VillePaavolainen Piikikkäänsanakas

Trump osaa ennustaa - ja silti miestä vainotaan

Pitäisikö ruotsalaisten nyt pyytää anteeksi Trumpilta?

 

Ainakin joku aika sitten Trumpin odotettiin pyytävän anteeksi hänen hieman sekoiltua sanoissaan ja median värittäessä Trumpin sanat muotoon, että Ruotsissa - kansankotien ylimmässä taivaassa - olisi muka tapahtunut terrori-isku.

 

Vai kenties pyytää Trumpia neuvonantajaksi, kun hän kerran - mikäli mediaa on uskominen - näin hyvin osaa asioita ennustaa.

 

Onhan Trump toki värikäs ja arvaamaton; ei ehkä sellainen kaikkien toivoma presidentti (ei edes allekirjoittaneen) eikä ainakaan suuri diplomaatti, jolle tarjoiltaisiin heti ensi kättelyssä Nobelin rauhanpalkintoa, kuten edeltäjälleen.

 

Mutta että Ruotsissa muka terrori-isku? Ruotsissa jotain pielessä? Niinpä niin, eihän sellaista ole olemassa.

 

Trump saattaa persoonana olla törppö ja toimiltaan arvaamaton, mutta ainakin hänellä on silmät auki siinä missä tuntuu suuren osan länsimaiden ihmisten sulkeneen silmänsä ja tukkineen korvansa, jottei heidän rahan ja uran ja typerien idyllien suvaitsevainen kupla vain menisi milloinkaan rikki. Hyviä päiväunia vaan! Kupla tulee kyllä puhkeamaan vääjäämättä - silmät ovat olleet kiinni niin kauan, että kupla pääsi karkaamaan taivaan tuuliin eikä sitä enää pystytä varjelemaan pahalta.

 

Kaiken pahan kieltämistä voidaan kyllä jatkaa, ei siinä mitään, Olkaa hyvät! Omapahan on yllätyksenne, kun kupla puhkeaa.

 

Toivottavasti ihmiset äänestämään mennessään osaavat yksinkertaista logiikkaa - vaikka kuntavaalit eivät varsinaisesti ole tietenkään valtakunnanpolitiikkaa - Berliini ---- Pietari ----- Tukholma ---- olisiko seuraavaksi Tallinna vai Helsinki? Ai niin, mutta Virossa potentiaali sattuneesta syystä on hieman pienempi... Vappuna Helsingissä? Kertoimia? Trumpille annettiin melkoiset.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

"Trump osaa ennustaa - ja silti miestä vainotaan"

... tai ehkäpä juuri siksi.

Käyttäjän VillePaavolainen kuva
Ville Paavolainen

Ehkäpä juuri...Trumpista on sukeutumassa oikein suurmies...teki Syyriassa sen mihin Obama ei uskaltanut, kehtaa sanoa Merkelille suorat sanat ja osaa vielä ennustaa...puheetkin on jo nyt niin kuumaa tavaraa mediassa, ettäctulee mieleen Churchill....tosin Trump tuskin olisi vuosia nuoleskellut ja lahjonut Hitleriä....Churchillin puheet tosin olivat hieman paremmin kirjoitettuja...mutta puheet vs. teot

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Churchill oli mm. kenraali Pattonin kanssa samaa mieltä, Neuvostoliitto oli jo silloin todellinen vihollinen...

Käyttäjän VillePaavolainen kuva
Ville Paavolainen Vastaus kommenttiin #17

Churchill myös pahasti aliarvioi Hitlerin osittain juuri peittämällä silmänsä todelliselta vaaralta ja huonosti olisi käynyt hieman huonommalla tuurills ja ilman Japanin typerää pöyhkeilyä Tyynellämerellä

Ville Valkama

Jännä nähdä, että koska ja kuka ensimmäisenä julkisuudessa toteaa, että Trumpin möläyttely johti tähän tragediaan. Jotenkin sellainen tuntuma on, että tämän suuntainen möläytys odottaa esiin tulemistaan.

Käyttäjän VillePaavolainen kuva
Ville Paavolainen

Kävi ittelläki mielessä, että miten tämän nyt saavat käännettyä Trumpia vastaan...tuo oli yksi vaihtoehto

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Oliko Trump iskun takana? Ei siis ennustaja vaan tilaaja?

Käyttäjän VillePaavolainen kuva
Ville Paavolainen

Todennäköisesti myös Pietarin iskun...koska mies on niin arvaamaton että kaikki arvaavat aina mitä hän on mieltä mistäkin

Käyttäjän VillePaavolainen kuva
Ville Paavolainen

Todennäköisesti myös Pietarin iskun...koska mies on niin arvaamaton että kaikki arvaavat aina mitä hän on mieltä mistäkin

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Miten Trumpia voidaan piää ennustajana, kun hän möläytyksessään mainitsi "look what happend in Sweden yesterday"?

