräjäoikeus voi muuntaa sen vankeudeksi, jolloin yksi vankeuspäivä vastaa kolmea päiväsakkoa. "

Kyllä sakkoja joutuu lusimaan jos ei maksa, tosin onko siinä mitään järkeä tämä maksaa 250€ vuorokaudessa vernmaksajille.

Esim: 600€ sakko, 14 vuorokautta istumista joka maksaa 3500€ yhteiskunnalle.

Käyttäjän meeviren kuva
Matti Viren

Suomalaisten oikeusjärjestelmä on tehty juristeja varten - juristit saaneet lähes vapaasta sanella pelisäännöt sen suhteen, miten järjestelmä on kehitetty ja miten se toimii. Ja järjestelmä toimii äärimmäisen hyvin heidän edukseen. Paljon rikoksia, paljon (pekästään) Mikki-Hiiri tuomiota, paljon rahaa (todellinen Raha-Sampo) juristikorvauksista.
Miksi juristit raketaisivat järjestelmän, jos ammattirikolliset olisivat kiven sisässä. Sehän olisi heidän kannaltaan mitä älyttömin ratkaisu. Juristien suurin, ja samalla paras, asiakasryhmä on ammattirikolliset, emme me.

Käyttäjän eiltanen kuva
Eero Iltanen

Mihin tämä arvio kustannuksista perustuu. Tiedän että tuo on se virallinen luku, mutta mikä siinä maksaa? Tilat ja henkilökunta on valmiina, ruokaan hitusen rahaa, mutta 250€/vrk?

Tuntuu niin selitykseltä "ei tuomita koska se maksaa?" Väkisin tulee mirlikuva, että Suomessa rikollisia suojellaan.

Toki tiloja tarvitaan enemmän jos tuomitaan useammin vankeutta.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero Vastaus kommenttiin #7

Maksaa nykyisetkin tilat ja henkilökunta, ei ole olemassa mmitään ilmaista.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

""Muistaako joku vielä kuinka Sipilä lahjoitti talonsa (jota ei edes lopulta luovuttanut ilmeisesti) pakolaisille. Ongelmat ovat ja kasvavat isoiksi osittain Sipilän johdosta. Oliko tämän vuotinen lasku veronmaksajille 700 miljoonaa, parikymmentä raiskausta ja murha (poliittinen?) ja ne sadat ja tuhannet muut rikokset.""

Tämän seurauksia sitten tosiaan nautitaan isolla lusikalla. Pitkään.

Lisäksi, muistaako joku, kun Sipilä sanoi, että nämä tulijat olisi voitu samantien palauttaa. Hei, siis palauttaa ! Olisiko näin säästetty rahaa, hermoja ja noudatettu sopimuksia. Niitä EU n sopimuksia, joiden perään itse huudamme kurkku suorana.

(Yle Tv uutiset 12.3.2016)

Kuka on vastiussa tuollaisesta pöllöilystä ? Vai onko tosiaan niin, että jos pm mokaa ja hukkaa muutaman miljardin, yhtieiskuntarauhan ja samalla puolueensa tekee tiliä tulijoilla, niin tuollaiset pikkujutut voidaan painaa villasukalla unhon suohon.

Käyttäjän AirZero kuva
Eetu Rantakangas

Jos järjestön säännöt sisältävät mm. vallankumousta ja väkivaltaa niin kyllä se on silloin poliittista. Järjestöllä on jo useamman vuoden ajalta hyvä kasa poliittisesti motivoituneita väkivallantekoja. Jos jotain aatetta kannattaessaan on mahdollisuus saada puukosta sen vastustajalta, niin se on poliittista väkivaltaa ja sitä pelättäessä myös poliittinen keskustelu hiljenee. Silloin sananvapaus on oikeasti vaarassa.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Lähes kaikki maamme väkivaltarikokset tekee aina joku sellainen henkilö, joka ei kuulu mihinkään poliittiseen puolueeseen tai järjestöön.

Tulisko poliittisten väkivaltarikosten estämiseksi laatia laki, että jokaisen suomalaisen tulee kuulua johonkin sellaiseen poliittiseen puolueeseen tai järjestöön , jonka säännöissä ei ole mainintaa vallankumouksesta tai väkivallasta ?

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Suomen rikoslain luku 34 käsittelee terrorismirikoksia. Pelkistetysti sanottuna siinä sanktioidaan väkivaltaan tähtäävä järjestäytynyt toiminta. Tämä on oikein, asianmukaista ja riittävää.

Poliittisen rikollisuuden käsite ei kuulu länsimaiseen demokratiaan. Poliittisen toiminnan määritteleminen rikolliseksi menee ideologia- ja ajatusrikollisuuden puolelle. Sellainen kuuluu diktatuurimaihin ja (edesmenneisiin) kansandemokratioihin.

Käyttäjän ArmasAallontie kuva
Jari Partala

Hyvä, kiihkoton blogi. Voisiko tuota paremmin sanoa.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Myös moni sellainen, joka ei perussuomalaisten, vasemmistoliiton, kokoomuksen ym. puolueiden tavoin osallistunut mielenosoitukseen tai osallistu niihin yleensäkään, vastustaa henkeen ja vereen poliittista väkivaltaa. Hekin voivat joskus tehdä rakentavia ehdotuksia ehkä jopa noita äänekkäitä ja säihkyviä häppeningejä ja äänenkalasteluhypetyksiä vilpittömämmässä mielessä ja joskus onnistuenkin.

Poliisi luojan kiitos kuunteli lopulta ei-mielenosoittajan asiallista rauhanaloitetta Asema-aukion tappopotkuun liittyen. Jos olisi kuullut jo aiemmin, saattaisi nuori Jimikin vielä jatkaa elämäänsä. Hienoa, että poliisi on joskus valmis jopa ketterän nopeasti tekemään lain jo kauan sallimia tehokkaita toimintatapaparannuksia, joista on vinkattu kansalaiskontribuutioina rauhanomaisten yhteiskunnallisen keskustelun sometoimijoiden ulostuloissa. Sellaistenkin jotka eivät itse pidä tapoinaan huutaa mielipiteitään kuoroissa ja laumoissa. - Olen paitsi vaatinut SVL:n ja muiden väkivaltaisten kumousjärjestöjen lakkauttamista maanpetoksellisina jo nykylakien oloissa (vrt. 20-30-luvulla Lapuan liike + SKP), myös tehnyt aloitteen poliisin toiminnan parantamiseksi. Kirjoitin ehdotuksen tiistaina 20.9.2016 blogissani, ks.: http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/223308-p...

Toimituksen poiminnat