Käyttäjän VillePaavolainen kuva
Ville Paavolainen

Siten että media väitti Trumpin näin väittäneen vaikkei väittänytkään. Media muutoinkin tekee kaiken uusiksi Trumpin puolesta. Eli media ennusti Trumpin suulla koska silloin ei terrori-iskua ollut ja nyt on...siis ennustus,kun se ennalta tiedettiin

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

https://www.youtube.com/watch?v=a0QcrR5dTOo

k.s. kohdasta 0:21

(Yesterday oli todellakin "last night" - anteeksi siitä!)

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #11

Trump sanoi:

"look what happend in Sweden, last night"

ja tarkoitti sitä ohjelmaa, mikä tuli Foxilta edellisenä iltana.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/8334352...

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo Vastaus kommenttiin #14

Huotari on oikeassa, ihme ettei tämä ole kummemmin mennyt monille kaaliin.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Aikataulussa epätarkkuutta, muuten kohdallaan.

Ville Valkama

Totta. Paremmin pitäisi tuumia, että Trump oli tänään eksynyt valkoisen talon siihen siivouskomeroon, jossa on se aikakone, jolla palataan menneisyyteen pitämään lehdistötilaisuuksia sen jälkeen, kun jotain on mennyt pieleen...

Petteri Hiienkoski

Trump eroaa poliitikoista juuri siinä että hän ei ole poliitikko. =)

Hänellä on ns. jalat maassa, hän ajattelee ja toimii saamiensa tietojen mukaan suoraviivaisesti. Tämä on ollut monille vaikea käsittää.

Arvaamaton hän on niille jotka arvioivat häntä ennakkoluulojensa perusteella. Trumpia vastustava liberaali valtamedia on totta totisesti ollut suorastaan mestarillinen luomaan ennakkoluuloja hänestä.

"Last night in Sweden" -kommentti puheessaan kannattajilleen viittasi hänen näkemäänsä tv-dokumenttiin, joka edellisiltana oli esitetty Fox-kanavalla, jota hän ja hänen kannattajansa pääasiassa seuraavat. Dokkarissa esittettiin faktoja Ruotsista jotka eivät sovi valtamedian välittämään kuvaan jota Ruotsin hallitus pönkittää.

Se että pari päivää puheen jälkeen tapahtui Rinkebyyssä mellakka ja ampumisvälikohtaus vahvisti vain sen, ettei Fox-dokkarin välittämä kuva ollut "feikkiä" kuten valtamedia Suomessakin aintoi ymmärtää. Trump vitsaili myöhemmin Rinkebyn takia että hänellä on ennustajan kykyjä. =)

Bisnesmiehenä hänellä voi olla bisnesvaistoa ja kyky tehdä nopeitakin päätelmiä saamansa informaation pohjalta, mutta mitään yliluonnollista siinä ei ole. Eikä hän niin ole väittänytkään, vaikka valtamedia on hänen vitsailustaan sellaista esittänyt.

http://petterihiienkoski.puheenvuoro.uusisuomi.fi/...

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Trump on lyönyt Venäjälle luun kurkkuun ja se aiheuttaa pahoinvointia putinisteissa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Se oli tosi kova voimannäyte Syyriassa, rahaa ja ohjuksia paloi, ja jo seuraavana päivänä taas koneita nousi tuolta kentältä :)

Jos tuo oikeasti oli rehellinen yritys vaikuttaa, niin aika naurettava operaatio.

Toisaalta kysehän oli sisäpolitiikasta, jotain piti tehdä, että edes joku kannattaisi taas Trumppia.

Kiinan kanssakin ollaan taas kavereita, vaikka puheet ennen vaaleja ihan hiukan erilaisia olivat.

On siinä meillä ''kova'' presidentti juu.

Muuria odotellessa :)

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Itse asiassa nerokas näytös, ilmitus venäläisille viekää vittuun hävittäjät ja henkilökunta tuliannos tulossa tuota pikaa (kait ne (neukut) kertoivat asssadisteillekin saman noin aseveljeyden nimessä). Tuskin oli lentokykyistä konetta lentokentällä iskun aikana. Jälkikirjoitus viestissä : Seuraavan kaasuiskun jälkeen emme ota yhteyttä, muuten sama käsikirjoitus.

Vahvaa draamaa, toista kuin Obaman kaunopuheinen lässytys, yhtä munaton kuin YK:in. Israelilaisilla sama vahva asenne ; kaikki israililaiset ovat sotilaita, panttivangeista ei neuvotella jne ja aina isketään takaisin, tavalla tai toisella esim vaikkapa elokuvasta Munchen tuttu draamankaari.

Näytös toimii myös osviittana Pohjois-Korean lihavalle poikalapselle, paras tyytyä papatteihin ja korkeintaan tykinlaukauksiin ja tämäkin vain uuden- vuodenaattona.

Toimituksen poiminnat